Jump to content

twester

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от twester

  1. Няма смисъл да разискваме повече темата за 1.9-90кс и 1.9-101кс. След като питах за този с 90кс от ЕураТек ми казаха, че е спрян вноса на този двигател поради факта, че не отговарял на стандарта Евро4 и ние като член на ЕС не може да продаваме нови автомобили с двигатели с друг стандарт освен посочения. Нещо такова ми съобщиха. Но какво да правя като ми се кара нещо от VW груп, а не от PCI или Fiat, които предлагат дизели с впръскване на горивото комон-райл. Така, че помпа дюза няма избор. Впрочем мисля, че има но е SDI, но като си помисля, че е на конете на Ладата на дядо ми в най-добрия случай направо се отказвам. Мерси на всички за изразените мнения и поздрави PS. Защо толкова е зле тая PD.
  2. Като се замисля както си стоиш може да излетиш и да се претрепеш особено ако стоиш на Цариградското.
  3. Е сега вече тотално ме объркахте. 1) да изясним този с 90кс какъв двигател е - дизелов инжекцион или комон райл; 2) в това, че PD е по бърз няма съмнение поради по прецизната технология според мен, но защо ако е така добър VW толкова бързо искат да го свалят от производство и да се насочват към комон райл, а все още вмъкмат в производство старичкият 90кс макар не на Ауди и Фолксвоген, а на Шкода; Поздрави на всички
  4. Колегата с А където е карал по Цариградското с 210км/ч е меко казано психо. До подобни изводи стигам след като видя как кола прелита през същите тези мантинели разделящи двете платна и се приземява в насрещното. Аз лично с моето съм вдигал 185км/ч по новото трасе от магистрала Струма и мисля че пак е рисковано. Съвсем друго е в колите от типа А8 и др. С такава нова А8 W12 съм се возил по магистрала Тракия с 250км/ч до Пловдив и чувството е като при 140км/ч с моето.
  5. Какви са тези разсъждения направо се чудя. Особено с петте основни режима на двигателя направо ме разстреля. По точно не само мен, а и тези на които казах за твоите пет режима.
  6. Мерси за споделеното мнение. Като се замисля плюсовете за 90кс са повече от тези за PD така, че най вероятно такъв ще да е избраният двигател.
  7. Става въпрос за Шкода Октавия от ЕУРАТЕК. Насочен съм към нея тъй като е добро съотношението качество/цена, а пък и двигателите им са доколкото знам на Ауди. По отношение на двигателите разликата която съществува е само 15кс понеже имаме 90кс срещу 105кс. Но не това е проблема а различните технологии на изпълнение. Коя от двете е по добра.
  8. Извинявам се за неточноста. Но при мен проблема е кои ще ми върши повече работа. Кои от двата двигателя е по благонадежден от гледна точка на качество, поддръжка здравина и безпроблемна експлоатация. Забравих да посоча, че става дума за покупка на нов автомобил.
  9. Здравейте, търся от вас съвет какво бихте избрали между посочените два мотора. Запитването ми е насочено към дизелджиите поради факта че те имат информация от първа ръка. Ако може да ми споделите вашите отзиви за двата мотора.
×
×
  • Create New...