Jump to content

krolp

Members
  • Мнения

    119
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от krolp

  1. Темата е за затваряне, Nokian бяха несправедливо обвинени! Оказа се, че имам виещ лагер.
  2. Здравейте, От 6 сезона съм със зимни гуми Nokian WRD4 и от 1 сезон с летни Nokian Wetproof, размер 196/65/15. Взех гумите заради доброто име на марката и това, че ги оценяваха високо за сцепление на пътя, което според мен е отлично. НО, този модел зимни гуми са изключително шумни дори при ниски скорости 50-60км/ч. шума в купето е висок. При 80-120 е нещо адско просто те заболява главата, страшно шумни и звука, който се получава е много тежък и натоварващ. При около 130-140 сякаш е една идея по-нисък, но пак много неприятен. За съжаление си купих летни също Nokian, защото реших,че зимните са просто по-шумни заради шарката, но не очаквах същото и от летните. Ами и те са адски шумни и вече се чудя дали да ги продавам и да си взема пак като предните - летни Firestone и зимни Semperit. Пак бях доволен откъм сцепление и бяха супер тихи. Иначе ми е странно как им дават 69db ниво на шум, а примерно на Firestone 71db. Карат се на А4 Б6. Споделете, който ги е ползвал как са при него и от кои гуми сте доволни като цена качество за среден към висок клас. Малка редакция: След проверка установих, че всъщност зимните ми WRD4 сега им е шести сезон, по принцип ги сменям на 4 години, нямам идея как съм ги забравил толкова дълго. Та възможно ли е да е от старостта? Така са със сигурност и от миналата зима, ако не и от преди това. За съжаление летните са на 1 година...
  3. Не знам защо така реши. След три години смених таблото.
  4. Позволявам си да вдигна темата,тъй като вече драмата е решена. Колега nickgaidarov много ме развесели отговора ти,честно Но не позна, както някои по-горе писаха,проблема се оказа,че е в таблото. Направихме му тест и стрелката за температурата се държеше много неадекватно,не развъртя от край до край и си остана на около 70 градуса. Форумният спец Пламен Николов ми подмени таблото,за което съм му много благодарен за бързата и перфектно изпълнена работа. Активира ми също и борд компа и направи номера за течността в казанчето. Problem solved!
  5. Здравейте колеги. На колко хил.км правите смяна на ангренаж? След първата смяна,откакто съм закупил колата съм навъртял вече 50 000км. Ако това зависи от вложените части не мога сега по памет да кажа какви е сложил майстора, но не са били най-високия клас. В този ред на мисли какво ще ми препоръчате за предстоящата смяна - ангренаж комплект,водна помпа и т.н. всичко,което се подменя обикновено. А4 Б6 2.0 ALT Поздрави.
  6. Ще пробвам утре сутрин на студен двигател. В една статия прочетох да се огледа и гофрирания маркуч от дебитомера към дросела. Ако след разкачане на кабела не претриса какво следва,чистене със спрей или замяна на дебитомера ли?
  7. Здравейте, пациента е Б6 2.0 + ГИ. От известно време чека ми светеше и с ЕЛМ-а видях грешката P0171 System too lean. Вчера изчистих грешката и тази сутрин при палене започна да се дави и да кашля,оборотите играеха и угасна. Направих 4-5 опита и все същото,давене,боботене,тресене и угасва. И понеже вече закъснявах за работа реших да я пробвам директно на газ,на контакт със задържане на бутончето за газта обърнах на газ и запали веднага и не угасна,нямаше го и тресенето. Къде да търся проблема,каквото прочетох в нета за тази грешка като варианти дава Maf сензор или скъсани маркучи.
  8. Преди 2 години зареждах Магарешка газ в Ахелой на път за морето и след излизането от бензиностанцията колата буквално умря,не можех да вдигна повече от 80-90км/ч. След 5-6км се отпуши и от тогава не съм стъпвал при него.
  9. Някой знае ли каква е причината да затворят Газтрейд на 7-ми километър в София и на нейно място се появи Петрол? Малко ми е жал за хубавата бензиностанция
  10. krolp

    Сваляне на табло

    https://www.youtube.com/watch?v=-fdwjSxbhCo Има и други разстърси се за dash trim disassembly или front panel disassembly
  11. Здравейте,първо се извинявам,ако темата не е за този раздел,търсих гледах и не намерих по-подходящ. Дилемата е следната. На моето Б6 АЛТ ( тука моля без подигравки,смях и сълзи ) преди 2 години се наложи смяна на двигател. Намерих двигател,майстора го монтира като всичко ми легна 2К (тук вече сълзите са позволени ) Продавача ми написа единствено фактура за покупката,на която фигурира новият номер на блока.Старият и новият двигател са абсолютно еднакви,код ALT,различават се само по цифрите след това. Проблем обаче се оказа регистрацията в КАТ Сливен. Минах на канала,свериха че номера на новия двигател е като написания на фактурата,но ми искат и документ от къде е внесен или дали е бракуван автомобила и се заядоха и не ми смениха талоните. Говорих с продавача,който ми обясни,че такива документи на него никой не му търси и той не разполага с такова нещо. Двигателите ги внася от Европа на килограм и никой не го пита от къде идват.Каза и че в София без проблем си минават със закупени от него двигатели. Има ли варианти от къде и какви документи да търся?
  12. Моля насочете ме към някой,който може да ми монтира темпомат на А4 Б6 в София. Купих си комплект цялата галимация / лост, модул за завъртането,лост с борд комп/ от Ибей и искам да го монтирам въвзможно по-скоро за да имам опция за контакт с продавача,ако случайно има проблем преди да съм оставил фийдбек на продавача.
  13. София,пропуснах да отбележа.
  14. Здравейте,може ли да ме насочите към някой,който може да ми монтира темпомат на Б6. В момента имам само лоста,търся да купя модула,че моята е без кожа,подгрявания,мултиволан и т.н. екстри и от каквото прочетох ми е необходим номер различен от букви S и F накрая.
  15. Благодаря на всички включили се.Ще пробвам вариантите,които сте споделили,но предвид температурите навън май ще е напролет.
  16. Не,нямам подобна грешка.И с риск да се потретя,в борд компа температурата се чете коректно,което ме навежда на мисълта,че темп.датчик също си работи.Следващ извод,който си правя е че до таблото не стига коректна информация.И не знам дали прочете не малкото коментари на другите колеги,че проблема е в таблото,не в датчика.В този ред на мисли вероятно трябва да си преосмислиш 99% дали не са 66 или по-малко
  17. Как позна! От две години съм "горд собственик" на тоз Италиански таралясник на само 157К (вече 180К ) естествено реални км. А на това табло как се ремонтира проблема? Ако го сменя с друго от блъсната пак може да се прецака,явно им е слабо място. Поръчах си един китайски obd уред,който показва темп,скорост,волтаж на акумулатор и т.н. обаче при мен точно температурата отказва да я показва. Остана ми варианта с външен уред като този на снимката.Само не съм сигурен къде трябва да се закачи сондата.И отделно,че няма да се връзва особено добре с интериора на купето.
  18. Кефиш Между другото и аз така.Някак си не ми се сменя таблото заради тази стрелка,важна е,ама все пак...
  19. Тука много весел разговор се е заформил Както казах,датчика е сменян два пъти с неоригинален и стрелката изобщо не отлепя.Не говорим за бързо развалящ се датчик,както някои колеги го изкарват( освен ако не предположим,че нов от кутията не работи) ,а за вероятен друг проблем. А да,и отново да подчертая,че датчика явно работи,пък бил той и за 15лв.На диагностика се вижда реалната температура. И честно казано не съм привърженик на идеята да сменя 2-3 части с оригиналните докато разбера,че проблема е друг. Виж,ако знам че е 100% тоя датчик и 100 кинта ще дам.
  20. Пичове,дилемата е следната.Като си взех колата ( Б6 АЛТ ) стрелката за температура понякога отчиташе,понякога не докато в един момент тотално отказа да помръдне от 50°. Термостата е сменян преди 1г.,зеления температурен датчик е сменян два пъти.На диагностика ми казаха,че загрява нормално на 95°. Какво да сменя за да ми показва точно? Благодаря. П.С. Понеже видях в други теми,че може да се следи температурата и други параметри през климатроника въпроса е как да вляза в това скрито меню.Пробвах с някакви комбинации от Ютуб,но не става.
  21. Не знам къде прочете,че търся реле от морга.Поправи ме ако бъркам,VEMO афтърмаркет боклуци ли правят?
  22. Извинявай,пропуснал съм да се отчета колко левчета/в хиляди/ до момента съм оставил за ремонти и обслужване на тая кола за двете години откакто съм "горд" собственик. И за да ти отговоря конкретно,ДА много са. Освен ако нямаш конкретно решение на питането ми моля те пропусни темата ми с пренебрежително-подигравателния си коментар. Все пак аз си решавам какво да си сложа в колата и за колко пари.
  23. Звъня наред на по-известните магазини за авточасти и навсякъде или го нямат това реле или имат само оригинално на цена 65+ лв. Предложете къде да търся.Има два сайта,които няма да споменавам да не излезе,че е реклама където го има релето марка VEMO за 30лв.,НО доставката е 20лв. Btw,какво ще стане ако карам на изключена от кабелите под капака перка? Ще прегрея ли двигателя? Между другото,стрелката за температурата ми не помръдва от 50 градуса.
  24. Как да разбера дали ми е изгорял зумера за забравени фарове,понеже от няколко месеца не дрънчи и се случва да забравям фаровете включени.Възможно ли е да е свързано с окабеляването на копчето за фаровете,понеже ми правеше проблеми и го разглобявах и видях,че пластмасите са започнали да се разпадат. Също така видях в една тема да проверя дали свети плафона в купето при отворена врата.Свързани ли са по някакъв начин.При мен плафона не свети понеже кабелите дадоха на късо,бушончето за кабелите също е свалено,че задимя плафона веднъж
×
×
  • Create New...