Jump to content

ravencho

Members
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B5 1.8T

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Stuttgart, Deutschland

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

ravencho's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Благодаря за отговора колега. Говорим само за ламарината. Щом пасва е супер.
  2. Здравейте колеги. Колата е А4, 1.8Т, 1998г. налага се да сменя задна дясна врата. Много трудно намирам същия цвят - LZ6L. Въпроса ми е дали са еднакви вратите на седан и авант. Питам за самата врата, рамката я знам, че е различна. Възможно ли е да взема врата от авант и да монтирам моята рамка от седана. Ще стане ли процедурата. Не съм в България и това прави търсенето или боядисването изключително трудно. Благодаря Ви предварително. Поздрави. П.С. Прочетох една стара тема, но там не намерих на 100% отговор.
  3. Свърши се вече. За моргите - наистина е готино да си обикаляш сам, защото в 100% от случаите ще си купиш още нещо, освен частта, за която си отишъл. Сега стягаме колата за TÜV, с един приятел и се борим с проблемите при А4 Б5.
  4. Металната Г-образна пластина, с малкото колелце на нея се счупи, точно на сгъвката. Тя позволява на лоста да преминава от позиция D към ръчно превключване и да остава там. Без нея лоста. при завой се мести сам наляво - надясно. С 5 степенен автомат съм. Никой няма да ми позволи да си го взема това, защото целия механизъм се разваля. Има морги, но не са толкова често като в България и не са толкова големи, но пък можеш да се разхождаш и да си сваляш частите сам. после показваш какво си свалил и си плащаш.
  5. Съгласен съм колега, но само ако си в България. Тук не е толкова лесно, да не кажа невъзможно... Преди години не успях да открия човек или място, където да се завари или запои алуминиев маслен охладител на мотор. Лепило тип течен метал за 10 евро свърши перфектната работа. Фаровете на колата ги пращах по пощата до България за рециклиране. В Германия НЕ познават парите. Те нали от 5-ти клас тръгват на училище...
  6. Да допълня темата - не намерих въпросния комплект никъде и се наложи да го поръчам от Щатите. 100 евро ми струваше след глупавите добавки, данъци и пакети в Германия. Важното е, че вече колата си е наред.
  7. Здравейте колеги. Карам споменатото Ауди А4 Б5, 1,8Т, 5 степенен автоматик. Проблема е, че се счупи една малка ламаринка с колелце на нея. Тя придържа лоста да не се разхожда свободно между ръчно превключване и D. Попитах в Ауди, от там ми отговориха, че не се продава вече от тях и да го търся в нета. Проблема е, че излиза само в Щатите, на цена от $25,37, но с още $60 доставка. Питането ми е, дали някой я предлага тази част в България, не намерих заместител. Никъде. Това е американския сайт : https://www.ecstuning.com/b-genuine-volkswagen-audi-parts/shift-mechanism-repair-kit/4b0798135/ Това е ОЕМ диаграмата с номер 14 е частта: https://audi.7zap.com/en/usa/audi+a4+avant/a4/1998-218/7/713-713015/#14
  8. Здравейте колеги. Имам проблем с колата, А4 Б5, 1,8Т , 1998г. типтроник. Лоста за превключване на предавките се мести от позиция D към ръчни предавки напълно свободно. Преди при избор на ръчно превключване си оставаше лоста на място, сега се клати между двете позиции напълно свободно. Знае ли някой, как се сваля топката на лоста или самата пластмаса, на която са изобразени предавките и къде мога да търся проблема. Благодаря предварително.
  9. ravencho

    Два въпроса за А4

    Ааа, тука назад няма.
  10. ravencho

    Два въпроса за А4

    Колеги, прави сте за накладките на 100%. Обикновени са си. По две на колело. Както си е нормално. Грешката е моя. Заблудил сам се доста. Колегата Bobu за сега е с няколко бири напред.
  11. ravencho

    Два въпроса за А4

    Колега Bobu, накладките са ми точно тези, които съм заградил. По 4 на колело. За снимките не съм забравил нито съм се изметнал. И отпред и отзад са еднакви. Само че на задните са по 2 на колело.
  12. ravencho

    Два въпроса за А4

    Утре брат ми ще снима каквото може отпред - апарат, диск, полуоската.
  13. ravencho

    Два въпроса за А4

    Утре ще има снимки на апарата. Аз лично съм ги сменял и ти казвам, че са по 4 на гума. Сега и времето не позволява сверка за скоростта, но живот и здраве да се прибера в БГ ще направим теста за скорост заедно за да повярваш. И после
  14. ravencho

    Два въпроса за А4

    Колеги, малко съм се заблудил както каза колегата Bobu. След разговор с брат ми, се оказа, че колата е дигала макс 235 км/ч. Предните накладки за 4 броя на гума, но големината им е колкото на задните.
  15. ravencho

    Два въпроса за А4

    Колеги, не съм в БГ. В Германия съм. Но като се прибера ще ги снимам тези накладки, даже и клип с момента на разглобяването. Също и клип с скоростта и дино теста. Външно колата си е абсолютно нормална. 98г е даже. P.S. Намерих едни снимки още от покупката, с новите, вече стари фарчета. Снимки на апаратите нямам, но ще помоля брат ми да свали гумата и да ги снима.
×
×
  • Create New...