Jump to content

EMark

Members
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    купе

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

EMark's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Ок пичове, който търси намира .. За мое щастие намерих най леката фабрична 17ка. Купих ги, в къщата са ми. На два фитнес кантара излизат 8.8 кг, а на кантар за самолетен багаж идват 8.3кг. В товарителницата от Германия са обявени на 8кг. 17 инча, 7.5J, 5x112, ET 36, централен 66.6мм От Ауди А6 2018 прикачвам снимки. oem: 4k0601025
  2. да, определено ще ги погледна. Мерси за идеята и за линка.
  3. Много благодаря за съвета ти, обаче относно тази идея има два проблема: 1. Аз не живея в бг. 2. ЕТ 28 ще е супер много в моя случай, сегашните 17 инчови джанти са ет37 и са точно на ръба на калника, ако са по изнесени ще е проблем, най малкото няма да ме пуснат да мина технически преглед, а това е голям проблем. Оригинално съм с ет45 но с ет37 пак става, но мисля че това е максимума. Гледах и ОЗ Суперледжера, но и тя е 10 кила, което с гумата отива на 20 кила, т.е. Почти 3кг отгоре на 16ките, и това е много. Вероятно ще се наложи да се върна на 16 за съжаление.
  4. Колата е А4 В8 1.8 тфси. Относно цолажа в моя случай не мисля че оказва голямо значение тъй като със 17ката външния диаметър на гумата е само с 3мм по голям, което е кажи речи нищо, но теглото е с 4.7 кг повече на колело, мерих ги на кантар, което е супер много. Евентуално ако не мога да намеря значително по лека 17 джанта ще трябва да се върна на 16, защото колата в момента се усеща супер тежка за управление, набира тегаво, харчи значително повече, спира тегаво. С други думи хич не е добре.
  5. Здравейте, момчета! Знам, че темата за теглото на джантите е обсъждана многократно в много форуми, но не можах да намеря това, което търсех, въпреки че прекарах няколко дни в търсене в интернет - форуми, сайтове с техническа информация и т.н. Това изглежда като една от най-трудните за намиране информация. Голяма тайна! 😀 Накратко, колата ми идва с гуми 225/55/16 99Y от завода, джантата е 16 инча 5x112 7.5J - 8K0601025F Един прекрасен ден реших да сменя размера на 17 инча и си купих джанти от А6, този модел- 4G0601025L. По-късно купих Continental Conti Sport Contract 5 AO XL 99Y и ги сложих на колата. Оттогава колата е много тежка за шофиране, тя набира скорост с усилие, чувства се тежка за управление, спира тежко... с други думи различна кола. Онзи ден реших да претегля старите и новите колела и се оказа, че старите (джанта + гума) тежат 17.4 кг всяко, докато новите са по 22.1 кг, което е огромна разлика. Успях да намеря, че една от старите гуми тежи около 10 кила, което е много подобно на новите, те са по 9.7 кг. Така че в този случай единственият останал виновник са джантите. Въз основа на моите изчисления (изваждайки теглото на гумата от общото тегло) се оказва, че старите 16 джанти тежат по-малко от 17 паунда или между 7 и 8 кила, а новите са около 27 паунда всяка или 12 и повече кг. Двете ми опции са: 1. Връщам се към 16 и продавам 17-те 2. Намирам и купувам 17 инча oem джанти, чието тегло е близко до старите (по-малко от 17 lbs) Ще се радвам и съм благодарен, ако някой даде информация дали изобщо съществува такава оригинална джанта. Афтермаркет сигурно има но и там цената ще е пресолена. Поздрави
  6. Супер сте пичове, ще се тествам.
  7. Ясно, благодаря за отговора. Ще потърся такова лепило и ще лепя.
  8. Да, разбирам, но ако е 100% същото и при теб, на същото място, възниква въпросът дали не е нарочно така, от завода.
  9. Колеги, имам малка питанка. Търсих доста в Гугъл и търсачката тук, но не намерих отговор. Надявам се някой да знае отговора, или ако има такава кола да види при него как е, и да сподели дали е нормално. Въпросната кола е А4 от 2008, при измиване на мивка, и последвалото подсушаване с кърпа, забелязах че на една от предните врати уплътнението на вратата отдолу, точно 20-25 см стои отлепено и леко виси, точно под джоба на вратата. Реших че трябва да го залепя, защото е отлепено. Но минавайки на другата врата забелязах абсолютно същата ситуация, 1:1, без разлика, същото място, същото разстояние и т.н. И се запитах дали не е нарочно така, да е нормално, и съответно да не пипам там. Ще съм благодарен ако някой сподели при него как е, нормално ли е. Благодаря предварително.
  10. От тази седмица - сменен филтър на газовата уредба, както и двата тампона от към скоростната кутия.
  11. Искам да отбележа, че от днес колата е със сменено масло и филтри. Също така цената се намалява на 4000 лв.
  12. Да добавя, че колата е с годишна винетка. Ето и обещаните снимки:
  13. Здравейте колеги, Продавам Ауди А3 (04'1998), което е в много добро техническо състояние, двигателят е 1.8Т с чип. Има инсталиран газов инжекцион, градският разход е около 13 литра зимата. Има гражданска до края на годината и пълно каско.Разполага с 4 чисто нови зимни гуми Bridgestone. Правена е пълна профилактика на климатичната система и ремонт на компресора на климатика(сменена е шайбата и ел.съединителя). Сменени са селеновите втулки, външни кормилни накрайници, горния тампон на двигателя, сменена е спирачната течност, меката връзка на генерацията, също воден радиатор и съединител преди 2 години. Това са ремонтите правени по колата. Има козметични забележки по външния вид. На 177000 км е по километраж. Като екстри има - ABS,Airbag,Аларма,Ел.Огледала,Ел.Стъкла,Имобилайзер,Климатроник,Ксенонови фарове,Лети джанти,Парктроник,Серво управление,МР3,Центр. заключване Цената е 4500 лв, като може да се коментира при сериозен интерес. За контакти: на ЛС или 0898400246 Снимки ще кача по-късно днес.
×
×
  • Create New...