Jump to content

d1maka

Members
  • Мнения

    49
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от d1maka

  1. Здравейте, някой може ли да помогне как точно се слага жилото за предния капак на audi a4 b6. От къде трябва да мине? Благодаря!
  2. Здравейте, Колата ми гасне в движение и на компютъра показа тази грешка: P3105 Change-Over Valve for Intake Manifold Flap (N239): Open or Short to Ground Някакви съвети кое е точно? Благодаря!
  3. 4 броя 17" Лети Джанти KESKIN KT1 Klassik 5x100 Гуми 4 броя 215/45/17 3 броя LASSA ДОТ 0311 1 брой NEXEN ДОТ 4513 ЦЕНА ПО ДОГОВАРЯНЕ
  4. На компютъра показа единствено, че разхода на гориво е 1,57, като играеше до 1.90. Отворихме помпата. Ето резултата:... едната пружина е на 3 части, другата на 5...
  5. Здравейте, с две думи: не върви. Колата е a3 1.9 tdi 90к.с. с чип, 97г.. Преди седмица говорех по телефона и пуснах педалите на скорост. Колата подскочи и огасна. От тогава всеки път пали много трудно. Сутрин при студен двигател върти, върти и пали след 5-6 секунди. През деня секунда, две по-бързо, но пак трудно. Провериха я за прехвърлен зъб, не е това. Пак от тогава се появи и другият проблем. Стига до 2000-2300 (макс 100 км) и до там. Тази сутрин изминах 70 км, като спирах два пъти. Като изгася и запаля ускорява и след това спира отново. Дим не излиза. Но турбото като че липсва. Гледаха центровка на помпа, смениха датчик за температура на нафтата, който пречеше да се проведе изцяло диагностика. Съшо и дебитомера показвал данни като нов. На друг компютър ми казаха, че се губело турбото на 1500-1600 оборота. Да проверя 1.помпа, на стенд, дали подава достатъчно гориво; 2.турбо, за счупена перка; 3.маховик... Моля за съвети. Регион: Враца
  6. Здравейте, Онзи ден пътувах до друг град, като преди да тръгна измих колата на автомивка. При влизането ми в града, спрях на кръстовище, и аха да тръгна... подавам газ, но нанай си, колата върви с 5-10 км в час, втора, трета, четвърта, никой, едвам едвам, и жълтата лампа за подгряването започна да мига. Спрях и изгасих, запалих пак, не мига нищо, тръгнах - първа, втора, отново, колата като спъната. След звънене на телефони разбрах за майстор, който работи по това време, и който прави диагностика. Стигнах до него на 4-та, 5-та ( колата стига до 60км и почват да падат, колкото и да подаваш газ). Човека я закачи на компютъра, незнам дали изобщо му е показал нещо, защото доста се чуди, пали я 7-8 пъти. Накрая каза, че се били намокрили (от миенето) буксите на компютъра (който се намира отпред под чистачките). Каза, че ги е наместил, оправихме си сметките и потеглих... Същата работа. Върнах се, махна чистачките, извади компютъра, оглежда го, напръска буксите, свърза го отново, качих се и запалих да тествам по улицата, проблема беше изчезнал. От тогава го няма. Искам да попитам, дали е бил точно това проблема, ако някой е наясно, или е възможно да ме изненада скоро време отново. Благодаря!
  7. d1maka

    audi a3 1.9 tdi Н75 клапан

    всичко си е нормално на пръв поглед
  8. При работещ двигател на място и вдигнат капак, за отстраняване на друг проблем, чухме че въпросният клапан цъка като часовник без да спира. Натискам педала и вдигам оборотите и цъкането изчезва. Пускам го и след известно време цъкането започва отново. Въпроса е защо?...
  9. Спирам преди малко пред нас и гледам от предната решетка излиза дим, вдигам капака и виждам, че излиза от моторчето на голямата перка, духнах да разкарам дима да виждам по-хубаво, то пък взе че пламна... откачих акумулатора и след малко изгасна само. Въпроса е от какво може да се е получило и като откача перката и бушона и дали ще имам проблем, докато намеря нова...?
  10. Карам я всеки ден, но колкото да ида на работа и да се върна. От два месеца несъм имал работа извън града. Лятото несъм имал проблеми. Акумулатора е 72AH, дизел, пали с малко вартене, но като пада постепенно върти по-бавно. Въпроса беше, след като е на една година дали е нормално. Еми явно е от малко каране не виждам друга причина.
  11. Акумулатора е Банер на една година, купен нов. Почна да прави проблем при първия як студ. При положение, че при 3-тото падане вече сложиха друг за да видят и той ли пада, значи не е от него. Трета седмица съм с другия, на втората беше паднал с 4 деления на скалата на уреда им за измерване. А Банер-а казаха, че се е възстановил като не го карам аз. Ходих при майстор на стартери и динама, който мери всичко и каза, че всичко зарежда перфектно и проблема не е в колата. Онзи ден ходих при майстор по токовете, при който ходи целият град и той каза същото. При покой (тогава пада явно акумулатора) утечката беше 0.01. Каза също, че и на него му се е случило след половин година с акумулатор Банер, но го намирал за нормално, като цял ден кара само из града и постоянно пали и гаси. Единствено разбирам да е причината да почне да пада и тоя акумулатор е, че тия 3 седмици я паля сутрин като отивам на работа (за 5 мин) и вечер като се прибирам (5 мин). Въпроса е, това нормално ли е наистина за нов акумулатор (Банер), да кажем само при такова каране.
  12. Явно не е нито една от трите.
  13. Незнам точно, но беше нормална, двама човека мериха, целият град ходи при тях, от мн години само с това се занимават. Казаха, че това с ваденето на бушоните нямало смисъл да го правя, защото нямало утечка. Сложиха друг акумулатор да го наблюдават него. Моят е нов сега ще прави година, плътност на вс клетки нормална, демек това не бил дефектирал акумулатор.
  14. Въпроса е, че утечка няма, всичко е в нормите...
  15. DVD-то го откачих и продадох за без пари отдавна, но явно не е то проблема... Бушоните над акумулатора или всички? И тези, от които купих акумулатора нали измерват... няма ли да му е направило впечатление, ако не е в норма нещо онзи ден? Той и той седи и се чуди, нов акумулатор го зареждаме вече 3 път...
  16. бушон яде акумулатора???
  17. Акумулатора отново падна. Насоки?
  18. Март месец, когато съм писал този пост, купих нов акумулатор Банер и проблемите приключиха, до преди месец, като почна да застудява, и колата почна да се чуди леко сутрин да пали ли или да не пали. Отидох да го премерят и се оказа паднал, казаха че е за зареждане и го оставих да го заредят. Според тях съм бил забравил нещо, но аз знам, че не съм забравял нищо. Както и да е взех го и почна да пали. Преди няколко дена отново почна сутрин леко да се чуди. И тая сутрин изобщо неможах да запаля. Отидох пеш на работа и ня обяд се върнах и пробвах пак, запали почти веднага. Отидох да го замерят пак. Отново беше паднал. Тоя ми каза, че за 15 години такъв проблем не бил имал. Утечки и предния път и сега няма... Оставих го пак да го зареждат. Предложения? Имам ДВД и от два месеца някъде копчето за пускане му е счупено и е постоянно включено, но е вързано за контактния ключ, единствено това ме съмнява. Може ли да черпи някакъв ток дори и без ключ???
  19. От Враца съм и когато ми трябваха не намерих никъде даже и по моргите. В един магазин имаше най-малко 80А, а в една морга свалихме от една тройка същият бушон-пластина, но моят беше 15А, а този 20А ...???
×
×
  • Create New...