Jump to content

samo_pechka

Members
  • Мнения

    253
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от samo_pechka

  1. Не, не . Не си позволявам да се заяждам с никого. Сериозен съм. Може да видиш мои мнения в съседен форум ( ФВклуб ) и да попиташ който и да е мод/член и дали съм си позволявал заяждания. За пореден път повтарям: никога не се заяждам ! Никога не търся конфронтация! И съм коректен! Но съм понякога прям малко-да Ако това е начина да избегнеш дискусия-ок , няма проблем.
  2. Не съм запознат точно с цените на ОЕМ частите по съединителят . Възможно е да е там някъде . По-важното е да споделиш как е след смяната им. При теб симптомите какви са били?
  3. Какво значи да има или няма ДПФ спецификация дадено масло? Не се заяждам, просто в спора се ражда истината Кои са параметрите определящи дали дадено масло става за ДПФ или не? Коя съставка всъщност мори ДПФ-а ? Кое е по-добре, маслото да има сулфатна пепел 0.8 , изпаряемост 6.0 или да има сулфатна пепел 0.77 и изпаряемост 8.8 ? Кое от двете масла ще скапе ДПФ-а повечко?
  4. А къде е проблема в ползването му в автомобили с ДПФ примерно?
  5. Писах на Райно преди две седмици, две л.с. за частите, за съжаление все още нямам ответ . Някой скоро да е купувал комплект съединител, без маховик + подобрена вилка и лагер? Да сподели някакви цени моля. Или номер на подобрената вилка ако го знае...
  6. Малко странно мнение, не знам за какво "мъчене" става въпрос . Аз лично проблем с разчитане на параметри, анализи на стари масла и т.н. нямам. Научих се какво да гледам. Нямам проблем и с намирането , доставки, цени .... Вярвам, че не съм сам и при много други колеги е така. Нямам нищо против Мобил, те също са ми фаворит и правят чудесни масла. И една вметка за тди : температурата им е последният критерии, за избор на подходящо масло.
  7. REP е за коли с изрязани ДПФ ?! Това някаква шега ли е?! А за 5в-40 дали е безсмислено или вредно за дизел Е6, ще го оставя без коментар.
  8. Пристигна ми маслото , две туби по 4 литра.
  9. samo_pechka

    Обща тема: Audi A4 B8

    И как смяната на филтъра ще предпази системата от стружки примерно? Ако колата беше моя и на тия км , сменям помпата задължително с нова. Казвам: ако беше моя и на тия км! Друг как би процедирал, нямам представа. 8к/км за горивен филтър , дори и с нашенските горива е нищо. Вече ако се шляпа тубно гориво-да, оправдано е.
  10. Да, това беше евентуално и вариант номер 2 . През куриер да си я доставя.
  11. samo_pechka

    Обща тема: Audi A4 B8

    На колко км е горивния филтър в момента?
  12. Случайно попаднах на темата . Ами тези дето държим ДПФ-а да е там, че има шамари без него ... Да не съм напълно офф , чакам всеки момент да ми дойде и моето от ато24 ( този път оттам ) принципно пазаря масла от Левойл , но равеньола си го взимам от ато24 . REP SAE 5W-30 съм поръчал за 2.0тди , нищо, че я няма 50700 спецификацията , и без нея ще върви . Две туби по 4 кила . Мразя да ползвам 5в-30 . Най-добре това тди си е с масло за камион NDT Nord Duty Truck SAE 5W-40 или с RUP Racing UP SAE 5W-40 . Следващият път ще се взима и такова за лятото. За зимата ще се кара с REP SAE 5W-30
  13. Да, неприятна работа ако трябва и маховик да се сменя. Ще го огледам и преценя. Излезе слаб компонент по нашите алдита ... Чета , че такъв проблем е възникнал и при коли с много малък км , нещо от рода на 25-27к.км Лошото е, че дори и сменени, пак се появявало тресенето като проблем . Някои непосредствено след смяната , други след 20-25к.км.... Не знам къде да намеря инфо за подобрената вилка ( и лагер , доколкото разбрах ) .
  14. Малко стара тема , но сходен проблем . Колеги имам леко притрисване при потегляне , това загряла и с много градско . С ръчна скоростна е колата, 2.0тди надлъжен мотор 150к.с., на под 50 хил.км, 2016-та година . Прави го леко (засега) . При по-високи обороти от 1500 до към 2000 - не. Не притрисва . На по-малки под 1500 - притрисва . На задна- категорично не , без значение обороти . Малко странно ми се вижда ако наистина е от съединител проблема. По време на движение и на скорост - никакви симптоми на разбит маховик . както е на 4 примерно , смъквам я на около 1000 оборота, подавам един път леко газ до 2500 оборота , никакво притрисване. Същото упражнение и с по-яка газ. Пак не. Ниските обороти на празен ход са като заковани 830 ако не се бъркам . Мисля да се пробвам със смяна на съединител ( без маховика, ще го огледам добре на място и преценя ) . Доколкото разбрах , се предлага и променена вилка + подобрен акс. лагер, или се бъркам ? Нещо друго включва ли ревизирането? Но ми се видя малко странно , че на задна го няма тоя проблем. Тампон по мотор/скорости ? Нямам така усещане за проблем там,но ще ги огледам разбира се и тях. Вашето мнение колеги? Пуснал съм и питане за частите на лс на Райно . Някой нещо правил ли е в тази насока и как са нещата ? Примерно смених еди какво си , но продължава това тресене или драстично се подобриха нещата? Предпочитам отзиви от колеги, сблъскали се лично с този проблем и намерили трайно решение
  15. Колеги , някой от вас да слага смазваща добавка на Е6 ултра дизели в нафтата? И ако да-какви? По предложение на колега от друг форум, се спрях на Archoil AR6900-D Max Поръчах 2 кила чрез приятел от https://www.powerenhancer.co.uk/ , ще се прибира насам и така ще си спестя солената доставка. Дозировката е приемлива , 1литър е за 1000л нафта. Другото което съм гледал е двутактово масло ( пак по препоръка от колега, за което отново му благодаря персонално ) https://www.addinol-shop.de/addinol-motoroel-2-takt-super-2t-mz-406-w.html . Почетох малко за него и за добавянето му в нафтата . Предимно положителни отзиви при слагане на около 200мл на 60-70л нафта. Не замърсява филтри и т.н. Мисля да дръпна две туби по 5 кила .
  16. Понеже съм карал тъмен цвят коли (тъмносин ) , вкл. и черна . Не бих си го причинил отново , лятото се нагрява много и най-малкия пепелак се вижда. Ненапразно черните не се търсят много и са на по-приемлива цена от белите да речем. Щом това не те притеснява- супер. На снимки съм виждал доста добре изглеждащи коли, докато не ида на място... Успех, ще ти е нужен, наскоро и аз побягах малко да си търся за мен.
  17. Колеги, някой да си е купувал всесезонки с бордпротектор на 20 цола гумета ? И ако да- с какви е?
  18. Не съм казвал, че на фейса е по-здрав, а че има вариант такива да са на по-малко км. Затова. За мен беше критерии ако може , да е под или около 100к.км, накрая излезе една, която ме задоволяваше откъм състояние на 48к.км и я взех.
  19. Ако имате избор м/у две реално еднакви коли, едната с Е6 , ДПФ с Ад-блу, втората Е5 - без Ад-блу . Тази с Е5 пълна сервизна история , по-малко км и много добро състояние. Другата с Е6 , малко повечко карана, малко повечко забележки в салон, гуми , джанти ," липсват" някои екстри и по-евтина с около 5 бона . Коя бихте грабнали? И двете са 2015-та. И двете са с 150коня мотор .
  20. Защото на по-стари и карани коли не знаеш кое ще изскочи за ремонт. За размерите: седнах в около 6-7 коли различни , клас А4, А6 и пасат от тия години. На всички се чувствах комфортно. Аз съм 178см и 90 кила. Отпред нямам проблеми . Отзад на А4 ми е по-тегаво. За женоря и лапета няма има проблем, поне на тези в рода ни . На А6 и Пасат Б8 и отзад е добре. Багажника и на последните две е голям. Вече ти си прецени , седни и виж как ще се почувстваш . Не ти знам и калибъра , но не вярвам и отпред на А4 да ти е зле, освен ако не си над 1.90 висок. За отзад -ясно. Но отпред е добре. За мотора 2.0 тди , вграждан в тия години не мога много да помогна, тъй като никога не съм го имал . Впечатленията ми са от прочетеното в нета и мнения оттук . Идеята да си търся кола от фейса и изминати км е ясна. По-нова и на по-малко км не значи, че ще е безпроблемна, но пък на много км и години - надали. Като цяло няма кола от тия години, без значение дали алди, дали мерц и т.н. всички са чупляци , да ме извиняват колеги за острата приказка . Затова насоката е за по-млада 3.0 тди съм преценил, че не го искам. Имал съм досег с такива и д/г/ ми е ясен . Успех колега , аз моят избор съм го направил .
  21. Благодаря за инфото. Малко след като питах, порових в нета . Намерих помпа на добра цена ( чисто нова оригинална ) , но вече се насочвам твърдо към кола около и под 100-те к.км и да е след 2015-16 . Колата за която питах за помпа я "изоставям", може да е добра кола, но гони десет години и има евентуален риск и от други проблеми.
  22. Колеги, да питам и аз в тази тема: някой сменял ли е профилактично нагнетателната помпа на 2.0тди ? И ако да- на какви км и колко се е ръснал за нея . Загледал съм една на 150к.км и е от октомври 2011 година. Куатро и 170к.с. , работи засега добре, но е отпреди фейса . Обмислям и евентуален вариант за автомобил от 2017 на около 100к.км , 150 или 190коня, но са на предно и това маалко ме дърпа. Там си мисля дали да не е А6 евентуално , че отзад мястото и багажника са в + спрямо а4.
  23. Ами да, бензин засега се изключва от търсенето. Темата може да се заключи. Каквото ми трябваше си го издирих като инфо и мисля, че се запознах със всички проблемни моменти в А4 Б8 двулитрови дизели , в частност и в оллроуд . Благодаря на всички включили се в темата.
  24. Честно казано въобще не ми пука , че го няма въздушното. Дори по-добре, че е без такова. Идеята е , че е леко повдигната, а аз точно това търся . Имам си причини да търся леко по-висока кола, а че е и 4х4 - още по-добре . Другият момент, за болежките по мотора, там вече съм леко в затъмнение . В момента чета и се информирам усилено , че утре съм на оглед и трябва да знам какво да гледам. П.п. не съм много убеден, че напречни и надлъжни мотори са едно към едно еднакви. Понякога има специфични различия и решения по отделни (важни ) възли . Понякога е преимущество да е надлъжен мотора, друг път пък няма особено значение. Отделно при различните к.с. има и "по-добри" и "по-зле" , нищо, че реално мотора е все 2.0тди. Ще ми стане ясно всичко с времето, просто имам 5-6 дни да реша, дали да е това А4 със 170 ( или 150) коня дизел или да е друга марка и модел кола.
  25. Загледах се по олроуд а4 , щото за а6 ( хубаво) нямам време, а експерименти не ми се правят. Гледам , чета, пак гледам , пак чета ....Та има ли скрити лимонки в тоя модел кола ? Мислех си за дизеляк 2-литров КР мотор. Много противоречиви мнения върлуват в нета . Мен ме интересуват слабите места, конкретно по мотор, електроника ( евентуално и на други силно изявени места, трансмисия и т.н. ) примерно на 170 к.с. и на 150к.с. Да знам на кое да наблегна и накъде да натисна цената му. Благодаря на всички предварително. П.п. порових малко преди да питам , ако се повтарям нещо, моля за извинение. Офф.. обърках раздела и май не мога да изтрия темата , може ли мод да я прехвърли в раздел https://audibg.com/forum/index.php?/forum/36-как-и-каквo-audi-да-си-купя/
×
×
  • Create New...