Jump to content

Preslito

Members
  • Мнения

    713
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    2010 3.0 T sedan

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Sofia
  • Интереси
    Доста неща

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Preslito's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Preslito

    Добавка за дизел

    За разхода от опит мисля, че се влияе много от дпф-а. В началото колата ми гореше 5-9 извънградско, градско 11-13. С времето и кофти нафта явно се позапуши дпф-а и редовно беше 10 извънградско и 13.3 градско с 19-ки джанти. Новият собственик вече 6 месеца я кара и незнам как му гори, но за сравнение сегашмата ми 3.0 тфси гори 7-10 извън и 14-16 в града. Аз лично вече не бих карал дизел, при положение, че имам само 1 литър нагоре, но може и моята да не е била вече вред с такъв разход.
  2. Preslito

    Добавка за дизел

    2011 като взех дизела имаше наченки на пикаещи дюзи, на дълго с една добавка и с кикдаун така ги оправих дюзите, че после пушеше като локомотив и я вкарах в бокса за дюзи на 2-рия ден. Аз лично мисля, че ефекта е минимален към нулев с тия добавки, но всеки си знае.
  3. Моите ги смених на 290к км или 10 години. При палене не тракаше, но няколко пъти изтрака при движение. С маслената помпа и труд, всичко оригинално ми стъпи 2500 лв. Упс имам същия пост от преди
  4. Preslito

    Гуми за Quattro 2x2 - чифт.

    Да, със сигурно се спестява. Аз не съм ги мислил торсените въобще, затова и не съм си играл с наляганията никога. Имах 2 лоши хлъзгания на задницата, затова ги уеднаквих.
  5. Preslito

    Гуми за Quattro 2x2 - чифт.

    По тази логика не казвам кой какво да прави. Всеки си прави каквото си иска. Просто споделям мнение от личен опит, и аз никога повече не бих карал с две по две гуми. Просто пътното поведение на колата беше веднага променено и не отговаря на моите може би високи очаквания.
  6. Preslito

    Гуми за Quattro 2x2 - чифт.

    Според мен гумите трябва да са еднакви, като модел и размер. това е по-важно от налягането, за около 2 седмици бях с нови отпред и стари отзад и беше трагедия.. Имам над 120к км на старата дизеларка и никога не съм си играл да помоя и да спадам гуми. Никви драми с кутия или дифове, продадох я на 300 хиляди и новият собственик каза, че за 6 месеца е сменял чистачки :). На бенза вече 10к по същата схема.
  7. Имах 2006-та, 3.0 тди, раздатката се сваля отделно от кутията, сменях гарнитура, че беше протекла.
  8. 3 месеца по-късно време за ъпдейт, след 6к км днес смених при Райно пълни комплекти задни амортесьори. Бяха протекли, незнайно защо. Оказа се, че има и счупена задна дясна пружина, имах ужасно тропане вдясно. Сега колата е един път.
  9. Preslito

    19ки джанти на 4Ф

    Ами не е задълже да се спира, има тпмс, които показват и градусите, не само налягането. Дизела ми имаше такъв тпмс, новата йок.
  10. При мен също го има това скърцане, но отскоро имам и засилващо се хлопаме от задна дясно врата или кора. Не мога да го хвана, някой имал ли е подобен проблем, прилича на разхлабена тонколона или щора/сенник.
  11. Зад предната маска и средния кулер мисля е радиатора на кутията.
  12. Дали ще свети и по силно, аз моите мисля да ги сменя. Много са слаби и малко ми синеят.
  13. Какво ти трябва за диодите? Този модул го има за 30 евро, аз май нещо недовиждам и не разбирам, само се слага модула и готово или има и кодинг, който ненсе знае какъв е?
  14. Много интересно, аз пробвах моята не ги прави това, ще пиша на потребителя да видя как става.
×
×
  • Create New...