Jump to content

koceg

Members
  • Мнения

    535
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно koceg

  • Рожден ден 8.02.1974

Друго

  • Kaра
    audi A6 3.0TDI 224hp

Контакти

  • AIM
    doktorkoce
  • ICQ
    0
  • Yahoo
    koceg@abv.bg

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Стара Загора

Последни посетители

2347 профилни разглеждания

koceg's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

1

Community Answers

  1. koceg

    Двигателно масло

    Скъпи са хубавите масла,но при около 25 лв за литър за ширпотреба,и супер качествено за 40 лева,аз избирам качественото,отделно,че повечето коли събират 4 литра,и разликата става вече много малка.Ред лайна в калифорния го правят в един завод,там от една и съща купчина отива за германия за русия и закъдето и да е било,не се дели за западна и източна европа,и е 100% синтетично,съответно сажди нагари и други такива от петролните продукти няма как да се отделят в двигателя,и да го замърсяват излишно.Не е масово масло,и няма фалшификати и ментета.Цената е висока наистина,но качеството си заслужава според мен.Със сигурност има и други качествени масла,аз на това съм се спрял.
  2. koceg

    Двигателно масло

    Не мога да кажа,единствено в теми за маслата съм виждал да пише преди.Имам му емейла.
  3. koceg

    Двигателно масло

    Ако двигателя е силно замърсен,държиш двигателя повече време да работи,може и 2 часа,и отвреме навреме давай газ към 2000 оборота.Няма проблеми.После ще видиш какъв асвалт изтича.Значи колата я загряваш до 90 градуса,гасиш я,хвърляш старото масло,наливаш тва минералното от 4-5 лв литъра,слагаш флъша и палиш.След час гасиш и източваш веднага всичко макСимално,не трябва да остава вътре нищо.Погледни после през капачката за наливане на масло и се изкефи как свети.Слагаш хубавото масло и караш,и мотора пее.Мърка като коте.
  4. koceg

    Двигателно масло

    Значи една опаковка от флъша го сипвам в двигателя,на 8 литра масло,а на другите ми коли пак една опаковка на 4 литра.Важното е ,че чисти невероятно,и не прецаква никакви уплътнения.Дори и на 27 годишна кола го пробвах.Нищо не текна след ползването му.Слагам най обикновенно минерално масло,в него няма никакви подобрители и каквото и ще да е,и си е чисто петролно масло.Има тема тука по въпроса за маслата,колегата ,който обясни всичко много ясно,е много напред в знанията за маслата,Алекс,предполагам,че работи в завод за масла в САЩ.Той описа подробно теьи неща,аз дори му писах ,той ми отговори,че това е най правилния вариант.Добавкатаот ебау може да я закупиш.Дори в америка бях в хюстън скоро,търсих в няколко магазина за автоджунджурии,козметики и т.н.,да си я купя без доставка от ебау,но я нямаха.Не е масова,защото е качествена и е малко по скъпа от другите,но върши идеална работа по мойте наблюдения. Ето отзиви за маслото,копирано от субаруленд.
  5. koceg

    Ремонт автоматик къде?

    Много хора ги купиха тези коли,изгориха по два резервоара гориво,и разбраха,че не могат да ги поддържат,искат да се отърват с минимално набутване.Отделно остаряват,цената пада.Подържана кола за тез пари едва ли има на пазара.Като и смениш дюзите,веригите и кутията,пак ще стане бая повече от 6000.И главоболията да не забравяме.Аз си харесвам колата,поддържам си я,и не се вживявам кое колко струва,когато мога да си го позволя.
  6. koceg

    Ремонт автоматик къде?

    Толкова излиза,това е положението.Само ако си от Варна,цената малко пада.
  7. koceg

    Двигателно масло

    Аз ползвам този флъш,доволен съм.Не вреди не гуми и уплътнения.Хвърлям старото масло,наливам 8 литра чисто ново просто минерално масло,слагам флъша,30-40 минути на място работи мотора,гася и точа и хвърлям маслото.Излиза страшна чернилка,и после мотора свети вътре.После си сложи каквото масло ще си слагаш,и си готов за 50 хил км.
  8. Втория диск два пъти се инсталира,двата пъти записва различни неща.Ти два пъти ли го инсталира,вадиш го,и пак го слагаш ощеведнъж.
  9. koceg

    Ремонт автоматик къде?

    В момента в МиД ауто правим смяна на маслото в кутията след навъртяни 2000 км,за да важи гаранцията.Обърнахме им внимание за маслото в раздатката,което беше платено 1литър,а тя събира 0,5 литра,казаха няма проблеми,ще направят сега отстъпка от 120 лв,колкото е цената на 0,5 литра масло .Така че момчетата са супер,препоръчвам ги на всички,които имат проблеми с кутиите.
  10. koceg

    Ремонт автоматик къде?

    Еми всяко нещо си има цена,и като искаш такова нещо,трябва да си платиш за него.На който му е скъпо,или невъзможно да го има,е желателно да си търси други варианти,като например друг модел кола.С евтина подръжка.И на мен 4000 лв за лаптоп или телефон ми се виждат много,но има хора си ги купуват и си ги ползват.Така че това е положението.И както Крематор писа,4000 лв е далеч по- малко от нови и.т.н.кутии мотори и други части.Успех на всички и безаварийно каране на аудитата. Към 7 литра източвахме при мен без машина,два пъти съм го сменял досега,в МиД го смениха за трети път.
  11. koceg

    Ремонт автоматик къде?

    Здравей,еми с пътни с всичко,там някъде става ремонта.Важното е кутиите да станат,и да не ги мислим вече кога ще се развалят,и само газ на машините.Е 5 литра масло,явно колкото изтече.Ще ги питам за доверен сервиз в стара загора,и да не бия пътя до варна.Супер.Мерси много.
  12. koceg

    Ремонт автоматик къде?

    След 2000 км трябва пак да отида при тях или в техен доверен сервиз за смяна на маслото,предполагам и филтъра,за да е спазена гаранцията.Така че още 11 литра масло,филтър най-вероятно,и може би 600 км отиване и връщане,ако няма по-наблизо техен доверен сервиз.
  13. koceg

    Ремонт автоматик къде?

    Моя е грешката,не съм го написал правилно.Първо варианта беше да се прати само кутията,и аз затова така съм го написал,ама после трябва адаптация на кутията,която е най-добре в сервиза да направят,и затова накрая закарахме колата с пътна помощ до варна,и всъщност те я сваляха и слагаха обратно кутията,не както мислех в началота да си я свалим в нашия си град и да я пратим в варна.Моя е грешката,незнам защо така съм го написал. Маслото за раздатката така пише наистина,не са ми върнали половината литър,пък и аз не питах,за мен за момента беше важно да стане кутията,като отида пак да сменя маслото след 2000 км което гарантира гаранцията на кутията,ще ги питам.Но като цяло това са дреболии,да не забравяме в случая кое е била целта-да се направи добре кутията,и там плус минус ,при таз кола ,чак такива тънки сметки,не съм се затормозявал с тях,хората си свършиха добре работата,аз им платих,и смятам,че всеки е доволен.Това е положението.Аз масло за раздатката мога и сам да си купя,ама да си направя кутията сам,не мога.Така че това е положението. Маслото в раздатката вече съм го сменял два пъти,така че сега трети път,няма да му навреди на автомобила,половин литър масло не ме бърка.
  14. koceg

    Ремонт автоматик къде?

    По - евтиния вариант е скоростна кутия втора употреба,около 1000 лева.И вече там примерно още 300 за сваляне качване на кутията,и масло,и пак става по-евтино от ремонта.Е пак зависи колко неща в кутията ще ремонтирате.
  15. Не е типично за ауди а6 3,0 тди 2005,така че със игурност имаш проблем,виж наистина за грешки,че ще влезеш в авариен режим както испреварваш с 2600-3000 оборота,и ще стане белята.
×
×
  • Create New...