Jump to content

Vath

Members
  • Мнения

    536
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Vath

  1. Продавам един брой алуминиева джанта 5х112 , 16" за ауди А4, А6. Джантата е права, без заварки. Цена 70лв. тел. 0888334686
  2. Не е нужно в КАТ. Във всяко РПУ могат да ти направят проверка за 5 мин., но пак не по каналния ред.
  3. Vath

    Не пали, не върти, 1.8Т АЕБ

    Трябва да се свали компресора на климатика и зад него е стартера... Работа си е... Моя в сервиз го сваляха около час ..
  4. А не може ли да се отхлаби лекичко спирачната тръбичка и буталото се прибира на ръка....
  5. Аудито е А4 с 1.8Т двигател, оригинална помпа 98г., по километраж беше на 170х реални. Не се пипа ангренажния ремък, но се сваля предницата и се разглобява конзолата с алтернатора. Кофти е ако се случи на път...
  6. Сложихме такъв клапан, от руски автомобил с мембрана и работеше точно една седмица. Дай идея от къде да взема по качествен?
  7. Ключарите са ясни, те без пин могат да копират ключа за около 80-100лв. Иначе със сваляне на чипа е добър вариянт, може да ми пуснеш координтати на хората в Плевен да свършим работа.
  8. Взех кабела с Ваг тахо 3.01 с цел да прочета пина за да си обуча резервен ключ, но не успява да го прочете-дава грешка, че няма достъп до пина. Прилагам мемори буфер файла, ако някой може да каже кое е пина и къде са километрите. Колата е А4 1.8Т 1998г.
  9. В общината се декларира само ако се ползват данъчни облекчения (до 101кс, инвалидни и др.) и ако е служебна. КАТ и данъчното вече са свързани и няма нужда да се подава декларазия. Това е за София за другите градове не знам.
  10. При мен се оказа датчик за положение на коляновия вал. Пробата се прави най лесно с палеща кола с 1.8Т -просто се разменят датчиците. Нов от магазина и засега пали.
  11. Аз се чудех дали има смисъл да сложа един Томасето Антарктик със старата тръба на 6мм с един преходник към 8мм вход на изпарителя?
  12. Колата е А4 1,8Т АЕБ двигател. Купих я с монтиран ГИ Тамона с изпарител Томасето Аляска АТ09. Разхода градско е около 15л/100, на дълго 10л/100. В последствие видях, че изпарителя го дават до 136к.с. Въпроса е може ли да се кара с изпарител с по-малка мощност от мощността на колата?
  13. Релето го сваляхме(отдолу под волана е) уж нагорелии пластини ама им няма нищо, почистих пластините с фина шкурка и контактен спрей-при въртене на стартер отзад на буксата на помпата си идват 12 и малко волта. Дали има някакъв клапан в помпата който да не държи налягане след загасване на колата? И на контакт -помпата не завърта-върти само на стартер, но явно така е заводски.
  14. Махаме капака на помпата(в багажника е ), изключваме буксата и с кабел директно от акумулатора, на буксата крайните две клеми са захранване. Един подава напрежение на помпата другия върти на стартер.
  15. Пробвахме директно да подадем захранване към помпата-почва да върти и пали без проблем.
  16. Няма записани никакви грешки
  17. Колата е А6 1,8Т АЕБ двигател има монтиран газов инжекцион Ловато. При първото палене върти доста на стартер и пали чак от 3-4 път. След като запали няма проблем -двигателя работи равномерно, върви добре, няма прекъсване или придърпване и на бензин и на газ. При повторно палене -вече си пали нормално, но като престои час два -пак няма палене. Цялата електроника сме я разменяли (комутатор, бобини, свещи ) с такива от палеща кола и няма подобрение, което ме навява на мисълта, че може би е нещо по бензиновата система. Бензиновия филтър е сменен и пак няма промяна. Регулатора на налягането на бензиновата рейка е проверен и няма теч на бензин-мембраната е здрава. Идеи какво да се ремонтира?
  18. Vath

    Лампа за вода

    Ако откачиш буксата свети постоянно. По скоро се прави едно мостче м/у кабелите на буксата (накъсо) и спира да свети.
  19. Веригите са откъм скоростната кутия и имат едни обтегачи.....
  20. Vath

    Сервизен ключ

    Пин кода на таблото.
  21. Продавам един брой оригинална алуминиева джанта 16" 5X112, с лятна гума 215/55/16 става за Ауди а4, а6, Пасат 4,5. 7J16 H2 ET45 за гр.София или доставка с Еконт Цена 70лв. 0888334686
  22. По каталог A4 1,8T Quattro e 12,2 бензин, като се има предвид, че производителя е излъгал поне с 20% то реалния разход градско в София е не по малко от 15-16/100 и 10/100 газ дълъг път-другото са градски легенди. Даже в един момент на газ градско харчи по малко от колкото на бензин по каталог.
  23. На А4 трисекционият фар "бош" е с къси, дълги и една крушка за мъгла вътре във фара. Пускат се с издърпване на ключа за фаровете към теб.(включваш габарит или къси и дърпаш) Един път светят предни светлини за мъгла, два пъти светят предни и задни за мъгла.
  24. Стария Зил е с фреон 12, височина 145см. Номинална мощност 130W. Новия Whirpool с доста по голяма камера височина 187см е 230W. Не може да се сравняват -единия харчи по малко но е с почти двойно по малък обем. При хладилниците във времето компресорите заминават и почват да работят по неефективно. По темата за пералните - в клас до 500-600лв втора употреба MIele имат сервиз 2 години гаранция и всичко се ремонтира. След пералня човек трябва да се замисли и за една сушилная-идва зима и дрехите простряни в софийската мъгла ухаят приятно на катун след два дена престой на простора
×
×
  • Create New...