Jump to content

KambOK

Members
  • Мнения

    286
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1 Последовател

Друго

  • Kaра
    AS4 & S4 B5 Avant

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Пловдив

Последни посетители

4463 профилни разглеждания

KambOK's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

1

Community Answers

  1. Писал съм ти лично съобщение във форума, провери си пощата.
  2. Ще си позволя да ти дам един съвет относно хидравличните тампони на двигателя на B5. Ако е наложителна тяхната смяна - САМО с оригинални тампони (ОЕМ). Обикновено са с марка Avon и са правени във Великобритания. Преценката оставям на теб дали да са втора употреба или чисто нови. От опит мога да споделя, че останалите "aftermarket" хидравлични тампони, включително и сериозните марки като LEMFÖRDER, са абсолютна загуба на време и средства.
  3. Намерих подходящо място, което се намира в двора на автосервиз "Тракия". От кръговото на Бриколажа се завива по ул. "Владая" и се влиза от първия вход в двора на автосервиза. След това се завива наляво още по първата вътрешна "уличка" и се кара само направо - в дъното се вижда едно сиво-оранжево хале, чийто вход е отляво. Алтернативно може да се влезе в двора на автосервиз "Тракия" от втория вход и по този начин се излиза директно на входа на въпросното хале. Момчето, което работи там, се казва Светослав. Фен е на Ауди, точен е, работи внимателно и детайлно. Не взима скъпо и аз останах много доволен от неговата работа. Сутрин отваря още в 8 часа, но обикновено е натоварено и е добре да се уговорите с него предварително. Мога да предоставя мобилния номер на Светослав при интерес, но ще оставя на него решението дали да го публикува в темата, ако чете този форум.
  4. Здравейте, надявам се да съм уцелил правилното място във форума за тази тема и да няма такава предишна. Ако съм сбъркал, бих се радвал модераторите да я преместят където трябва или да бъда насочен. Бихте ли препоръчали автомивка/сервиз в Пловдив, където се занимават с измиване на двигатели и ходова част на леки автомобили? През годините са се насъбрали масло и мръсотии по картера, подрамата, трансмисията и т.н. на моя автомобил, които искам да премахна, защото ми предстои голямо разглобяване и искам да проследя дали има активни течове и нужда от смяна на семеринги. Търси се място, където наистина се почиства качествено и обстойно с подходящи препарати и уреди, а не просто се пръска с топла вода. И персоналът да вдъхва доверие, а не да са мърлячи. Благодаря предварително за отзивите.
  5. Какво компенсират, ве, мамооооооу. 😂 Аз не виждам и едно подобрение, а само извращения по тази кола. Въобще как може да проявявате интерес към такива подобия, че чак се изтипосват и линковете във форума за мнения? И бай *ангал не разбра след четвърт век, че S line при B5 няма. Толкова ли не останаха свестни B5-ци, които поне на снимки да изглеждат като автомобили, че се разглеждат подобни творения, присъщи за "Кръвна група Ауди"?
  6. Най-вероятно под обикновени има предвид Facelift-ови фарове с лупи без заводски ксенон. И аз навремето като бях решил да се доближа максимално до заводския оригинален ксенон забих едни фарове от S4 B5 и се приключи с всички "драми" и питанки за китайските "афтърмаркет" простотии. След 8 години на автомобила все още са с оригиналните крушки на Philips, фаровете не са "рециклирани", не са пожълтели и светят повече от добре. Скъпото винаги излиза евтино.
  7. Би ли обяснил на всички, които четат темата, колко от капацитета на въртящия момент и мощността на 1.8T се използват в задръстване, че да бъде определен като лагав и неприятен? Изчакваш предната кола да дръпне десетина метра и настъпваш здраво, за да усетиш кога "излиза" от турбодупката? Дано не съм пред теб в задръстване... И не мога да си представя как атмосферният 1.8 е по-приятен за градско каране като знам какво се случва, ако решиш да се изнесеш малко по-бързо от някое кръгово. Един от най-успешните двигатели на VAG го отписахте тотално в тая тема. С оглед на годините и технологията си изправен такъв двигател (1.8T) е напълно адекватен в различните ситуации, разискани на тези страници.
  8. Сигурен ли си, че говориш за задната чистачка на B5 Avant, а нямаш предвид предните чистачки? На B5 Avant малката черна дюза, от която излиза течността за измиване, се върти заедно с цялото рамо и съответно със задната чистачка, т.е. няма как да пръска само в центъра на задното стъкло. На три B5-ци Avant съм сменял въпросните дюзи - и на трите струята се върти, а не пръска само в центъра на стъклото. Съмнявам се да е било някаква екстра и да съм попадал само на такива автомобили. За предното стъкло съм съгласен: там струята не се върти, а пръска в "центъра" на стъклото или съответно в посоката, в която си насочил отворите на дюзите.
  9. Николай е изключително коректен и е за препоръчване. Още един доволен клиент.
  10. При мен целият механизъм е изряден и струята се движи заедно с чистачката, т.е. чистачката следва струята. Което е и логично с оглед на това, че чистачката работи оптимално, ако стъклото е овлажнено.
  11. Здравейте, купувам спортна платнена седалка за водача (лява) за Audi A4 B5 преди фейслифта. Изискванията са следните: Да няма скъсано и протрито, т.е. да е в много добро състояние. Да има лост за повдигане/сваляне на седалката. Да има ръчно регулиране на лумбалната опора ("издуване"). Не е нужно да има подгрев. Принципно се търси тапицерията от посочената снимка, но съм отворен и за други предложения. Оферти за две предни седалки (лява и дясна) също са добре дошли. За връзка: темата, лично съобщение. Във форума съм редовен. Благодаря предварително за предложенията.
  12. От моя гледна точка тази стъпка трябва задължително да я пропуснеш. Това е Audi, не E46-ца, спряла пред Гиросите.
×
×
  • Create New...