Jump to content

Tipsy

Members
  • Мнения

    76
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1 Последовател

Друго

  • Kaра
    gti

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Tipsy's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Не си споменал каква е колата, под името ти пише а3 1.9, на нафтите обикновено им дават 80-90 000км за смяна, но освен по километри ремъка се сменя и по време - 5 години. Като марки бих препоръчал ремък конти или ина, ролки ина или нтн, помпа хепу. Готовите комплекти са добре, но трябва да се гледа добре, за да се избере правилния комплект. Готов комплект на конти почти винаги е по-скъп от този на ина, но пък вторите произвеждат и ремък и ролки и помпа.
  2. Tipsy

    Добавка в Горивото.

    Сега я има под името DFA. Същата опаковка и визия, но не е брандирата на Кастрол. Дали е със същото качество не мога да кажа.
  3. около 30 евро по чуждите сайтове. По ревюта доста го хвалят като цена/качество на картина/естествено не изключвам варианта да са платени реклами/. Мисля, че има опция само за час/дата, но не и за скорост. Плюс за мен е компактния размер.
  4. Като е започната темата за Xiaomi, да кажете и нещо за 70mai Dash Cam 1S
  5. Пише, че караш 1.8т, то оригинално е с 288мм дискове. Трябва ти само съпорти за 312мм диск и съответно диск 312мм. Накладките и спирачните апарати остават същите. Минимума за джанта е 16".
  6. Tipsy

    Продукти на Хадо

    Клип със свален картер, че и без капак на клапаните ми бяха пратили преди години като "реклама" на една добавка. Като лаик се впечатлих и го споделих с по-запознат на тема коли - каза, че и без добавка ще се постине същия резултат. В клипа не свалят лагерите да се види преди и след има ли и какво е износването. Не се коментира компресия, разход на масло и т.н. Друго интересно сравнение на масло хадо спрямо други марки:
  7. Моите ги мия и прибирам в калъфи с дръжка - по-лесни са за транспортиране, мога да нося по 2, докато в чували по-трудно нося 2 броя. Съхранявам ги в мазе - относително постоянна температура, от време на време проветрявам, но от миналата година имам проблем с влажността - съседа реши, че е добра идея да си прибере влажните дърва и да не проветрява, тази година повтори процедурата. Направил съм стойки на стената и закачам джантите през централния отвор. От 3 години практикувам закачането на джантите, но едва тази година имах време и присъствах на балансирането - зимни гуми, карани 3 сезона, балансирани преди началото на сезона, тази година не се наложи да се пипат. Преди години като ги нареждах една върху друга, пак зимни гуми на 3 сезона, най-долните 2 искаха малко баланс, докато горните бяха ок.
  8. Tipsy

    Филтър купе

    вариант 1 - сваляш и мериш стария/те вариант 2 - отиваш в магазин където знаят какво правят и ти продават правилния/те
  9. Tipsy

    Масло Fuchs ?

    Точно тяхното е от полско. Аз до сега не съм чул някой да се оплаче от немското, освен от цената му.
  10. Tipsy

    Масло Fuchs ?

    Произвеждат го в Германия и Полша и има разлика поне в опаковките/тубите. За съдържанието не мога да коментирам. До колкото знам за България официално се внася от две фирми.
  11. Наблюденията ми са, че през последните години доста се е влошило качеството на паметите като цяло, било то флашка или карта. Взимай това, което ти попадне на добра цена и колкото изкара.
  12. Вътрешното каре вибрира точно в порядъка 60-70 до към 90-100, най-силно се усеща при завои и ускорение, на свободна спира да вибрира. За въпросната кост/кокал или още съм чувал да я наричат балансиращ тампон на мотора казват, че замине ли тресе и на място.
  13. https://youtu.be/xPoWiT3xuMI https://youtu.be/hDP1w-GMx5M Тук дават съвсем различен пример
×
×
  • Create New...