Jump to content

plmen88

Members
  • Мнения

    42
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Ауди А6 1996 2.5 tdi

Персонална информация

  • Локация
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

plmen88's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. От морга. Алекс от кв. Лозенец (София). Пълен е с части. Страшен пич е, от 7 години само от него съм купувал и никога не ме е подвел. Ако искаш телефон ще ти го пратя на лично.
  2. А това с високите и ниските обороти има ли нещо общо?
  3. Какви биха били проблемите?
  4. Сменихме термостата, но проблема остана. Но пък майстора е открил нещо, за което аз не се сетих да пробвам. Карам колата от началото на зимата (студения период) само на 19 градуса. Тия дни, когато се появи проблема също беше на толкова. Сега, той пробва на високи обороти да надуе парното на 24-26 и нагоре градуса. Парно има. Така настроено парното при каквито и обороти да я карам колата (или форсирам на място), парно има. Слагам отново на 19 градуса, форсирам двигателя и парното започва да духа студено, не моментално, но половин минута след като съм поддържал високите обороти тогава.
  5. А може ли да е от термостата? Че днеска бях при моя майстор и той казва, че вероятно е от него.
  6. Ако е въздух как може да се обезвъздуши? Пак ли само с промивка?
  7. Здравейте, От два дни насам на високи обороти парното започва да духа студено. Около и над 2000 оборота парното изчезва, независимо на коя предавка съм, с каква скорост се движа. Спирам на светофар и след половин минута започва отново да духа топло (както си е духало винаги). Или ако карам колата все в ниските обороти 1600-1800 постоянно има парно. На място като я изфорсирам също започва да духа студено. Антифриз има в казанчето, не виждам да има течове, температурата на водата според датчика на таблото не мърда от 85 градуса. Не съм на ти с двигателите, така че разни маркучи не съм проверявал дали са твърди, меки, ако това изобщо има значение. Идеи?
  8. Аз имах боклуци в резервоара. Дадох 400 лв. за ремонти, като сменихме какви ли не глупости. Накрая с приятел се хванахме, свалихме резервоара и на дъното боклуците бяха станали като парцали. При подаване на газ колата се държеше все едно и свършва газта, а газова няма. На свободна скорост без подаване на газ работи без проблем, но при подаване направо забива муцуната. Но колата не беше А6, а 80-ка бензин. Не знам дали това може да помогне с нещо.
  9. Или на таблото махаш лампичката.
  10. Аз преди няколко дни смених и лагера, защото като сменихме само тампона нямаше почти никаква промяна в тропането.
  11. Много благодаря за отговорите на всички. Ще продължа да си я карам по същия начин.
  12. Здравейте, Един познат спомена, че този двигател (А6 1996 г., 2,5 tdi, 140 к.с.), ако се кара в ниски обороти не качва масло към разпределителния вал - не го омаслява добре и колата може да отиде за ремонт. А аз точно така я карам. Лашкам я леко като превключвам на 2000-2200 оборота и доста рядко до към 3000 оборота. Правя го с цел по-малък разход, като така го докарвам до към 8/100 градско. Това вярно ли е за разпределителния вал, което ми казаха?
  13. Днес сложих лампичката на дисплея за температурата. Истинско удоволствие да видиш как свети Интересното, че доста трудно открих същата лампичка, като обиколих 5 магазина от авточасти през железарии, компютърен сервиз, та чак в магазин и сервиз за аудио и видео техника открих. Сега всичко свети. Благодарности за помощта на всички!
  14. От София предлага само едно момче, което има само 2 бр., което не ме устройва.
  15. Здравейте, Търся 4 капачки за тези джанти 15". По възможност от София.
×
×
  • Create New...