Jump to content

Horus

Members
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi 80 B4

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Ruse

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Horus's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, колеги. Бихте ли ми препоръчали сервиз/колега който се занимава с Audi 80 и си разбира от работата. Става въпрос за Варна. Ходих в няколко сервиза (в Русе, но вече живея във Варна) и ми отказаха с цитирам "толкова стара кола никой не се наема да ремонтира" което до някъде е разбираемо. Та за Варна хич не съм ориентиран къде да отида. Карам B4 2.0 с ABK двигател и се нуждая от качествена диагностика и преглед на колата, защото имам няколко проблема вече. Ще съм много благодарен.
  2. Благодаря на всички отзовали се. Намерих два варианта - както колегата над мен е посочил, единият е Иван Кунчев, който ги рециклира и веднага се отзова. Другия вариант ми го предложи друг колега, а именно има плочки за дебитомер в един известен китайски сайт за по 60 лева с безплатна доставка (1 месец).@Chitatelia Колега, благодаря ти, че ме светна за групите във фейсбук ! Още веднъж благодаря на всички от сърце !
  3. Благодаря за мненията и съветите, колеги. Събота, ще обикалям моргите да видя дали, ще намеря нещо. Ще погледна и в базара, благодаря.
  4. Здравейте, колеги. Обръщам се към вас с надежда някой да ми помогне или упъти. След множество тестове и разглабяне на колата до съставните й части (Ауди 80 Б4 АБК 2.0) от моя майстор стана ясно, че дебитомера ми е сдал багажа. Колата винаги е била на бензин и никога на газ. Той твърди, че не може да бъде ремонтиран, а по моргите може и да има някоя друга бройка, но Бог знае колко, ще работят (аз лично не разбирам особено много от коли да си призная честно). Четох из форума и в други сайтове доста стари мнения, че някой можел да ги ремонтира тези машинки, но никъде не намирам координати или дали реално е възможно. По принцип, ще сменям колата, но тази ми се налага да я карам още месеци, а и много си я харесвам. Въпроса ми е до тук ли бяхме с колата след 8 години каране или има някаква надежда ?
  5. @okops Благодаря за насоките ! Утре сутрин, ще огледам подробно, че бях затрупан тези дни.
  6. @genttogsg На мен проблема ми с майсторите е, че първо попаднах на едни "експерти". После смених още 2 сервиза, които като ми оправеха нещо и после пак се връщах за друго. От този съм доволен принципно, но явно ще се наложи да ходя и при други. Колата никога не е била на газ, не харчи масло (поне не достатъчно видимо). Обикновено си следя нещата под капака, но като го вдигнах да видя антифриза беше абсолютно пресушен (това преди 3 - 4 седмици). Откакто го допълних не се е случвало това отново.
  7. Здравейте на всички. Имам един неразрешим проблем (от майсторите при които ходих). Колата ми е Ауди 80 Б4 2.0 115 коня АБК двигател - бензин. Проблема се появи лятото в жегите. Тъкмо паркирам и ще гася, гледам колата почва да тресе яко. Оборотите заиграха и от ауспуха почна да бълва черен дим. Реших да я угася почти веднага. Още по-интересно стана почти веднага след като почна да излиза дим изпод капака. Като го вдигнах излизаше някъде в ляво между двигателя и останалите части. Но не можах да видя добре за къде иде реч точно ( а и не разбирам много). Дима отпред беше по-скоро бяло-сивкав. След 5 минути седене с пожарогасителя в ръце взе, че спря да пуши. Оставих я така 2 - 3 часа докато си свърша работата. После като се качих естествено пак се появи черния дим, но отпред нямаше следи от пушене. Прибрах се някак. Закарах я на диагностика и ми казаха, че или е ламбда сондата или дебитомера или и двете, но не били сигурни и за това не искали да я правят ! Понеже проблема ту се появявал ту абсолютно нищо й нямало на колата. И ми казаха да си я карам така.. Мина време, проблема спря и сега пак се появи. Беше изчезнал в студеното време и не ми правеше проблеми, но сега като има по-топли дни и почва да тресе, преди ден задимя малко черно отново освен тресенето. Днес като отворих капака след като бях карал известно време забелязах лек бял пушек пак от ляво на двигателя, но някъде надолу между кабелите и тръбите. Ако карам като баба тогава нямам проблеми с тресенето и другите ефекти. Но като подавам повече газ особено на ниските скорости и след известно време "ефектите" се появяват с пълна сила. Опасявам се вече да не ме остави на някой светофар или нещо по-лошо. Ако някой може да ми помогне със съвет или идея какво може да се случва ?
  8. Здравейте, колеги! Имам един проблем с колата, който вече в 3 сервиза не можаха да ми оправят. Карам Ауди 80 Б4 115 коня АБК двигател. Нямам газ и колата никога не е имала. Става въпрос за проблем с оборотите. Понякога като паля колата оборотите веднага след запалване падат до 0 и изгасва колата. Така 2 пъти докато на 3-тия път си запали нормално все едно нищо не е ставало. Също така докато карам и изключа от скорост за да намаля за някой светофар, натискайки спирачката колата нещо глъхне и като спра оборотите падат брутално надолу и колата притриса жестоко, но без да изгасне (направо цялата подскача). Така също става само понякога. Някои дни като карам и нямам никакви проблеми, други дни хем изгася докато я запаля, хем като спирам и притриса и падат оборотите... Случвало се е на студен двигател нищо да й няма, паркирам я някъде след известно време се качвам докато е още топла и докато я запаля и оборотите започват да подскачат така, все едно всеки момент ще изгасне. Ходих по различни сервизи - маркучи уж били - смениха 2 -3, регулираха нещо за бензина, какво ли не правиха проблема си остана. Не знам дали има нещо общо с проблема, но мисля че той реално се появи малко след като един познат ми подаде ток на колата по такъв начин че ABS-а на таблото ми светна и май го изпържи и остана да си свети, а таблото после изгасна за момент. В последствие се повреди и то и лампите светват без причина. Докато натискам спирачка понякога светва лампата за маслото на двигателя, но не знам дали има нещо общо или е заради умрялото табло. (само скоростомера работи, това за бензина и температурата на водата). Малко много станаха нещата, съжалявам - главно ме интересува това за оборотите...
  9. Здравей, колега. Може ли да ми кажеш дали имаш в наличност предно ляво огледало за Ауди 80 Б4 черно (ако може за електрическо и за механично да ми кажеш цени ако имаш), също така дали имаш предна броня черна и на каква цена?
  10. Ами колата е главно за града, насам натам, но лятото, ще се ходи до черноморието и то не малко пъти. Багажника, ще е пълен все и местата, ще са заети + постоянно климатик или поне от време на време. Като и включим в сметките приятелката ми на 100 км от нас, а нея няма само лятото да я виждам, но там е по-разрешим проблема, така де
  11. Благодаря за насърчаването, колега! Въпреки, че сега имам малко ограничено време другата седмица тръгвам да обикалям сериозно... стискайте палци Но и ще изчета форума относно газифицирането
  12. Ясно.. явно, ще си играя на руска рулетка.. ако случа на хубаво добре.. ама иначе Не съм казал, че 80 е безплатна... но съм сигурен, че има по-приемлива поддръжка... или се лъжа?
  13. Човече, ти ме отказваш бързо и сигурно След тези неща да не стане така, че да си взема 80-ца На мен ако ми се наложи да давам няколко месеца подред по 800 лв то Аудито, ще ми е останало само като къща и на това отгоре няма да върви
  14. Е признавам това си е малко плашещо Но предполагам, че повечето неща като се сменят и след това няма да е през месец, през месец същите компоненти нали?! Ако повечето показатели клонят към безпаричие за мен.. лоша работа Но ми се иска да е Ауди все пак... А по принцип.. да питам аз, защото си нямам хал хабер чупят ли се много 100-тачките? Максимално мога да дам 4500 лв за кола, но както казах.. тази си ми е мечта
  15. Искам само да вметна, че газова не мисля да слагам, просто ме е страх да не попадна в ужасно дълги сметки с ремонти по скъп двигател. Много благодаря на всички за помощта! Тези дни ще ходя да оглеждам и като харесам директно в сервиза за преглед
×
×
  • Create New...