Jump to content

S.Stoya

Members
  • Мнения

    129
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно S.Stoya

  • Рожден ден 3 Март

Друго

  • Kaра
    B5 1.8TQ

Персонална информация

  • Локация
    София - Перник
  • Интереси
    __ _______________ __
    (____]==OOOO==[____)
    [===____________===]
    |\_( ============= )_/|
    |___|...........................|___|

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

S.Stoya's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. S.Stoya

    Всичко за 1.8Т

    Колега тоз Кен от къде си го закупил и колко пари ти излезе? И ако може да покажеш как си го свързал от блока? Имах идея да си направя сам кечкен от ламаринена кутия вътре с телче да лови маслото.
  2. S.Stoya

    Всичко за 1.8Т

    Здравейте, Докато рових за 1.8Т в нета попаднах на тези Хамериканци дето продават лачен чаркалък и за старите и за по-новите 1.8Т 2.0Т двигателчета. https://performancebyie.com/collections/all/b5-a4?page=1 Много красив кеч-кен продават. https://performancebyie.com/products/ie-recirculating-catch-can
  3. Колеги, онзи ден докато чистех колата и тя работеше на място, в един момент рязко започнаха да чукат повдигачи или поне така си мисля. Когато я запаля сутрин изчукват и за секунда две утихват, и след време като загрее пак се разцъкват. А много рядко ненадейно светва ламапта за маслото, това е вднъж на 3-4 месеца когато карам на ниски обороти. Маслото което съм сипал е 5w30 Castrol Edge. Филтъра е Mann. Каква може да е според вас причината. Помпа, цедка, зацапани пулове или маслото й е рядко?
  4. Добре, остава само да намеря майстор който да се навие на такъв преглед. Колко лагерчета има по задния диф?
  5. Колеги, здравейте възможно ли е задния диф да шуми, но единствено и конкретно при скорост между 100-120. В началото мислех, че е лагер на колело. Смених го понеже се чуваше осезаемо отляво. Въпреки, че майстора каза, че не го чува да шуми като върти колелото. Шума намаля с една идея, но при 100-120 си става виене като на лагер. Сега се притесних, че дифа шуми.
  6. S.Stoya

    Нямам парно

    B5 имах в предвид! Просто питах дали някой не е стигнал до по-хитро и леко решение. Имаше някакъв вариант с машинно почистване на радиатора в Дунев, ако някой е пробвал? Бях пробвал с оцет уж разтварял нали е киселина, не знам дали имаше ефект, с яйца, зехтин и други подправки не ми се пробва :D. Иначе за смяна на радиатор се убедих, че трябва сам да си го правиш. А пък аз нямам къде особено в тоя бахър.
  7. S.Stoya

    Нямам парно

    Здравейте и за много години. Наскоро и при мен парното замина изведнъж. Преди 2 години имах същия проблем който се реши за две зими с промиване на радиаторчето. Тази стана така, че след счупена капачка на разширителния съд изхвърли антифриз и раз. съд остана без течност. Смених капачката и налях антифриз. Но след по малко от месец хоп парното изчезна, загря първоначално и после духна хладно. И се почна в най-големия студ опити за обезвъздушаване от изходящия маркуч. Няма въздух. Обърнах тръбите за да избута наобратно ако има буклук. Пак нищо. Та въпроса ми е може ли да има въздушен джоб в радиаторчето. Или си се е запушили просто. И какво може да е решението. Но без сменяване на радиатор! Сменявал съм на B3, сърцето ме боли като се замисля да го правя същото на B4! То това не е христианско!
  8. Колеги, оправих парното. След като качих нов джам заради кражбата, реших да се захвана и с парното. Направих промивка на радиатора така: извадих двата маркуча от радиатора, сипах оцет в съда за вода на чистачките (преди това изпразних съда от вода). Наденах по дебел маркуч на тънкия който отива към дюзите на пръскачките и го вкарах на изходната тръба на радиатора. На входящата, сложих маркуч обратно към съдчето за чистачките (важно е да си стой цедката отгоре) и почнах да пръскам оцетец в радиатора около 5-10 мин. Излязоха парчета ръждица, след това сложих маркуч към чешмата и промих радиаторчето с вода, оттам текна отново ръждива вода. Накрая обърнах и тръбите от мотора за да избутат ако има още нещо, сега на изхода влиза антифриза. Парното се появи и сега се возя на топло:-). Остава да разбера защо уреда за темп. на мотора отива на 100 градуса, имам съмнения в датчика за темп.
  9. Не, с червен си беше и такъв налях червен Хепу последно при смените. Но колата е при мен от пролетта не знам италианците какви са ги вършили. Но си мисля, че тия коли са пили води и кво ли още не за да се запушват така. Ще опитам с лимонената киселина, това с помпата на чистачките изобщо не се сетих. Благодаря!
  10. Вероятно си прав колега, но нито имам къде да го правя нито пари за нов радиатор. Сега и с тоя разбит джам ми се отвори работа, ще се сменява на открито, заеби. Ще търся място да го промия радиатора, а може преди това да сипя нещо оцет ли кво и аз не знам, и колкото топло дойде толкова.
  11. И аз имах съмнения за тая машина дали няма да изтрещи радиатора. Ще опитам сам със чешмата. Понеже не ми се влиза в филма със смяна на радиаторчето, правих го на б3-ката преди време а тук филма ще е още по голям. Дано мина метър. Иначе да ще мина при газаджиите темп. на мотора.
  12. При опит да обезвъздуша радиаторчето се оказа, че е запушено та мисля да пробвам тази услуга http://www.ditovautoclima.com/parno.html. Дали някой я е пробвал? Не знам дали това би могло по някакъв начин да има връзка с температурата на двигателя. Като цяло това с темп. на двигателя стана след монтирането на газовия инжекцион. Но понеже ми разбиха колата заради тъпото радио (поне да беше хубаво) ще се занимавам после с парното.
  13. Съмнявам се няма петна в антифриза, и е спокоен като работи. Не знам каква е връзката с парното и температурата .
  14. Колеги и аз да питам. И аз нямам парно на 1.8т, започва да лъха леко топло ако карам по магистрала когато е в обороти а климатроника е на HI. Маркучите към радиатора в купето са горещи но не много. На всичкото отгоре уреда на таблото показва 100 градуса на антифриза. Затова смених помпата и термостата, но никакъв ефект. Веднага след смяната щом загря, лъхна леко топло и след минути изстина и това беше. А уреда продължава да се качва до 100 градуса.
  15. S.Stoya

    Всичко за 1.8Т

    Здравейте, искам да попитам нещо относно AEB. Имам колата от скоро (1.8TQ) На студен мотор турбината се чува свири, а след като загре се чува доста по слабо. Не, че ми пречи даже ми харесва звука, просто да питам дали е нормално.
×
×
  • Create New...