Jump to content

lavatrice

Members
  • Мнения

    385
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от lavatrice

  1. Някой път го заключвам от бутона,някой път го оставям да го заключи централното. Знам го номера с кабела,но моят волан в момента изобщо не се заключва,така че за какво да го режа? Също така защо няма грешка?
  2. Спря да ми се заключва волана. Колата е със Keyless,при натискане на стоп бутона някъде в таблото чувам някакво реле да "цъка",но нищо не се случва, а на фис-а продължава да ми излиза съобщението да го натисна за да си заключа волана. Известно ми е за много обсъждания проблем на кормилната колона,но нямам записана грешка, колата си пали и всичко друго си е наред. Знам че бая народ го изключи това заключване, ама ме дразни че не знам от какво е. Да съм касметлия и да се е прецакала колоната в отключено състояние?
  3. @katsi86 Двете моторчета бяха малко над 1400 лева преди 4-5 години от Ауди Варна.
  4. Като цяло,всеки се надява да е от амортисьорите,но в крайна сметка почти винаги се оказва от "уморени" моторчета. Имам колата от 11 години. Още като я купих 2012 вече го имаше тоя проблем със затварянето. Сменях амортисьори,смазвах ги...не става. Преди 4-5 години смених моторчетата с чисто нови и всичко се оправи. Естествено цената си я бива. Колегата @Evgeni K. е писал по-горе че вече има начин да се лекуват, беше оправил неговата и се отваряше и затваряше много добре.
  5. https://litec.net/produkt/led-rueckleuchten-audi-a6-4f-c6-avant-allroad-04-11-mit-dynamischem-blinker-rot-rauch/ Разгледай това.Аз от тези си купих. Никъде не се споменава че са китайски, сега нямам спомен дали пишеше къде са произведени на самите стопове. Като качество мога да кажа че са много добри,дори и да са китайски. Вярно е че имитират 4G, ма тя моята е вече на 17 години,така че се примирих с "селския тунинг", още повече че оригиналните взеха да се разпадат.
  6. Предполагам,че става дума за FIS дисплея...Преди години като купих колата и първата зима започна да прави така. След четене в стари теми тук и в чужди форуми смених акумулатора и се оправи. Колата беше с по-малък от оригиналния акумулатор,95Ah вместо 110Ah. Преди да го сменяш или ремонтираш FIS-а,виж дали нямаш подобен проблем.
  7. Аз съм почти там,само мигачите са още нормалните крушки,поне отпред,отзад съм с тунинг стопове дето всичко е ЛЕД. Халогените отпред са с двуцветни ЛЕД крушки,бяло и жълто, бях направил тема като ги монтирах,много съм доволен от крушките.
  8. lavatrice

    Смяна на фарове

    От Litec си взех ЛЕД стопове с 4G дизайн,доволен съм много. За тези фарове от линка също бях се засилил, варианта им преди фейс,но видях една с такива и нещо не ми харесаха на живо...
  9. @zhelyazA6 Ами нямам друга снимка,като оправях моята кола не снимах и ми е останало само фотото което ти ми прати...🙂
  10. Оправя се за около 30 минути. Отваря се внимателно с макетно ножче(по принцип не е направено да се отваря).Леко се изкривява пластинката на ключето,колкото е нужно,отдавна го правих,но не е голяма философия човек да разбере какво точно се случва като се пъхне колана. Преди да затвориш тестваш и после се залепя с някое секундно лепило...Прикачам снимка как изглежда вътре...
  11. @slav1912 Мояте кола е с цветен дисплей и MMI 2G High,нямам представа как стоят нещата за MMI Basic като твоята. В форума има колеги които се занимават с мултимедиите професионално,може да питаш тях за варианти и колко би ти струвало и дали искаш да се захващаш с това. Попитай @ShadowM ,знам че се занимава с такива неща,въпреки че лично не съм му ползвал услугите, но може поне да ти каже дали може да се направи.
  12. колега нямам навигация. в менюто няма как да влезна понеже са ми заключени менютата, нз защо е така. Предполагам, че колегата е имал предвид какъв модел ти е MMI. Като цяло AMI е най-добрата опция(или беше,не съм сигурен вече) защото си е оригинално ауди оборудване. Може да се закачи на мястото на СД-то или да се добави и се монтира до него след изрязване на място в жапката. Ето тук може да видиш как се ретрофитва AMI https://www.a6retrofits.com/ami-retrofit-audi-music-interface-a6-4f/ Аз лично преди около 8-9 години си взех Dension https://www.dension.com/automotive/products/car-multimedia-solutions/gateway-500 защото тогава AMI беше все още много скъпо. Отдавна не съм се интересувал и нямам представа дали сега се намират все още AMI втора ръка и как са цените. С годините на пазара се появиха и доста по евтини решения. За да ти каже някой тук със сигурност какво MMI имаш ще е хубаво да качиш снимки на дисплея(цветен или монохромен) ,снимка на бутоните долу до скоростния лост също,въпреки че не съм сигурен дали това е от значение дали може да си закачиш нещо за слушане на MP3-ки. С натискане от комбинация от бутони може да изкараш версията на софтуера на MMI на дисплея,но точно сега не мога да се сетя кои точно бутони бяха,някой може се включи и да помогне. Аз като цяло реших проблема с остаряването на MMI във времето, като си инсталирах андроидска мултимедия(колегата @VBI ти е дал темета където обсъждаме това),но това е по скъпичко решение и задължително трябва да си с MMI 2G High иначе не става.
  13. lavatrice

    Дестско заключване

    Какви бутони имаш на шофьорската врата? С човечета за задните врати или друго?
  14. lavatrice

    Дестско заключване

    При положение че в цитираната таблица за кодинг всички числа са четни, няма как резултата да е нечетно число. Кода ти може би оригинално е бил 2570,като извадиш 2048 трябва да стане 522.
  15. Да,съжалявам. По 7-8 месеца в година не съм в България,жена ми и тя е чужденка и някой път ми се губи словореда....
  16. @royceЧетох го в един английски форум след като постна колегата,някакъв със същия проблем. Има логика,при towing да не позволява да слезе ниско колата. Аз на моята никога не съм го активирал защото нямам теглич... Сега слизах до колата да пробвам...наистина при активиран towing, dynamic e greyed out.
  17. @VBIИмам и като твоите,ама те и модул отделно имат и за него трябва да търся място 🙂.
  18. @VBIТези крушки които сложих, модула предполагам е интегриран в крушката(не вярвам да няма,ама знае ли човек 🙂),защото от нея излиза само кабел и накрайника D2S и въпреки това няма място,предполагам заради механизма за завиване. Без запалката дали ще светят ЛЕД крушките? Вярно, че на тях не им трябва ама...Защото имам и като твоите крушки един комплект,но избрах да сложа тези, защото светеха като че ли една идея по-добре .
  19. @VBIКак ги закрепи запалките вътре във фара? Като мина през неочаквани неравности с по-голяма скорост и ми набива грешки,нещо от рода на headlight range implausable signal. Единия път като отворих запалката беше натиснала кабелите на моторчето за завиване. На фаровете със завиване като моите няма много място да ги намести човек тия запалки. Като набие грешките,крушките си светят,но забелязах че фаровете не завиват...
  20. lavatrice

    Проблем с нивомера !!!

    Буксата на датчика която е вътре в резервоара спира да прави хубав контакт защото плува в нафтата и се затлачва с мръсотии. Аз я почистих с спрей за почистване на електронни компоненти и съвсем внимателно леко изкривих пинчетата да правят по добър контакт. Също почистих и самия датчик,отваря се,ама трябва много да се внимава да не изпаднат вътре едни малки метални чарколаци,аз половин час търсих едното из шумата дето беше нападала от дърветата около колата.
  21. lavatrice

    Проблем с нивомера !!!

    Когато колата не е куатро би следвало да има само един нивомер,защото резервоара не е разделен на две заради кардана. Трябва да отвориш този капак и да видиш какво се случва вътре,може само да е зацапан датчика,може кабел да е прекъснат.Без отваряне няма да стане.
  22. lavatrice

    Изгасна в движение

    Намерих кошницата празна.Явно когато резервоара е пълен над определено ниво,няма проблем,защото просто си прелива вътре гравитационно. След като нивото спадне,кошницата се пълне първо с гориво от часта зад шофьора,друго обяснение нямам. А фактите са,маркуча се беше извадил,кошницата празна и колата даже не палеше. В момента който го сложиш на мястото му,вече 2-3 години няма проблем.
×
×
  • Create New...