Jump to content

Цонев

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    ауди А6

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Цонев's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Цонев

    А6 пуши странно

    Сполетя ме интересен проблем преди седмици и се зарекох ако го реша да го опиша в форума щото не можах да го намеря тук: Колата А6 С5 98г. 2.5 TDI, започна да пуши с сив пушек. Не го правеше постоянно. При високи скорости на големи обороти не можех да видя нищо странно. Но на светофарите предизвиквах фурор. Хората се хвърляха да ме гасят. Един даде заден и офейка. Не го правеше на всеки светофар обаче. Веднъж пуши, веднъж не. Маслото също взе да пада, но елконажия ми каза че двигателя масло не гори. Разпитах приятел за добър майстор в Варна. Прати ме точно на място. Човека още по телефона ми направи диагностика. Оказа се запушен "филтър на маслените пари". Тоя филтър задържал част от газовете докато налягането не стане прекалено голямо и тогава изпушва здраво. Ясно че на високи обороти налягането си е високо по принцип. Загубите на маслото са от течове поради същото това високо налягане. Майстора смени филтъра 140лв. + 50лв. работа и пушенето спря. Май и маслото се задържа. Каза ми още, че проблема бил общ!!! за коли на 6-7 год. защото тогава заводският филтър се запушвал и трябвало да се смени с друг - постоянен. Аз за тоя филтър за пръв път чух от него. Дано да съм полезен на някого.
  2. ? къде във Варна могат да погледнат центровката ? Опитайте зад автокъща "ЕВРОПА" при Здравко . (от вятърна мелница към затвора) Голям майстор е.
  3. Цонев

    теч на масло

    Здравейте Тече ми масло от двигателя и в сетвиза не могат да разберат от каде. Вчера позаседнах и си помислих че съм спукал картера но определено не е от там. Теча явно е по от горе но не съм го забелязал преди засядането. Дайте идеи колеги. Благодаря предвартиелно.
  4. Не мога да схвана дизел ли ти е двигателя или бензин? Аз карам А6 2.5 TDI и преди 3 седмици ремъка на климатика ми изплю защото една от ролките се беше скапала. Смених я. 630лв без монтажа
  5. Здравейте, Изпаднах в интересна ситуация и се питам случвало ли се е на друг: Купих си значи А6 С5 (1998) преди 2 месеца в доста добро състояние. Направих една обиколка на страната да събера овациите и след това реших като съвестен стопанин да сменя ремъци, масло, накладки и т.н. Като я вземах от сервиза ме предупредиха, че трябва да се смени и някаква втука която държи двигателя, но засега мога да си я карам и така. След 700 км. колата се разтрещя. Отворих капака и забелязах ,че единия от ремъците е тръгнал да излиза от направляващото колело ( маи тоя за хидтавликата). От сервиза ми обясниха, че двигателя много е играел заради тая втулка и затова е изплюл ремъка. Възможно ли е?
×
×
  • Create New...