Jump to content

petio85

Members
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно petio85

  • Рожден ден 7.08.1985

Друго

  • Kaра
    A4'99 1.8TQ

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

petio85's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. А не е ли това,което търсиш http://m.ebay.com/itm/151604016544
  2. petio85

    тди,пуши, не пали

    Човече най-добре отиди при някой сигурен майстор или сервиз и си оправи колата че скоро ще стане за боклука.Като гледам какво сте правили чак ми причернява .Първо незнаете къде са белезите после сваляте глава за проверка на криви клапани.После сигурно я затворихте с старата гарнитура и болтове... не пипай повече отивай някъде или търси някой.Виж колегата по-горе е споменал за dani94 ако не,питай тук в форума за друг колега или сервиз,които са ти близо.
  3. Напротив аз го свалях за чистене без да свалям магарето на 1.8Т при 1.8 трябва да е същото.Развиват се гайките на двата тампона,после с крик се повдига двигателя,десния тампон гледано отпред се маха и картера излиза настрани. Само внимавай за двата скрити болта отзад между картера и скоростната.Трябва да завъртиш коляновия вал,за да съвпадне прореза на маховика с отворите на картера и тогава се виждат.Най-добре викни някой да върти коляновия вал,а ти да гледаш за болтовете може и сам аз сам го правих но малко играчка идва.
  4. Аз имам една идея как може да се оправи.Старата гайка да се среже,но да остане частта от нея 3-4мм,която пристяга маркуча и да се вземе една обикновенна гайка или на струг направена и да се завари към тая част,която остава на маркуча и си готов.Ето набързо драснато на пейнт
  5. petio85

    Ауди а4 1.8 тресе

    Моя грешка извинявай не видях ,че за ADR става дума. ПП. Виж датчиците на коляновия вал и този на разпределителния.
  6. petio85

    Ауди а4 1.8 тресе

    С комутатор пробва ли?
  7. А бе колега защо не го натегнеш малко тоя гейт,просто с времето се отпуска пружината на актуатора и гейта не затваря добре чак и прихлопва при мен беше така
  8. И седановите са с ел.,моята е така. Има допълнителна ел. машинка,отваря се или от копчетата или с ключа.Лошото е че само отключва и се вдига няма и сантиметър .Някой ден може да го измисля с някакви механизми да се вдига и затваря но все нямам време.
  9. А ти не беше ли с AJL? И какво ще рече: Преди или след проблема? Провери вакуумуте,провери разтоварващия клапан дали не изпуска,бобините. Wastegate на турбото може да се нуждае от регулиране,защото с годините му омеква пружината. Аз съм с APU 150к.с. при мен беше хлабав гейта и незатваряше добре и също беше доста мудна леко го натегнах и сега налягането е 0.6,0.7 и вървежа се оправи. При мен стойностите на дебитомера са близо 140g/s,но нямам чип.
  10. petio85

    Ел. перка а4 б5

    Датчик има освен на климатичния и на охладителния за антифриза точно както описва колегата X_4e и е с 3 пина.Намира се когато застанеш пред колата в дясно отдолу точно над долния маркуч който влиза в радиатора.Буксата му се достига и без сваляне на нищо,като отвориш предния капак и погледнеш надолу се вижда.
  11. Аз съм с APU при мен почти винаги като дам на контакт ми върти помпата за 1 сек. на студен мотор,а на топъл не съм забелязъл.Но тея дни нещо не тръгва на контакт но проблеми с паленето пак нямам. Но утре ще проверя пак как е може и да се бъркам за студен,топъл мотор кога се пуска.
  12. Колега здравей вчера се запознахме с теб виж тази тема дали ще ти помогне.
  13. petio85

    разход с климатик

    Има няколко начина да си сметнеш разхода ето ти един примерно: Да речем че газта е 1.15 за литър,сложил си за 15лв. 15:1.15=13л. Смятаме литрите Х 100 : километрите 13 х 100 = 1300 : 140 = 9.28л/100км - без клима 13 х 100 = 1300 : 120 = 10.83л/100км - с клима Или разлика от около 1.5л за 100км
  14. petio85

    проблем с оборотите

    Нещо немога да ти разбера.Щуцера играел клапана е с щуцери от 2-та края и дали играе в гумата или не няма значение тя е за крепеж.Виж маркучите дали играят
×
×
  • Create New...