Jump to content

Wildkid

Members
  • Мнения

    63
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Wildkid

  1. Wildkid

    AUDI Connect

    Да не отварям нова тема - някой запазвал ли е посещение в Порше през приложението? Уж запазих, но няма никаква реакция!
  2. Чудничко, и моята......но е минала километрите, де......трябва да поровя, може вече да е правено.
  3. Коя година е колата, да знам дали да чакам същото нещо да се случи и при мене?
  4. Това на снимката е индикатор за изгоряла крушка на ляв стоп. Обаче не вярвам да не пали по тая причина....
  5. Аз лично по-хубави гуми от Michelin не съм имал. И зимните, и летните на а3-ката ми бяха Michelin - Primacy 3 и Alpine 4 и имаха уникално добро представяне на всякакъв терен - сухо, мокро, много мокро... Летните особено в дъжодвете пролетта на магистралата ме изумиха колко стабилност дават, когато пътят беше буквално залят от вода. Предипните летни бяха Dunlop Sportresponce и макар да не беше лоша гумата, разликата беше осезаема в полза на Michelin. За зимните не мога да дам сравнение, защото просто не съм карал други, освен Michelin-а (на тази кола). Сега на А4-ката са Dunlop Sport Maxx, които ще ползвам това лято, догодина ще ги сменя и пак ще са Michelin.
  6. Да, разбрах това (макар да не съм изпадал в подробности), иначе едва ли щеше да каже "при 100 км/ч", както и че разликите в проценти са равни. Така или иначе очевидно няма смисъл да задълбавам драстично в тия неща, разликите не са големи, т.е. в реалния живот не се отразяват много! Отново благодаря на всички за мненията!
  7. Мда, и моята логика е такава (не е смешно, хуманитарен профил съм, математиката си остана в миналото преди 20-тина и повече години). Демек - пренебрежимо малко е....
  8. Мерси, т.е. около 1 км/ч над сегашното на 100 км/ч. Честно казано повече ме интересува каква разлика дава в изминатото разстояние, та да направя и сметка доколко са реалните километри.
  9. Благодаря на всички. В момента, със 17-ките, разликата е +3 км/ч (GPS-а е 3 км/ч надолу от скоростомера).
  10. Зимните са 16-ки, летните 17-ки. И не, няма да сложа 18-ки Отдавна ми мина времето да се правя на wannabe-racer, та да слагам огромни джанти с малко гума по ръба, фланци-мланци, спойлери и подобни дивотии Мерси за калкулатора! А по втория въпрос? След като "по документи" е с "малките" гуми, това предполагам значи, че е "смятана" с тях, т.е. за лятно каране трябва да имам наум корекцията?
  11. Не знам дали това е точния раздел, ако не е - моля да я преместите. "Новата" ми кола пристигна с приятна изненада от продавача - комплект чисто нови зимни гуми с джанти. Всичко е чудесно, но зимните гуми са с размер 205/60/16, а летните са 225/50/17. Въпросът, или по-скоро - въпросите, са два: - Трябва ли да пренастройвам километража на колата при смяната на гумите, за да е точен (условно, щото както знаем далеч не са толкова точни фабрично); - всъщност за кой размер е "фабрично" настроена колата, защото в документите, с които е купувана нова, като гуми са записани именно 205/60/16, което ме навежда на мисълта, че тя си е настроена за тях, а при слагането на новите или нищо не е правено, или пък е пренастройвана за 17-ките... Колата е А4 В9 Avant, ако това има някакво значение в случая. Благодаря предварително.
  12. Wildkid

    AUDI Connect

    Хм, не съм убеден, че си струват, но може би ще ги дам, да опитам как е една година, и ако не ме кефи ще им пея за следващата...
  13. Wildkid

    AUDI Connect

    E, това е ясно, нямам и намерение да го ползвам извън ЕС. Благодаря. Остава да видя тия палячовци от Порше какво ще ми поискат за "лиценз" за Connect, че на тая кола дава, че е изтекъл.
  14. Wildkid

    AUDI Connect

    Благодаря. Картата ти ли си я взимал от оператор, или през Порше? И работи ли ти ползването на Google maps за навигация, върху "стандартната" (съответно разните благини като инфо за трафик и прочее)?
  15. Wildkid

    AUDI Connect

    Здравейте, интересува ме някой използва ли AUDI Connect в колата си, какви услуги са достъпни в БГ, както и как процедирате за връзката - отделна карта, или през мобилен телефон? Също така - Порше могат ли да подновяват лицензи за Connect, и ако да - какво струва и как се случва. В сайта, естествено, инфо няма, на мейли не отговарят, по телефона е някаква тотална мъка и искат да си запиша час и да ходя при тях, а бих си спестил разходката до Сърбия, ако мога да намеря инфо тук. Колата е В9 авант....
  16. Аз днес в Бул Инс минах за малко повече от час - 8:15 бях там, 9:45 си бях в гаража. Хора имаше много, разбира се, но явно организацията беше ок, защото вървеше добре.
  17. Някой има ли идея кой от сервизите, с които работи Бул Инс е читав - става дума за боя и смяна на един строшен фар.....
  18. Wildkid

    Крушка за фар

    ....а и принципно навсякъде се съветва да се сменят по двойки, именно, за да светят еднакво....
  19. Странно нещо ми се случи тая сутрин. Влизам, паля, както обикновено, колата си стартира нормално, но веднага след запалване издаде дълъг единичен сигнал (като за някакъв проблем, евентуално). Абсолютно нищо не свети по таблото, всичко е както обикновено, колата върви и работи напълно нормално (не загрява, не е студена, не дърпа, не скача, не киха - бе нищо). След това спирах 2-3 пъти, палих, гасих - не се появи отново. Някой да има идея какво може да е? Инак реве и хленчи за всичко със сто светещи лайна, сега - нищо Колата е А3 8РА, 2009-та, 2.0 дизИл....
  20. Тц, на две.....което автоматично значи, че съм взел грешната крушка Т.е. - някой да иска 2 крушки Н4 Osram Nightbreaker Unlimited? 33.80 лв.
  21. Ъъъъ, спонтанен въпрос - крушките за дългите фарове на А3 8Р (2009) Н4 или Н7 са? Че уж трябва да са Н4, пък нещо по разни таблици из нета излизат Н7.....а си купих Н4
  22. Ами нямам идея - при предишната смяна на времето нямаше никакъв проблем. Сега се появи, според мен, точно защото просто изчезна радио-връзката точно в тоя момент. Иначе в самото меню на часовника няма опция за часови пояс, явно с ВАГ трябва да се пипа.
  23. Няма у нас емисии. Което е безобразие, по нормалните държави го има от 15 години и повече. И после се чудим що като стане нещо на магистралата, примерно, се събира задръстване от 10 километра.... За часовника - нямам идея, това с пояса и на мен ми хрумна, но такава настройка няма. Освен "фабрично" да е на немското. Там има лятно време, но то също е един час назад от нашето, така че ако ползва този часови пояс (СЕТ) е показвала "правилния" час. Може би това може да се смени през ВАГ, нямам представа.
  24. На ръка го оправих, през менюто. Покарах 4-5 мин., не се смени само, и го коригирах ръчно. Не знам, възможно е да е от това, че поначало го бях коригирал ръчно, когато радио-часовника не работеше изобщо, макар поне според мен да не би трябвало да има връзка. А е възможно да има връзка и с това, ч еколата поначало е германска (макар и това да не ми се струва да е така...) - нямам идея.
  25. Ненадейно днес сутринта символа си се появи, така че явно каквото е било "долу", вече не е. Интересното е, че беше по старото време....
×
×
  • Create New...