Jump to content

baha

Members
  • Мнения

    1653
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от baha

  1. Здравейте, продавам 4бр фланци 5х112 с централен отвор 57.1. Два от фланците са с дебелина 15мм, другите два са с дебелина 20мм. Така от части изравняват колелата на двете оси. Цена 100лв за 4-те. Тел О898пет7дведве6пет- Сашо.
  2. Наскоро умря главният компютър на А3-ката с BKD мотор. Грешката e: 01314 - Engine Control Module 004 - No Signal/Communication Понякога реле 458 (сиво) в таблото до акумулатора може да е причината, но рядко при 8P. Основните симптоми за умиращ комп са: 1. Въртене на стартера "на празно" без каквито и да е признаци на постъпваща нафта и разпалване. 2. Перките на радиатора се пускат 10- 15 секунди след контакт- модула няма комуникация с компютъра и датчиците и пуска перките принудително 3. Лампата за подгрева не примигва изобщо, когато включите контакт. 4. Стрелките на таблото/ километража може да се разхождат както им скимне, без да показват реални стойности. В началото е безобидно и след като давах пак на контакт, подгрева примигваше и знаех, че ще запали. С течение на няколко месеца, това зачестяваше, като накрая нямаше никакво намерение да запали. Пробегът ми е 270к км. Тук се описват същите признаци и кодове на дефектиращи компютри: https://www.ecutesting.com/common-faults/audi/audi-a3-tdi-ecu-fault/ В БГ цената на комп 2-ра ръка е м/у 100 и 200лв. От ebay ще стъпи над 200лв. След това ви трябва кодер/ електричар, който или да запише ключовете към новия комп или да прехвърли цялата информация от стария на новия (каквото направих аз), но зависи състоянието на стария и дали може да се извлече инфото. Цялата процедура за нов живот на автомобила излиза м/у 300 и 500лв.
  3. В моя случаи минах с ремонт на кабелажа, правейки по- добър контакт при пиновете. При други се налага смяна на цялата пластмасова планка с кабелите.
  4. Още малко за четене ;]
  5. baha

    Тропане от пред а3 8р

    Тропането при ход на амортисьора надолу (след бабуна или вдлъбнатина) идва от самите тях. Спри да му обръщаш внимание или минавай по- леко през л.п.
  6. baha

    Добре ли са дюзите?

    Всичко описано в горните постове + кофти гориво.
  7. Защото производител на дадената марка коли, не е производител на масло, а е платил на масларник Х да му бутилира брандирано масло. Има в пъти по- добри масла от тия в "оригиналните" опаковки. А това, че на капачката на автомобилния двгигател пише Castrol или Motul, означава, че вероятно колата излиза с такова масло, но и че масларникът е платил една сериозна сума, логото на маслото му да стои на капачката.
  8. На снимките ми е филтъра на газова фаза след 12 000 км пробег и зареждане на Газтрейд на цариградско или Ромптрол в Дружба. Тук- таме други газ станции извън София при пътуване. Филтъра на течната фаза също излезе прилично чист. Както бях споменал, Ромпетрол ми е фаворит за момента в съотношение динамика- пробег, а и цената там е 0.99ст. последните седмици.
  9. Това го играх преди около година. Чупи се елемент от патрона при заключването. Може да стане в доста лош момент. Ние извадихме патрона и махнаме заключващия механизъм и вече няма вариант да запече.
  10. Отстъпката в Газтрейд е всеки ден и при зареждане над 20л. Ако не, ти дават карта и пак имаш отстъпка и под 20 литра да сипеш. С гръцка газ не съм забелязал никаква разлика. С румънската, по- добра динамика. Тук на една малка газстанция на Самоковско, веднъж сипах 20 литра и жипа литна, но и разхода литна.
  11. Gaztrade или Rompetrol, като в Gaztrade на Цариградско има 7ст отстъпка при заредени над 20л. С Rompetrol има може би една идея по- добра динамика при същия разход. Gaztrade зареждат ОМВ и Еко.
  12. Махни тия тридиодни свещи и си сложи обикновени еднодиодни. Ако искаш пак NGK, ако искаш Brisk от Муцев. Газта е много чуствителна на слаб ток!
  13. baha

    Разход А3 2.0 BKD Автомат !

    @TeRRaNoiD това, че майстора ти кара рънфлет ( не знам на каква кола, но масово bmw излизат с рънфлет, заради спестяването на резервна гума), не означава, че описаните от мен симптоми не са доказани от практиката при атомобили без фабрични рънфлет гуми, а и никъде не съм казал, че гумите са шумни. Замисли се, с какво е по- различна рънфлет от обикновена гума? Вероятно усилени стени, за да не я разпори джантата като се спука и легне върху борда. Тия усилени стени, за да поемат тежестта на купето без джантата да ляга на борда, докато се прибереш вкъщи, ще са бая усилени. Следователно ударите, които поемат рънфлет гумите по пътищата, не се поемат от тях, а от периферията и окачването на автомобила, защото тая стена ня може да се свие/ сгъне толкова, колкото при обикновената гума. Отиди при различни гумаджии, вероятно ще ти потвърдят думите ми. Вземи една обикновена и една рънфлет гума в еднакъв размер и ги сложи на кантар да видиш и другия им основен недостатък.
  14. baha

    Разход А3 2.0 BKD Автомат !

    Защо си с рънфлет гуми? Тежки, втвърдена возия и скоростно разбиване на окачването. Разходът по колонка ли е? Филтър кога си сменял и дебитомер чистил ли си?
  15. А тема за готините автомивки и места, където знаят как се мие и поддържа автомобил, без да прееват боя и счупят елементи вътре имаме ли?
  16. За Муцев пишете и в Гугъл ревюта и му давайте и там точки. Във ФБ също има страница. Пичага голям е той и ги чатка газаджийските изпълнения! 10х
  17. baha

    Ангренаж - за смяна ли е?

    Ремъците имат предимството да им личи, когато отслабнат, напукат, изтънеят и тн. Аз си следя ангренажа и когато вече не ми вдъхва доверие, преминавам към смяна. Ролките действително са по- слабо място в някои случаи. За марки на ремъци използвам Optibelt, Dayco, Gates, разбира се от сигурни и доказали се дълги години вносители/ търговци или директна поръчка на елементи от производителите, когато имат online shop или екслузивен дилър споменат в сайта им за дадена държава, защото марката по нашите ширини не е гаранция за произход. Относно пробега, отново ще кажа, че обикновено на опаковките за интервалът пише "следвайте предписанието на авто пройзводителя" и meets or exceeds the OE specification.
  18. Потвърждавам, според месеца/ годината на производство на конкретното BKD, топлия старт се оправя само със софтуерен ъпдейт. При мен след оправяне на стартера, нямаше никаква промяна. kpematop- а може да помогне с ъпдейт.
  19. baha

    Ангренаж - за смяна ли е?

    А къде пише, че автърмаркет ремък издържа 60к км? Щот обикновено на опаковките за интервалите пише "следвайте предписанието на авто пройзводителя".
  20. baha

    Ангренаж - за смяна ли е?

    Хахахах, кефи ме пак темата за оригиналното... Щом ви кефи да набивате кинти за оригинална опаковка с продукт на Ina/ Hepu/ Fag/ Skf вътре, давайте. Вярно купувате си с допълнителноте кинти и малко сигурност. Но занижено качество при изброените марки и други от този клас аз поне не мисля, че съществува. И като почнете с тия на 1- 2 години сменяне на всичко... изглежда, че вие робувате на купчина железа. Смяна на антифриз на 2 години... преди сме карали по- некачествени антифризи и на чугунени и на алуминиеви двигатели и по 6- 7 години и нито е замръзвал нито е имало корозия и "жаби" в системата. Но индустрията трябва да се движи и да си прави таргетите. Така че ако вие сте решили да се поддържате колите с най- скъпото, давайте, но недейте да обяснявате, как другото не става. Освен ако не си вземете нещо със осезаемо занижена цена на съвсем неизвестен производител, другите реномирани марки вършат работа на поне 90% от това в оригиналната опаковка. Не са един или два случаите, при които съм засичал щампа на авто производител до логото на производителя на часта или заличено такова. И това не е само при VAG! За 1.6 бензин, водната помпа е ок да се смение заедно с ангренажа и стига да не ти предлагат евтин вариант с китайски части, спокойно може да избереш познати на пазара утвърдени марки.
  21. Когато взех колата преди 5 години- BKD, първото обслужване беше с Edge 5/30, но лятото на жегите ми се стори леко шумен. Следващата смяна реших да сложа Edge 5/40 и от тогава, вече почти 90к км съм с този вискозитет. И зима и лято мотора мърка ( до колкото може да се каже за PD) и разхода на масло е под 500мл на 12к км.
  22. Кастрол Магнатек серията е база, група III, hydrocracked при 5w40. Edge вероятно имат база IV в някаквъ процент и добавки за катализатори и др и в тоя смисъл е по- добър от Магнатек. Edge слагам на PD-зата и е ок, мотора е чист и харчи под 500мл на 10к км. Bardahl 10W40, каквото слагам в 8-мак над 300к км е доста по- добър от IT-алиански Магнатек 10W40. Изразява се в по- малък разход на масло, по- безшумна работа на мотора и липса на изтропване на повдигачи в студените дни и поддържа мотора доста чист. По веригите, бардала е скъпичък, но има от къде да се намери на по- добри цени. Все още ментаци при него не се срещат и вноса е от FR през prospeed. Репсол в Тех- ко е 100% оригинален продукт, друг е въпросът, колко качествени са им маслата. Не съм ги пробвал, но покрай мен има няколко човека с 10W40 пълна синтетика (вероятно група III вероятно IV), са доволни.
×
×
  • Create New...