Jump to content

Alex84

Members
  • Мнения

    60
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A3

Последни посетители

508 профилни разглеждания

Alex84's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Филтрите са чисто нови. Утре пак ще си играя да търся проблема, ама явно ще сменям изпарителя направо....
  2. Мотора е 1.8 125кс. Не знам да не би нещо мембраните да са за смяна. Има ли го този проблем при заминаващи си мембрани...
  3. Здравейте колеги. Имам проблем с колата. От както съм я взел имаше едно гадно тресене и глъхнене при потегляне на газ. На бензин го нямаше този проблем. Закачих я с кабела и установих, че при рязко подаване на газ, колата забива леко и чак тогава се форсира. При рязко подаване на газ от 1.3 налягането пада на 0.7. При по плавно даване на газ пада на 1.0. Изпарителя не ми позволява да вдигна повече.... макс 1.28..1.30. Като задържа педала на газта държи около 1.1. Нямам проблем с вървенето, колата си ускорява нормално, просто го имам този проблем и ме дразни най вече при потегляне, защото се получава едно много гадно притрисане на колата. Филтрите са чисто нови. Изпарителя ли си е заминал или е някъде другаде проблема. Другото което е, че при студена кола диф. налягане е около 1.5, а после пада като загрее постепенно до към 1.2...1.3.
  4. Принципно не съм в грешка, защото пуснах темата точно за да получа отговора, който ти ми даде, а именно на кое влияят тези коефициенти. Радвам се, че все пак получих отговор
  5. Никакви, върнах си коефициентите на 1.00 и така си карам. Пробвах и с ClickGAS и общо взето постигнах същите резултати като и на ТамонаGAS. Проблем с графиката нямам както казах и по-напред, съвпаднаха абсолютно точно, по-точно няма накъде....
  6. BMW i8 е със лазерни фарове и се произвежда серийно от половин година. Концепта също беше със лазерни фарове, а беше представен през 2011г. Впечатленията са доста добри като чета отзивите на журналистите, които са тествали колата. Ето и всъщност каква е разликата между различните типове фарове:
  7. Да разбирам ли, че с ClickGAS не трябва да настройвам нищо по графиката, а тя само ще си я ''построи''? То иначе графиката ми съвпадна напълно на TamonaGAS, но все пак ако е така както казваш може и да опитам с ClickGAS и да видя дали ще има някаква съществена разлика.
  8. Просто заводите им не могат да смогнат с поръчките, което е напълно нормално като се има в предвид, че всеки следващ модел на германските премиум производители се продава повече от предходния (такава е тенденцията). Само за пример - при БМВ - Е60 беше най-продаваната 5-ца преди 4-5г, а новото F10 увеличи продажбите с 60% спрямо нея.
  9. Добре, но кое точно да снимам като колата работи? Принципно и аз си го обяснявам по начина, по който го описа в примера си. Ако пренебрегнем факта, че оборотите играят при палене, има ли някакъв друг проблем коефициентите да си ги направя да са ''1.00''? Смисъл разход на газ или какъвто и да е друг проблем. Иначе времената са ми доста високи на бензин на празен ход - около 5,4мс. Не знам от къде идват тези времена, иначе абсолютно всичко по колата е наред. Може би дюзите са запушени, но проблем с тях имам само при студен двигател.
  10. Здравейте колеги. Имам един въпрос за едни настройка в раздела на ''Автокалибровката'', става дума за Тамона. Ето и снимка за какво говоря: Доколкото разбирам става дума за коефициента на всяка отделна газова дюза, така че времената им да са еднакви с тези на бензин. Може и да греша, не знам някой по запознат да каже. Та въпроса ми е как реално влият тези коефициенти на работата на автомобила. Питам защото като дам да калиброва дюзите, коефициентите ми стават като тези на снимката. Да обаче ми се струва, че колата върви по-малко. Като ги направя да са ''1.00'' някак си колата като че ли върви повече. Проблема е обаче, че като са на 1.00 при палене на бензин ми мени оборотите за 4-5 секунди, а когато коефициентите са като на снимката този проблем го няма. Обяснявам си го с някаква адаптация на ламбда сондата или де да знам.... Но пробвал съм да ги меня многократно тези стойности и винаги се появява този проблем с оборотите....
  11. Колеги, искам да ви попитам нещо. Значи нещо ми се струва, че при потегляне колата няма много мощност - в смисъл в интервала от 1000 до 2000об. на 1-ва предавка. Като я задържа например на 1300об. и натисна газта на първа предавка нямам проблеми, колата си поема супер, но при потегляне нещата ми се струват, че са по-зле. Искам да попитам кое точно трябва да донастроя и ако трябва да пипам наново таблицата, то къде точно да я променя. Благодаря.
  12. Няма смисъл, човекът ми беше приятел и заради това му се доверих, нищо че знаех, че не е от най-добрите газаджии Оправих си колата, сега си върви без проблеми. Имам спад на мощността над 5500об, но по нататък ще се занимавам и с това, че сега зимата не ми се разправя.
  13. Здравейте колеги. От няколко месеца съм с ГИ и наскоро забелязах, че като запаля колата (не зависимото топло или студена) през първите 5 секунди (когато е топла), докато колата е на бензин, оборотите играят (500-700-800) и т.н. Има ли връзка този проблем с ГИ-то ? И друго - възможно ли ако е по-богата сместа на газ и бензиновият компютър някак си да се приспособява на тази смес и да пуска пак по богата смес на бензин? Това е само предположение де. Колата е Ауди А4 1.8 Ще се радвам да получа отговор къде да търся проблема.
  14. При температурите в момента ако е настроена на 30гр. точно след 400-500м. е превключила на газ. За по ниските температури 30гр. е най-добре, лятото - 40. Все пак газта под 35-40гр. не става за каране. И не знам какви са тези 3км дето ви загрява колата до 30гр. За 3км спокойно каране, даже и по инерция стрелката отдавна си стига средата без проблеми.
×
×
  • Create New...