Jump to content

Момо

Members
  • Мнения

    101
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Момо

  1. Проблема е че не мога да отворя снимките от форума . Може ли да ми ги изпратиш на мейл или Вайбър? 

    momo789@abv.bg. 

    0896 996 990

    Благодаря

  2. Здравей колега.  Пред време си сменях подсветката на таблото на Ц5 , и сега искам да го направя както добавя червени диоди и резистори както си описал в тази тема 

     

  3. Аз също бих сложил №1. Ако успеш да го долепиш на 1 см от климатичния ще е перфектно. Няма да му пречи - на фабричните с маслен радиатор е пред климатичния , а знаеш как се нагряват те. №2 е бесмислен защото частта която е зад бронята е много (~80 %) неефективна.
  4. Май е на К04-15 това са промените: -К04 вал с турбинно колело-К04 фрезован компресор с подобрен дизайн-изцяло ново гърло на компресорен корпус-нов турбинен корпус разстърган специално за новия по-голям вал -нов актуатор
  5. Момо

    Ebony Black

    Най-важното е Ф-то на щуцерите му да са с/или по-голями от Ф-то на оригиналния маркуч/тръба. Колкото по-голям толкова по-добре ще хваща маслените пари и по- рядко се чисти. Хубаво е да има и стоманена вата ,тя помага за хващането на парите. Режеш оригиналния маркуч/тръба и наставяш кена, не цапа не мирише и не се чудиш каде да изкарваш разни маркучи. А може и да вземеш с малки щуцери( ако си харесал такъв модел) и да си ги направиш по-голями.
  6. За тези 250-300 кс, от GR Turbo могат да ти направят чисто ново хибридче болт он, за стоковия колектор. За блок не знам май с външна ,че се вижда като прокапе. но гледай по възможност да излезе на първи ремонт, никакви набивания на ризи и тн. Преди да купиш мериш задължително . Твоя няма ли да излезне на първи (чел съм темата но не си спомням ) За биели - зависи какво искаш от мотора , Ако мислиш да развивш по-натам с още мощност, няма как слагаш. Иначе има си с по 380-400 мн със сток карантий и няма драми. Има и сгънати от 350мн . Зависи какво искаш и колко разбира мапера.
  7. Здрасти колега, Ел.Перката пред радиатора ако е налична я взимам.
  8. Търся колега с ELSA за малко помощ за 1.8т AEB. Намерих тук инфо но за AWT но не знам дали не са променяли нещо като AWT е по-нов. Интересува ме: Хлабината на буталото в блока. Допустимо износване на цилиндъра и буталото. Какви са допуските на шийките (основни ,биелни) на коляновия вал + за усукване. Ако има някакви начини за проверка състоянието на маслената помпа.
  9. 12V 1.2W Но при 1или 2 изгоряли не трябва да свети чека
  10. Една кутия може да вие от няколко места не само от лагерите на дифа. Може да е от самия диф (износени планетни и сателитни колела) , Може да е някой от лагерите на валовете. Може да е от неправилно контактно петно м/у корона и пиньон. Значение има даже какво си използвал за уплътнение на капака защото от него зависи луфта на лагерите на дифа
  11. Момо

    Ръчна кутия за S6

    Най- къса е на S6 (340hp) , след нея е тази от 4.2 (300hp) и най- дълга е от 2.5 TDI. Като здравина всички са еднакви ,разликата е в числата на дифовете и предавкте. Слагай от дизела и хем динамика хем икономично на дълго.
  12. И още един клиент за бууст и налягане на маслото.
  13. За тези който питах ми казаха, пращаш по еконт изработват ги и на другия ден ги пускат обратно. Само се уточнява кога да ги пратиш. Иначе те си знаят от каква стомана да изработят.
  14. Питал съм в една фирма в Пловдив мисля беше за изработка на планети и сателити на диф от ауди и ми казаха 100лв за малките и 120 за големите колела. Като се има предвид сложната форма на тези в сравнение с твойте може да са по евтини. Като ново може пак да е там като цена но се съмнявам. Принципно тези по кутийте са нечовешки пари.
  15. Модел 012. Първичен вал и предавки от АКМ, сложени в СРD (1.8 125кс) монтирана на 1.8т. Наложи се да намаля диаметъра на шийката на вала от АКМ за да стане на средния иглен лагер на CPD , който по принцип се води част от вала и не се продавал като рзервна част. Но и него го намерих на цена от около 80лв които ми се видяха много при положение че останалите 5 лагера ми стъпиха на 280лв.
  16. Е кое му е неграмотното, да имаш лагер който е същия размер като оригиналния но с една ,две или пет десети по- малък вътрешен диаметър? Прави се вала по него и всичко е по книжка. Няма нищо приблизително тука. Аз също не ги бера парите по дърветата,и съм правил кутия и за това го предлагам, евтино интелигентно заводско решение.
  17. Работилници дето извършват такива услуги (качествено) вече има много. Тука просто трябва да се шлайфне леко вала (100 % ще има стандартен такъв лагер), нещо което всеки стругар може да направи за 10 лв. Иначе няма нищо по особено в тези кутии - стандартна механична кутия, като тези от преди 40 години + добавен синхронизатор и наклонени зъби на задната. А и трябва да имаме малко повече вяра в стругара де
  18. Друг вариянт е- по етка вадиш размерите и търсиш нещо приблизително. Обикновено разликата е в десета от някой стандартен и напасваш, или вала или корпуса на кутията. Как ли няма да дам 186 лв за един скапан лагер.
  19. Колега, аз като си търсих лагери за моята 012 DHW , петте лагера ми се вързаха на 280 лв . Не си спомням точно кой колко беше но по спомен тези на дифа бяха по 25-30 за бр.(KOYO) ,съчмения 28-30 тези на пиньона 80-90 за бр. (мисля FAG). Ти си куатро ама чак пък такава разлика в цените...
  20. Колега, на празен ход ако взимаш данни от горивния регулатор е -0.8 . Ако е от м/у рециркулациония клапан и всмукателния колектор е -0.5 ( моя там го сложих ,ползвам същия уред) Важно е какво налягане ще покаже.
  21. Трябва да се разглоби самото табло и да се позиционира стрелката. Ползвай обяснението от тук :
  22. Ясно от новия датчик ще да е. При такова каране градско тези дни я гледах 90-95 мах. В масления охладител няма термостат . За да няма драми лятото е желателно радиаторите да са чисти и виското да работи като хората, и качествено масло разбира се.
  23. Както колегата по-горе каза ,а и аз мисля че 110-120 градуса за градско при външна температура 15 не е нормално Какво масло и сипа ?
  24. Еднакви са, и пиновете съвпадат . Взимай смело!
×
×
  • Create New...