Jump to content

gdinko

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    audi a6 2003 2.5tdi

Персонална информация

  • Локация
    София

Последни посетители

570 профилни разглеждания

gdinko's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравей , вероятно е за абс модула но не знам къде и кой да го диагностицира, сменен е само 1 датчик , ама не съм много сигурен дали е уцелен правилния. Как се оправя проблема с фаровете и това за какъв майстор е , ако е удобно да дадеш някакви контакти ако знаеш някакви читави в София. Амбиентното осветление е долу в краката отпред и отзад , май не е проблема в плафоните, но не мога да съм сигурен, това за какъв майстор е? п.с. прочетох сега в тази тема , че проблема с тия лампи на таблото може да е от датчик на абс-а така ще търся някой по - компетентен майсто да провери. Приемам предложения за читав майстор в София.
  2. Здравейте, имам 3 проблема, които моите майстори не могат да ми решат, за това се допитвам до вас да ме насочите към майстори дето разбирам от материята. Проблем 1: Както ще видите на снимката по време на каране ми светкат едновременно лампите за ABS + ESP, моите майстори викат некъв датчик на абс-а било, сменихме го , същата работа. Четох някъде, че това било нещо в ABS модула, но не знам къде и кой ги прави, сменя и тн. Не знам какво се прави, ако може някакви жокери. Също така когато карам по някога като натисна спирачка, от пред в ляво усещам едно като превъртане (поне така го усещам) , уж карето е ок , не знам дали е свързано с проблема. Проблем 2: Както виждате на снимката като забаля колата ми светка една лампа, че автоматичното вдигане на фаровете не бачка и в този случй не знам какво да правя и това за какъв майстор е, фарове ли се сменят какво се прави. Проблем 3: Имам амбиентна светлина в купето която се прецака и мойте майстори ми говорят за някакви "пуканки" че трябвало да се сменят били много скъпи и тука не знам това за какъв майстор е. Благодаря предварително
  3. Колеги развръзката беше супер. Закарах колата на диагностика не показа нищо, обаче майстора ми видя че не работи турбото (не се включва), още като му казах по телефона че няма мощност, му беше ясно че не работи турбото. Оказа се че се счъпил един пластмасов тройник дето свърза три тръби и няма вакуум към турбото до колкото разбрах. Та всички ми се върза 20 лева, направо умрях от кеф.
  4. здравей, благодаря за отговора, намерих няколко теми дето се говори за дебитомер или нафтова помпа, днес съм на диагностика и се надявам да се намери какъв е проблема.
  5. Здравейте колеги, извинете ме ако вече има такава тема, но не мога да дефинирам отчно проблем за да мога да потърся в търсачката. Проблема е следния (случва се следното нещо), давам газ до дупка, педала е до ламарината, оборотите се двигат 4000-5000, но колата ускорява много мудно, след 2000 оборота преди се изтрелваше се сега се чуда едно странно тракане от към двигателя. Това го прави по някога,по някога си тръгва нормално и си ускорява нормално. Имам чувството че и кикдауна не работи, преди яко се изтрелваше сега е тегава работа. Това го прави и на D и на S. Като сменям скоростите ръчно пак е мудно положението. Направо не върви колата. На таблото не дава никакви грешки, не съм я водил още на диагностика, скоростната не е в авариен режим (не светят всички лампи). По така описания проблем може ли да се направи предположение дали е скоростна кутия, турбо ли е , съединител ли е, или нещо друго стандартно дето се чупи? На каква диагностика да ходя и къде - ако може да препоръчате някой колега разбирач и какво точно да диагностицирам. Аз имам майстори но не съм много сигурен дали ще разберат какъв точно е проблема. Колата е A6 C5 2.5 TDI Автоматик 2003 година 180 коня комби
  6. еми майстора ми не знам колко е в час с електрото и за това питам, поне като ходя да мога да му дам някакви жокери къде да търси човека.
  7. Благодаря много за жокера, ще я закарам на майстора ми да провери. Възможно ли е да има друга причина за това поведение?
  8. Колеги, имам следния проблем, поради някаква причина заварвам няколко пъти задните стопове (левия, десния и средния) да се пускам сами и да светят непрекъснато при паркирана кола. Някой да е имал съия проблем да разкаже от какво може да е. Даже нямам идея на какъв майстор трябва да я закарам колата. (Понякога като разместа скоростния лост се оправят и спират да светят) имам чувството че проблема става когато се нагрее купето. Колата е А6 2.5 ТДИ 2003 комби, куатро, автоматик Всеки жокер ще ми е от полза, дори и препоръка за майстор. Чудя се дали да не я заведа в порше за диагностика.
  9. gdinko

    вода в купето

    Колега ще дадеш ли жокер къде се намира тази тръбичка? А пуснеш и някоя снимка цена няма да имаш.
  10. gdinko

    вода в купето

    наистина бяха запушени дренажите, беше станал аквариум. махнах акумулатора отпуших единия, но този под сервото не можах да го намеря. сега чакам да видя дали пак ще се намокри.
  11. gdinko

    вода в купето

    до колкото виждам, колегата са му били запишени дренажите. възможно ли е от там да влезе вода чак до задните седалки? предгледах търсчака нещо не мога да работя с нея.
  12. gdinko

    вода в купето

    Колеги, днес си закарах колата на мивка, и момчето вика гледай всичко е мокро, оказа се че целия под е подгизнал с изключние на пода при шофьорската седалка. Каза ми също че при тях идвало същото ауди със същият проблем и от там ми светна че е редовен проблем. Така че моля ако някой се е сблъсквал със същия проблем и е открил от къде тече да сподели. Колата е а6 2.5 тди комби 2003 година.
  13. купувам заден ляв стоп A6, комби, 2003 ако имате ми пратете лично събщение с телефон и цена, аз ще се свържа с вас.
  14. дадох една солидна сума за колата, но смених какво всичко което трябва. най - се радвам че смених маслото и филтъра на скоростната кутия защото не беше сменян от както е купена колата, а както всички знаем това е най - важното за един автоматик. да се надяваме, че ще имам късмет и ще си карам колицата без да се чупи. междувременно си оправих и съобщението дето излиза на навигацията. имам проблем с радиото обаче не ми работи, колеги има ли тука някой колега жичкаджия дето всички ходят при него и разбира да ми погледне радиото защо не хваща добре. имам и още един въпрос, намерих няколко много полезни мануала за навигацията, общ за а6 и как се инсталира навигация ако нямате има ли някъде къде да ги кача да може да ги ползват всички?
  15. колеги нормална ли е цената за тези части: всички ролки (ina), всички ремъци (opti belt) + водна помпа (hippu) + всички филтри (henks) + един маншон за каре(muller) - 900лв за двигател 2.5 tdi AKE 2003
×
×
  • Create New...