Jump to content

Bladest

Members
  • Мнения

    124
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    B4 80 на газ

Персонална информация

  • Локация
    Sofia

Последни посетители

1027 профилни разглеждания

Bladest's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте къде е най доброто място за смяна на челно стъкло ,понеже има страшно много сервизи, през годините съм ползвал няколко но не съм доволен и да не им правя реклама и анти реклама, от единия сервиз ми течеше и не ми го сложиха като хората стъклото другия и те така,че се наложи после оправвяне със силикони и т.н.. и на 2те места си беше трагично зле. А сега не съм вече със стара кола а с нещо по новичко и искам да е максимално качество да не ме вали вътре в колата.
  2. Защото някой каскота в някой фирми, при доверен сервиз гризваш дръвцето и си плащаш от джоба особенно на по скъпа кола.
  3. Здравейте приятели,предстой каско да се прави на колата,колата е със стойност 40 хиляди лева,тъи като е вече стара кола, няма как в ауторизиран сервиз само в доверен или експертна оценка за това ще е в доверен сервиз.Въпроса ми е днес към вас е от кой каско застраховател сте най доволни?Всеки има различно мнение, не искам да правя реклами на никого едни Хвалят Генерали , други ги плюят,едни хвалят Армеец други ги плюят, едни Хвалят Алианз други ги плюят и т.н.Дайте някой застраховател дето плаща щото цените им са близки на всичките за съжаление алианз предлагат някакви макс пакети и гледат да те вържат с всичко на куп..Аз лично нямам опит за това искам да споделите вашия опит с каскотата в последно време къде плащат най -добре, предварително ви благодаря.
  4. Това беше първата ми работа преди да пусна темата да се свържа с тези от търсачката уви не внасят от Испания.Дори и да пишат внасяме от европа и други места.
  5. Трябва ми автовоз или автокъща от България която извършва тази услуга както от другите държави например както внасят коли от Германия ,Италия,Сащ и другите места.При положение,че колата няма технически преглед, няма номера не мога да извадя транзитни номера аз лично е безмислено това което даваш, забелязвам пишеш във всяка една моя тема и не казваш нищо освен заяждане и някакви неща дето не са уместни. Като няма какво да кажеш няма смисъл да пишеш в темите.
  6. Здравейте харесал съм си кола в Испания , с няколко фирми говорих но не им се занимавало имало много кражби запори в Испания и други неща и автовози също не иска никой, и така и ,не успях да открия някой предлага ли я тази услуга, ако някой знае човек ,сигурен ,автокъща или нещо занимаващо се с внос на коли от Испания да го прати на лс или да пише в темата. Колата е от автокъща а преди това е гледана единствено и само в официалното дилърство и е имала един собственик . Благодаря.
  7. Здравейте приятели, понеже много крадат катализаторите особенно на по новите коли и понеже в Бг застрахователите гледат да не се минат като ги платят знае ли някой , каско на някоя фирма/и която покрива кражба на катализатор ? Ако може напишете имената на тези добри застрахователи ако има такива.
  8. Продавам и не е на роднина . Т.е. дори и да се де регистрира от кат не могат да дат по ниска оценка и няма значение регистрирана ли е в кат или не ? Оценката ще бъде еднакво висока?
  9. А това какво е? По желание на собственик никъде не пише,че не може да се регистрира наново освен ако не е тотал щета. 2679 Възстановяване на прекратена регистрация на превозно средство по желание на собственик Възстановяване на прекратена регистрация се извършва при поискване от собственика за превозни средства, чиято регистрация е прекратена поради изнасяне от страната, съхраняване в частен имот, обявяване за издирване, табели с регистрационни номера, които не отговарят на българските стандарти, конфискация или отнемане в полза на държавата. На основание на: Наредба № І-45/2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на моторните превозни средства и ремаркетата теглени от тях - чл. 21 Орган по предоставянето на административната услуга: Звена "Пътна полиция" при Столичната дирекция на вътрешните работи и Областните дирекции на МВР Срок за предоставяне: Незабавно Срок на действие на документа/индивидуалния административен акт: Безсрочно Орган, осъществяващ контрол върху дейността на органа по предоставянето на услугата: Директор на Областна дирекция на МВР в което е съответното звено "Пътна полиция" Орган, пред който се обжалва индивидуален административен акт: Директор на Областна дирекция на МВР в което е съответното звено "Пътна полиция" Ограничения и условности: Възстановяване на прекратена регистрация се извършва за превозно средства, чиято регистрация е прекратена по желание на собственика: -поради изнасяне от страната -съхраняване в частен имот -обявяване за издирване -табели с регистрационни номера, които не отговарят на българските стандарти -конфискация или отнемане в полза на държавата. Възстановяване на регистрация се извършва и когато тя е била прекратена служебно поради липса на сключена застраховка "Гражданска отговорност". Не се възстановява регистрацията на превозно средство, за което е изплатено застрахователно обезщетение за тотална щета.
  10. Защо да няма как да се отрегистрира и от числи ? В случея колата не е тотализирана, няма как да я пишем тотализирана... Добре нотариуса явно не може да се пропусне, но ако колата се свали от регистрация в кат и от общината може ли тази оценка на мпс-то от застрахователната компания да е по ниска спрямо същото мпс с регистрация ?Примерно може ли кола на 10г която е отрегистрирана в кат и данъчното , застрахователната компания да я оцени на примерно 2000лв?
  11. А ако колата е спряна от движение и от регистрирана от кат общината и навсякъде?
  12. Здравейте тъи като скоро ще си продавам колата, ме интересува следното ,знам,че автокъщите продават колите си който са нов внос само с някакви договори там и пишат вътре някакви супер ниски стойности,може ли като частно лице, да си дерегистрирам колата в кат,и да я продам на бъдещия собственик с договор подобен на автокъщите не знам имали такова нещо за частни лица или е задължително човек да бъде фирма , защото той иска да спести от нотариус ?Какви са вариянтите да се спести или елиминира нотариуса при физическо частното лице което няма фирма в моя и неговия случай сме две частни физически лица...В момента стойностите на регистрираните коли не ги оценяват както преди а се гледат по някакви каталози и пишат доста високи суми самите нотариуси за да се плащат по големи данъци и такси за тях допълнително..докато преди колите ги пишеха на стойност 200-500-1000лв.Пример виждал съм автокъща кола за 30 хиляди да пише стойност 1000лв на договора си за покупко продажба.И то тази година.
×
×
  • Create New...