Jump to content

drido

Members
  • Мнения

    250
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от drido

  1. drido

    2.4 тресене,

    При мен го правеше същото и се оказа ,че свещите не съответстват на мотора.Сложих му иридиеви и "заспа".Сега работи доста по-"мазно" и закова стрелката на ниските. Та провери си свещите все пак дали са за тоя двигател. И другият вариант е бобината. Може да е направила някоя микро пукнатина. А на 2.4 къде му намери стъпково моторче колега?
  2. drido

    Проблем с 3-ти стоп

    Не трябва ли да го отчита като изгорял ако губи контакт. Иначе да Авант е. Ще ги огледам тия работи но странно че като е на контакт работи
  3. drido

    Проблем с 3-ти стоп

    Здравейте колеги! Имам следният проблем. Третият стоп ми прави номера. Като дам на контакт работи.Когато запали колата спира да работи, само долните бачкат. На фис-а не излиза инфо за изгорял стоп. Дали няма някаква настройка за изгасяването му, може би като теглиш каравана, не знам. Или някой модул е заминал.
  4. Колеги. Температурният датчик е с 2 канала един за ЕКУ и Вторият за таблото. И двата може да ги проверите през кодовете на климатроника. На канал 57 показва темп от ЕКУ ,на 58 темп от таблото. Ако тази на климатроника (58) не съвпада със стрелката на уреда проблема е в таблото. Ако съвпада значи проблема е в датчика.Така беше при мен но го открих с VCDS. Не се шашкайте ако се разминават 57 и 58 И сменяйте датчика само с качествени ,че другите за нищо не стават.
  5. Да попитам интервенцията с двойното серво какво изисква.Само сервото ли или и клапана към него, или се ползва старият клапан.. Трябва ли някаква планка от фейса или си ляга директно на мястото на старото. Да знам какво да взимам за пеработката.
  6. При проблем с електрониката на моторчето мисля ,че може да се замести с реле от Б4 .А от оригиналното моторче да се ползва управлението с пластините. По схеми се вързват нещата но не знам на практика дали ще работи. Ако някой по-разбиращ е пробвал ще се радвам да сподели.
  7. Здравейте колеги! Преди време получих така характерният проблем със задната чистачка, съпътстваш всички модели след 1997г. Проблемът се изразява в следното: - задната чистачка работи постоянно или след като е включена не се изключва - спира посредата на прозореца и пак продължава След запитване по форума всеки ми вика сменяй с нова, вътре е електроника, няма ремонт това. Самоче реших да се поразровя по обстойно и свалих и разглобих моторчето. Общо взето за 40 мин работа чистачката ми вече работи адекватно и спестих от 150 до 250 лв за ново моторче. Процедурата е приложена на А4 Б6 ,А6 Ц5 и А6 4Ф. Тъй като не съм правил снимки ще ползвам такива от нета. Та сваляте кората и откачате моторчета като преди това сваляте рамото на чистачката и разкачате маркучето .Издърпвате внимателно оста на пръскалката отзад и самата пръскалка отпред. Чрез няколко винта с торкс сваляте капака на мотора и се вижда това. Издърпвате внимателно металната ос заедно с лостовият механизъм.После изваждате и пластмасовото зъбно колело. Две метални пластини с пъпки контактуват със медната пластина върху зъбното колело.Когато изгасите чистачката към моторчето остава постоянно напрежение за да може рамото да се върне в първоначалното положение. Когато пъпката която контактува с външната част на металната пластина върху зъбното колело, достигне до празната, изрязана част от пластината, моторчето изгасва.Това съвпада с положението в което рамото с чистачката е в крайно, първоначално положение. Върху медната пластина и пъпките се натрупват боклуци и окиси, което води до лош контакт и управлението на моторчето се ошашква. Изчиствате ги с памук с WD40 и фина шкурка (1000) и ги подсушавате.Не пръскайте WD40 по пластините ,че отдолу е електрониката а то е пагубно за платките.По колелото може. Леко огънете двете пластини с пъпките нагоре, че понякога омекват и се отдръпват от пластината. Аз намазах пъпките с медна грес но може и без нея. После сглобявате по обратният път и чакате дъжд да се радвате на работеща задна чистачка. В случай ,че медната пластина на колелото е силно износена , се оказа ,че то се продава отделно. https://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-A3-A4-B5-A6-C5-A6-ALLROAD-C6-REAR-WIPER-MOTOR-GEAR-REPAIR-KIT-PULLEY-/112435563110 Може и по-евтино да го има някъде, но тъй като не ми се е налагало не съм ровил.
  8. drido

    4Ф 6+1 места ???

    Преди време се е слагала една предпазна мрежа между багажника и задните седалки и минава в категорията товарен N1 4+1. Сега обаче според Евро изискванията това става само ако площа на отвора (задният капак) е 1.25 м2.Така ,че който е минал минал, вече не става за комбита.За N1 сега, трябва да се ползва целият обем зад предните седалки, тоест става 1+1. Седалки в багажника не се монтират допълнително в БГ. Единственият вариант е пак с някаква далавера в КАТ, което не си е работа според мен. Минава се над закона и ще искат такива пари ,че като сложиш и 2 пъти ГТП в годината, си губи смисъла.
  9. drido

    4Ф 6+1 места ???

    За едно приятелче е. Иска да я регистрира през фирмата си. Аз лично мисля ,че от експлоатационна гледна точка това е голяма простотия. Аз кучето не бих си карал в багажника камоли децата. Въпреки ,че на А6 са монтирани обратно на движението.
  10. Карай така. това с ваденето го изяде един приятел. Натрошиха му свеща и пак главата долу. Ако е скъсана след резбата е по-лесно.Един от служебните беше така и си караше докато не искочи от компресията. Но си държеше нова свещ в жабката.
  11. drido

    4Ф 6+1 места ???

    Здравейте колеги! Интересува ме има ли 4Ф, опция за допълнителни седалки в багажника. Гледах С5 и С4 има фабрично 6+1 но за 4Ф не видях. Някой знае ли дали има фирма в БГ които монтират седалки и ги сертифицират. Става въпрос за качествена работа за да се пререгистрира в КАТ а не за тия глупавите с магнитите към пода.
  12. drido

    2.4 APS прекъсва

    Та, свалих свещите и по каталожен номер се оказа ,че не са за моята кола а за Форд-Шавролет. На цвят бяха бяло до към леко розово , което ме навежда на мисълта ,че сместа е леко бедна. Иначе кабели и свещи са сменени от предишният собственик преди да купя колата. Но интересно ,че след интервенцията нещата се оправиха. Дали някой кабел не прави хубав контакт. Кабелите са нови. Марката им е BREMI. Някой има ли впечетления за тях. Качествени ли са или да ги сменя?
  13. drido

    2.4 APS прекъсва

    Бензин. Тия дни ще я поразглобя да огледам.
  14. drido

    2.4 APS прекъсва

    2.4 и 2,8 са с една голяма бобина колега.Чак на 3.0 почнаха да слагат бобина на всеки цилиндър. За вакумите и проблеми по всмукателните пътища вкарва грешка за прекалено бедна смес а такава няма. А и обикновено съм забелязал ,че тогава оборотите играят. Ще почна от кабели и свещи пък дано е в тях проблема. Кофти ,че идват към 300 лв и може да се окаже че не е от тях. Та затова питам ако има някакъв специфичен проблем за този мотор. Иначе другото което ми идва на акъла е дюза или по-зле, клапан.
  15. защо му трябва на всмукателния колектор тая работа?
  16. Здравейте колеги! Задната чистачка ми прави някакви номера. Първо не прави цял цикъл (180 гр) на връщане. Щом я включа отива до крайното си положение но на връщане спира по средата и след 2 сек продължава до началната си позиция. Често ми се случва да не изгасне като я изключа и трябва да я включа изключа няколко пъти за да спре. Проблема в моторчето ли е или в лоста? Релето за управление външно ли е или в вградено в моторчето? Подлежи ли на ремонт или ново?
  17. drido

    2.4 APS прекъсва

    Здравейте колеги! Имам много досаден проблем. Прекъсва ми на всякакви обороти. В движение не се усеща проблема освен едно досадно придърпване ако пусна колата на 1 ва без газ с 10 км/ч. Един път ми запали на 5 цилиндъра и работи така 2-3 секунди. Освен редовните свещи, кабели и дюзи има ли нещо специфично което да погледна. На VCDS не виждам проблем или просто не гледам където трябва.
  18. Здравейте колеги. Интересува ме за какво служат вакумите в двигателя (2.4 АПС). Става въпрос за системата която се намира над дроселовата клапа в задната част на мотора, върху една плочка. Интересуват ме: -ел клапан за управление на вакумите - функция. -има един чарк който ми е с неясна функция. Става въпрос за един лостов механизъм работещ на вакум. Намира се под всмукателния колектор към бобината и управлява нещо в колектора, може би някаква клапа. -вакум който минава покрай лявата глава и отива някъде под казанчето за антифриза Тоя за регулатора на налягане в рейката го знам.
  19. Това е полезно.
  20. Така, виках Неволята и явно само аз съм имал тоя проблем та трябваше сам да се образовам по въпроса. Ще обясня как го ремонтирах та ако някой го втаса да не си блъска главата като мен. Понеже не видях начин да се рециклира си взех друго огледало 2 ръка.Само че то беше за междинката а моята е 99, та разбрах,че нямат почти нищо общо ама постфактум. Реших да прехвърля само моторчето на моят механизъм и след като разглобих огледалото на съставните му части и сравних двете моторчета и механизмите, видях къде е проблема. Та няма никакви ключета. Под шайбата върху която се върти механизма и която отговаря за ръчното прибиране на огледалото (тази под носещата рамката на снимката) има едно палче (стрелката на снимката) на пружинка. То минава по гърбици на гореспоменатата шайба (виждат се на снимката) и като достигне ръба на гърбицата блокира механично огледалото. От там модулът засича натоварване в моторчето и спира захранването. В обратната посока е същото, като гърбиците са точно там където трябва да спре огледалото. При мен палчето беше блокирало в долно положение и не блокираше механизма на гърбиците. Едно раздвижване с ВД и готово. Това е.
  21. Здравейте колеги! Интересува ме някой свързвал ли е дигитален СД ченджър "Yatour" към AUDI Concert 1. Или поне да знае дали са съвместими. Че не са малко пари да не го пускам после в ОЛХа Приемам и други предложения за свързване на AUX, USB Bluetooth към Concert 1.
  22. Аз съм за 6така.Доста повече сила има от 1800 см3 и пасва по-добре на куатрото.Като консумативи 6>4 (+ 2 цилиндъра + 1 глава + 2 вала + 8 клпана и тнт)
×
×
  • Create New...