Jump to content

каракаша

Members
  • Мнения

    59
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    опел

Последни посетители

1088 профилни разглеждания

каракаша's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Релето под волана прави сьщите мизерии 30 -ти номер ли беше забравих го.
  2. Колега,има ли някакво развитие че и при мене е така само че сьм сьс авант.
  3. Оказа се че синия датчик е вьв норми,мерих го с онази кирия оранжевата с двете щипки,даваите идеи колеги понамирисва и на бензин като запаля, ако е стьпков мотор или там електромагнитен клапан ли как е не знам точно но тои оказва ли влияние на газ защото на газ е часовник,и сьответно дебитомер пак сьщото тои на пропан бутан меси ли се в работните режими.Абе с две думи проблема е само на бенз. докато загрее.СИНИЯ ДАТЧИК НЕ Е.
  4. Пьрво здравеите колеги, ще започна сьс пред история малко.Колата е авант АБК 115 коня бензин, сьс обикновенна газова БРЦ.Колата вьрви безпроблемно и на газ и на бензин.Стана тука от известно време пьрвоначалното палене за деня(винаги на бензин) когато дам на контакт и завьрти искаше леко цапване на педала и заспиваше,сега вече пьрвия пьт пали за 1-2секунди и изгасва.Вьртя втори пьт пали все едно че нищо не е било,леки колебания има в работата на мотора недоловими от стрелката на обортомера но аз я усещам вьтрешно,и така 3-4 минути докато загрее .При директно палене на газ ги няма тези колебания.Един пьт загряла ли е колата вече работи повече от добре,на моменти не можеш да я разбереш дали работи без значение дали си вьв нея или вьнка си се подпрял на нея. Изгасването при пьрвоначалното палене сутрин може ли да е от синия датчик,питам защото имам на климатроника сьщия датчик и мога да ги разменя. Иначе навеса направо лети ,рядко срещана и запазена Б 4-ка по нащите пьтища,така я взех и така продьлжава да бьде.
  5. Колеги бьрза докладна, датчика на радиатора излезе(термо шалтер) казано по маисторски,
  6. Тошко играл сьм го това хоро преди време , датчик на хол излезе накрая.Лошото е че почва да гасне в движение вече в краините фази ,доброто е че изчякваш 10-15 минути на отворен капак да изстине и пали се едно че нищо не е станало . Но така започва с игра на обортомера,след два месеца почна да гасне чак.56 лева ми излезе сьс датчика и маисторлька. Моето ауди обаче е 115 коня 2000 кубика но предполагам че и при тебе ще излезе сьщото .Единия пьт при мене изгасна по време на изпреварване сьс по голяма скорост така че имаи едно на ум с тази кола. Разбира се може и в таблото да е проблема но аз се сьмнявам.Сподели след време какво става
  7. Колеги ново развитие,перките се включват нормално но се оказа че включват на 72 гадуса и изключват на 68,мерено точно на 51 канал на климатроника.Моля ви помагаите че фактически цял ден карам на перки в града и фуча като някои шестак.Термостата го мерех чрез горен долен маркуч и долния се сгрява кьм 65 градуса тоест отваря доста рано, но какво кара перките да се вкючват не е ли датчика на радиатора и свьрзани ли са с нещо по между си термостат -датчик. Преди се включваха на 92 и изключваха на 88 сега се включват на 72 и се изключват на 68 тоест пак сьщата амплитуда от 4 градуса но се задеистват с 20 градуса по рано.Абе с две думи цял ден си карам на перки днеска ,беше си и топличко.Даваите идеи , питам защото ако е датчика мога да си го сменя сам в сьбота но ако е от термостата е по тегаво и трябва да ходя в сервиз.
  8. Не можеш да ги направиш брат, какво ли не сьм пробвал за дест години но не става качествено и падат, последния пьт Варна -Белград Белград -Варна много километри изтьрвах им края,яки пьржоли по магистралата 150-160-170 на места, еми накрая се прибрах с две капачи.Накрая си купвам от олх -ка по две по три колкото има и гледам да имам по не две капачки в резерв освен четирите на колелата. Има един вариянт които сьм правил аз но си е заигравка, разпробивам с бургия номер 6 или 4 не помня директно през капачката и да влезе малко в джантата и ги хващам с самонарезни видии като предварително им запилявам главите така че само аз да знам как да ги развия сьс зор при това и като ги монтирам им прьсвам главите сьс сив спреи като техния цвят,не си личи почти нищо,хем работи схемата и против кражба има вариант и вместо зашкурване на главите да се напьлнят с поксипол и пак дасе мацнат сьс сив спреи.Така поставени сьс видии две на брои дьржат, малко е тегаво примерно ако спукаш гума бави процедурата по свалянето на капаците но така е..Другия вариант е да следиш и да си купиш (щото и рядко излизат) по 10 лева броиката.Виждал сьм много аудита спрени ,няма никои и за десет секунди мога да му сваля четирите капачки,но не сьм такьв геи и гледам обявите.Между другото да вметна един пьт видях една б-4 ка комби сьс такива джанти но на капачките това черното пластмасовото сьс емблемата махнато и седи много добре изчистено така,
  9. На рька се вьртят леко колеги,а и като пусна снежинката както казах си трьгват от раз двете мощно да се вьртят както трябва, само когато трябва да охлаждат мотора тогава трьгват зле като на импулси така да го обясня аха да трьгне и спре, аха да трьгне и спре. Насочиха ме тука колеги кьм една пластина с кабели по нея ,намира се до казанчето за хидравликата там да видя и напрьскам и притегна ако трябва ,тя тая пластина управлявала перките сьс някакви сьпротивления вьтре и тем подобни щурутии вие какво мислите по вьпроса.
  10. Та колеги здравеите пьрво, да доложа за проблема ,перките се мьчат да трьгват но се завьртат по 4-5 сантиметра и спират и така два три пьти докато трьгнат и под волана от бушонерата се чува нещо страно тьк-тьк-тьк.Тоест мьчат се да трьгнат перките но нещо ги спьва или не ги управлява правилно, иначе като пусна снежинката на климатроника започват да фучат веднага както преди работеха когато охлаждаха мотора, перките са две с два отделни мотора. включват се на 85 градуса мерено по климатроника на 51 канал понеже не ми работи уреда на таблото.
  11. Марто не знам в кои раион живееш ,но да не е набита от долу сьс сняг и киша и да упирга наякьде.Ако не е и на мене на каре ми прилиа.Играл сьм го този филм само че сьс голф 3.
  12. каракаша

    Прекъсвач

    И моето комби почва там някьде да гьгне ,ако случаино ме изнерви някои келешшшш разбираш ли,но дали точно е на 6500 не мога да кажа защото в този момент гледам пьтя и сменям нагоре скоростите.Сьщо е АБК.
  13. А и аз да доложа ,Варна -Лесковац (Срьбско) и обратно -1410 км по километраж 120 литра газ по касови бонове, като се льзнах сам да зареждам до горе непосредствено преди да изляза от БГ , та на калотина колеги газта сьс 6-7 ст. по скьпа от предходните бензиностанции, както и да е бях извикан спешал по празниците на парите сметка не сьм правил ,всичко ми беше платено сьс един телефонен разговор гориво , такси ,хотел плюс софра вьв хотела до откат.Колата е б4 АБК авант. Под 10 литра газ идва, щот чух по напред как ги сваляте тез АБК-та под 10 литра.На моменти сьм карал и сьс 150-160 изпреварвания нали знаете, но по принцип от 120-140 км.е бил прехода като цяло. Наистина сам бях сьс една девоика взех рахитична такава да сменя дисковете в цдито и за баласт по завоите понеже сьм само на предно.50 километра вьтре в Лесковац имам които са вкарани в общия хесап.Та грубо 9 газ от цялата история
  14. Та колеги бьрзо питане,при смяната трябва ли да се рови из багажното отделение или се работи само от вьн.Смятам сам да си ги сменя,има ли някаква заигравка по специфична. Опира ми нещо като я натоваря задна лява гума в пластмасата под калника и сьм набедил ама, може и от друго да е но ще си покаже сьс 195/65/15 цола сьм сьс неините си железни джанти от завода. Е онзи ден качих три девоики ,хем едната беше отпред при мене и се почна сур-сур-сур по неравностите и особено вьв завои. А девоиките да бяха по 55 кила (на пьрво четене) тегля ги на око ,представям си ако кача три лиохмана по 120 кила и аз един четири и сигурно колелото ще пробии калника.Даите сьвети колеги ще сьм благодарен,тампони ли ще излязат пружини ли.По принцип на комбитата е изнесен моста назад и има сьвсем малко разтояние и малко му трябва нещо да подаде и да се почнат филмите.
  15. Сега не ми се снема колега,че вьв Варна вали кофти е на вьн а аз си пия ракията сьс шопска салата и мисля за моята уличница , даже сьпругата ме пита какво ти има. По принцип аудито ми е рядко пазена кола,такава я взех вьпреки че имах парите за кьде по нова,такава е и вьв момента като нова (без да я хваля че е моята) ,получавал сьм неустоими предложения за нея през последната година но все се правя че не сьм ги чул.Пружините се сьмнявам да са различни от оригиналните,всичко по колата е стоково нищо не е променяно.За стоиката на колата е повече от добра от кьдето и да я погледнеш,особено сьс летите джанти.
×
×
  • Create New...