Jump to content

ra40ni

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A3

Персонална информация

  • Пол
    Male

Последни посетители

899 профилни разглеждания

ra40ni's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, Става въпрос за Ауди А3 8Л 1998г. 1.6 101к.с. Скъсах ремък ... (До колкото успяха да ми обяснят в сервиза - причината е съвсем неясна. Няма запекла ролка, ремъка не е стар и износен, всички части по двигателя са качествени и сменяни редовно, НО ... ) От там : 8-те клапана са заминали. Почти не разбирам за какво идва реч. Това, което майстора ми каза е, че следва ремонт на главата. Трябва да се сменят и някакви обтегачи, водна помпа, разпределителен вал. Опитах се да чета по темата, но не съм достатъчно технически грамотен за да разбера повечето статии. Имам няколко простички въпроса, на които търся отговори: - Колко време отнема ремонта ? ( никой не се ангажира с точно време, но все пак - 2-3 дни ? 1-2 седмици ? месец или повече ? ) - Колко струва ремонта ? ( отново съвсем ориентировъчно - 100 ? 500 ? 1000 ? 2000 ? ) - След подобен ремонт двигателя променя ли се осезаемо ? Има ли период на разработване ? - Съвсем на скоро обслужих ходовата част, рециклирах рейка, общо взето пое около 600лв... Ако този ремонт е повече от 1000 лв заслужава ли си да я правя изобщо или да изхвърлям и да търся друга ? Изключително ще ми е полезна всякаква информация и коментари по темата. Ако някой е преминал през същото на драго сърце приемам съвети за сервизи и майстори, които да потърся или пък да избягвам Благодаря предварително !
  2. Здравейте. Искам да сваля външните дръжки на вратите за да ги фолирам. Има ли някои идея от къде какво се отвива и как се свалят ? ( снимков материал ще е от изключителна полза ) Благодаря ! Ауди А3 8л 1998г. Двуврата.
  3. Привет. От известно време имам следния проблем : Докато карам се включва лампата за маслото, писка 3-4 пъти и започва да мига. - Първоначално обърнах внимание, че се случва когато за вивам рязко. - След това установих, че се включва когато правя голям завой ( завивам в продължение на 3-4 секунди ). - След това видях, че понякога се включва и от най-малкото завиване или клатене на колата ( при преминаване на спящ полицай например ). - Често се случва след като писне няколко пъти и мига около 7-8 секунди сама да спре ( Обикновено се налага да огася колата и да запаля отново за да спре да мига ). До колкото успявам да огледам няма течове на масло, не прави локви когато стои паркирана дълго време. Случвало ли се е на някого ? Знаете ли какво означава мигането и пищенето на тази лампичка в случая ? Колата е Ауди А3 8Л, 1.6 Бензин 101к.с. 1998г. Благодаря предварително ! Поздрави.
  4. Привет. От известно време карам АУДИ А3 98 г. 1.6 101к.с. Случва ми се следното : 1.Успях да оставя зад мен Ауди А4 1.9 ТDI 116 к.с. от старт до 180 км/ч. ( и няколко коли с подобни двигатели ) 2.С 3-ма пътници и пълен багажник, на газ, с включен климатик при скорост 170км/ч натискам газта и колата не усеща товар - вдига до 200 - 210 без да се замисли. Въпроса ми е следния - на задния капак, до надписа 1.6 имам едно S със синьо квадратче ( прикачения файл ) Доста го оглеждах, свалих го и го закачих на ново - не изгледжа като да е залепено допълнително... Изрових целия нет търсейки информация за това синьо S, но нищо не открих. Има ли нещо по-специално в тая кола ? Това синьо S означава ли нещо? Поздрави.
  5. Здравейте. Колата е Audi A3 8L 1998г. 3 врати. Изкривих се в опити да отворя кората под задния прозорец за да си сложа някакви говорители - никакъв успех. После се счупих да търся някъде подробно обяснение или снимки/видео по темата - пак никакъв успех. Моле ли някой да ми помогне с някакви снимки или с информация на какво се държи тази кора ? Щипки, копчета, лайсни, болтове, двойно лепящо ? Наистина много ме тормози. Ще съм благодарен на всякакво инфо по темата. Поздрави.
  6. Привет. Търся си преден - десен - със здрава боя - светло сив калник за Ауди А3 - 1998г. ( не е facelift ) Освен предложения приемам и насоки - къде да търся, номера на морги и др. От София съм.
  7. Здравейте колеги. Историята на моята врата е следната: Зимата ми замръзни 1 или 2 пъти. Когато успея да я отвора докато не се разтопи не се затваряше. Зимата мина и всичко беше наред, но от известно време имам следния проблем: Като си затварям вратата, самата машинка хваща само първия зъб ( сещате ли се, не може да се отвори, но не е и затворена ). Когато направя 2-3 опита да я затвора обикновено се получава. Мисля, че проблема не е сериозен, но мен лично това много ме дразни и ми се ще да го оправя. Въпроса ми е следния : Има ли как да я пипна таз вратичка, някаква настройка, болт, част която мога да пипна за да я пооправя? ( Колата е Ауди А3 1998г. )
  8. Здравейте колеги. Историята на моята врата е следната: Зимата ми замръзни 1 или 2 пъти. Когато успея да я отвора докато не се разтопи не се затваряше. Зимата мина и всичко беше наред, но от известно време имам следния проблем: Като си затварям вратата, самата машинка хваща само първия зъб ( сещате ли се, не може да се отвори, но не е и затворена ). Когато направя 2-3 опита да я затвора обикновено се получава. Мисля, че проблема не е сериозен, но мен лично това много ме дразни и ми се ще да го оправя. Въпроса ми е следния : Има ли как да я пипна таз вратичка, някаква настройка, болт, част която мога да пипна за да я пооправя? ( Колата е Ауди А3 1998г. )
  9. Колеги, колата вече не се продава ! Моля кажете ми как да изтрия темата ( или просто някой модератор да го направи ). Весели Празници !
  10. Колата вече е с газов инжекцион BSM, Бутилка 40л., 2 години гаранция (сложен на 10.12.2013г. ! ) Цената с него е 4500 лв.
  11. Супер ! Докато чакаме някой да сподели за сервиз в София - ще ми препоръчаш ли някоя от марките АГУ ?
  12. Колеги, трябва ми цялостна информация за комбинацията между Audi A3, 1989г., 16., 101 к.с. и газовата уредба, като започнем от тоталната нула ... а именно... 1. Нямам представа пълна или моно инжекция е колата. 2. Нямам представя колекторите дали са метални или пластмасови. (ако някой има информация по тези въпроси ще съм изключително благодарен да я сподели ) Искам да сложа обикновена газова. В случай. че не е възможно ще е инжекцион. Интересува ме понася ли това Ауди газова уредба ? Заслужава ли си да му скапвам двигателя, оправдана ли е инвестицията, евентуално какъв разход би дала на газ ? Къде в София мога да занеса собствена уредба за да ми я монтират + ориентировъчни цени ? Благодаря предварително
  13. Забелязах го когато си свалих климатроника и CD-то. Продължава с някаква тръбичка и на 6-7 см. навътре стигнах до някаква перка... някой някаква идея ?
  14. 3900лв., намира се в София.
×
×
  • Create New...