Jump to content

vesmes

Members
  • Мнения

    80
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    AUDI B4 Avant

Контакти

  • AIM
    vesmes
  • Website URL
    http://
  • ICQ
    87007223

Персонална информация

  • Пол
    Male

vesmes's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравей, търся ECU за Audi 80 B4 -ADA 1.6i Мотор. Снимки има в темата ми Обявата със снимки
  2. Здравейте, незнайно защо на тази чисто нова кола се развалил компютъра и не дава инфо на втори цилиндър 😄. Някой да разполага с въпросната част ? Евентуална цена също е добре да знам. Благодаря. Снимки по долу..
  3. Супер много Благодаря за полезната информация. Вчера ми се случи тоз номер и днес вече срещу невероятната сума от 2 лв. !! (толкова струва топлиния предпазител) си имам 4 степени на вентилатора. Да си Жив и здрав колега и дай боже повече такава ценна информация из Форума ни. Аз отрязах стария предпазител с резачките и новия просто го навих около изводите на резисторите ..те са като ушенца и ги стиснах здраво с клещите. Стана много стегнато и всичко тръгна от раз. Успех на всички останали
  4. Колега, напоследък се наложи и аз да доливам често вода. От както имам колата ми се е случвало да доливам по половин литър на няколко месеца и не съм търсил проблема. Сега явно се "отпуши" вече работата и след като долях 6-7 литра за 2 седмици ..се оказа, че тече от радиаторчето на парното, като се огледаш вътре в коша на двигателя всичко е абсолютно сухо и на мен някой ми викаха - Гарнитура . Сега просто направих един Байпас на маркучите дето влизат и излизат към парното. проблема ми изчезна...остана само да си смемя казанчето преди да стане по-хладно Огледай се и ти за мокро по мокета под таблото, около педалите и т.н. Успех.
  5. Благодаря Ви от сърце за бързото включване и помощ ! Намерих Пущината ! Ура, пали от раз.
  6. Последен глупав въпрос Възможно ли е да го е нямало и преди в ключа..никога не съм го отварял досега. Всички оригинални ключове ли са с тези чипчета ? Благодаря Ви предварително за търпението
  7. Значи и аз сригнах до този извод, понеже сега го отворих пак ключа и забелязах че от левия край ..срещу лампичката има цилиндрично продълговато място което стой празно ...Направих и проба в колата, когато директно завъртя ключа ..без да чакам ...колата пали..угасва и свети лампичката с "ключ" на нея. Ако завъртя на контакт и изчакам ..колата изобщо не пали понеже започва да мига тази същата лампичка . Започвам да ровя из района Колеги, зелено нещо ли търся или може и да е в друг цвят ?
  8. Здравейте, имам Ауди Б4, АДА, 1994 г. Имах резервен клю на колата който поради бедствие изгоря, оттогава ползвам оригиналния ключ на Ауди който има едно копченце отгоре. Днес Брат ми отворил ключа за да види с каква батерия е защото си мислел че това отпред на ключа е лампичка която при натискане на този бутон ..трябва да светне..аз си нямам на представа от тези неща. Проблема е че след като затвори ключа, колата пали и гасне веднага. Реших че явно има някаква електроника и вероятно тази изглеждащата като лампичка работа в ключа е нещо друго . Има ли истина в това което си мисля и как мога да си помогна с проблема че съм с колата на едно село в дълбоката провинция ..тук сервизи няма Благодаря, чакам за съвети ..какво да правя Ключа изглежда така:
  9. Развитие по темата. Колеги преборих се с проблема. Значи Първо - моторчето за централното на Б4 - Авант - АДА се намира в багажника отдясно в "помещението" на съда с течноста за чистачката на задното стъкло. Обвито е със някаква дебела дунапренена кутия. Не знам дали е местено ама не ми се вярва де. Щото и аз прочетох че е под седалката и като обърнахме всичко с брат ми... накрая запалих колата и заключвах и отключвах (мани, мани) и по звука го набарахме. После отнесъх яко бъзици по тоя въпрос. Второ - проблема при мен беше идентичен със ел. стъклата - няколко студени (направо отлепени) спойки. Да ви кажа и преди е запоявано - виждаше се по платката на 3-4 места (и на релето за Ел.стъклата преди пак беше правено). Презапояване и внимателно оглеждане на останалите и за 10 мин. сте готови. Вече всичко си работи. Оправи ми се и алармата и плафона. Сега свети при отваряне на коя да е врата и когато се извади ключа от контакта. Дано да съм помогнал с темата и на други колеги понеже явно си е редовен проблем за всички.
  10. Значи при мен при натискане на копчето на плафона за постоянно светене - светят .. по отделно съм ги пробвал. А едва ли е бутончето на вратата защото и лява и дясна (предна) или някоя задна врата да отворя - няма реакция. Едва ли всички копчета са се развалили изведнъж !?
  11. Здравейте, имам от време на време тоз проблем че при отваряне на вратите "плафоните" не задействат и съответно алармата на колата продължава да мига все едно не съм отворил вратата. Като дам контакт (за което имам около 15-20 сек.) алармата се деактивира. Интересното е че ако отворя багажника на колата (аз съм с Комби) винаги плафоните се задействат и алармата съоветно спира. Тука последните дни бих казал, че ако се задействат по-скоро е инцидентно т.е. почти не тръгват . Друго което се сещам че спряха да светят когато извадя ключа на колата (ама то единия проблем тръгна и с другия). Прочетох тази тема http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=38817&hl= на колегата VBI и подразбрах къде било управлението ... ама не разбрах за конкретно решение. Мога да пробвам с понагласяне и понаместване на кабели ама ако имате конкретен съвет ще ме направите щастлив ..Централното ми заключване от време на време се "замисля" 2-3 пъти отказа да заключи или отключи. Чувам че тва моторче "пърха" понякога по 10 сек. след като съм в купето. Има ли някаква профилактика за него или евентуален ремонт ? Наскоро питах за Ел.стъклата и след "вашите" съвети сега работят като за световно. Благодаря !
  12. Колега същото АУДИ - същия проблем имах Оправих го по горепосочения начин, отнема 30 мин и си имаш пак Ел.Стъкла
  13. Писах на човека, да видим за какво иде реч..Мерси за насоката Обещаната снимка
  14. P.S. Бе аз ще пусна и снимки да видите кво чудо става вътре
  15. Здравейте, имам развитие по темата с климатика. Днес ми го свалиха от колата и се оказа една голяма дъндания - значи вътре са 5 малки бутала (май толкоз бяха) и се държат в долния си край на нещо като "ябълки" (като шарнирен болт). Да земи да ми са счупи едната "ябълка" да га е.. Надявах се да е нещо по-дребно ама Въпросния компресор гледам има японски стикер и надписи, така ли са оригиналните ? Марка "ZEXEL". Ще пусна и тема в купува-продава да видя дали ще изкокне нещо подобно..то може и някой за части да продава таквоз чудо, аз незнам как точно се нарича частта която ми е нужна, ама и цял ако намеря на сностна цена..ще си взема. Колко струват някой има ли представа ? Втора употреба ..нови - представа си нямам
×
×
  • Create New...