Jump to content

rumen86

Members
  • Мнения

    122
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    audi a3

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    dobrich

Последни посетители

762 профилни разглеждания

rumen86's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. rumen86

    Силен шум и вибрации!

    Изпускателната система е перфектна, меката връзка си е наред никъде нищо не опира звукът е нещо като буботене и си идва баш от мотора вибрацията също.
  2. Здравейте момчета! Имам следния проблем, надявам се някой да се е сблъсквал с нещо такова... Автомобила е А3 8L 1.9 131кс 2003г автоматик, когато достигне около 2000 до 2500 оборота звукът на мотора става нетърпим! Накратко все едно мотора е заварен за купето без тампони, силен шум и вибрация от самия двигател( не е каре или нещо подобно).Смених и трите тампона, дадох над 500лв за което но резултат нулев.Последната диагноза от няколко майстора ( без да е отварян мотора само предполагат) е износен разпределителен вал. Неприятния шум е само в този диапазон на обороти от 2000-2500,на празен ход мотора спи, както и при по-високи обороти. Ще се радвам на компетентни коментари. Поздрави!
  3. Здравейте колеги,проблема ми е доста сериозен надявам се някой да знае как да го реша. Става въпрос за проблем с превключването на скоростите на автоматична кутия 5 скорости 1.9 131кс 2003г. Закупих колата Август месец тази година(големите жеги) още тогава усетих, че нещо с кутията не е ок, но цената на автомобила беше смешна и за това я взех въпреки опасенията ми,че ще имам ядове. И ето няколко месеца по-късно кутията не спира да прави проблеми.Проблемите са следните... след падане на градусите при палене сутрин тръгвам и не включва втора,забива на първа и до там.Направих опит и оставих колата да работи на място 10-15 минути след, което включва на по-високите предавки. Другото, което ми прави впечатление е, че превключването става супер рязко( с ритане) а не плавно. Само да добавя, че кутията не съм я обслужвал. Благодаря предварително на колегите, които ще изкажат мнение. Поздрави!
  4. Здравей колега, купувал съм доста неща от теб надявам се и този път да ми помогнеш. Трябва ми табло(киломертаж и тн.) за ауди а3 2003г дизел 131кс.Търся табло, VDO със големия FIS,електронен часовник и бяла подсветка(по възможност да няма изгорели пиксели на FIS) Търся също и лостче за чистачки със управление на борд. комп. за същия автомобил,Поздрави!
  5. Благодаря за отговорите момчета! Щом е съвместимо ще търся табло и лост за борд.комп. Ако някой знае от къде мога да си закупя да пише.
  6. Здравейте колеги! Автомобила ми е А3 2003-та, дизел 131кс. имам същия проблем с грешни показания на горивото и температурата на водата, освен това подсветката е доста слаба дори мъглива ( при усилено до край положение от копчето за реглаж).Таблото е с бялата подсветка и малкия дисплей и явно е от дефектните. Въпроса ми е, дали може да се сложи VDO табло със голям FIS, има ли нещо за преправяне,настройки,обучаване и тн? Ааааа..забравих да кажа колата е автоматик( не знам дали това е от значение в случая)?
  7. За мое съжаление колегата Nikolov се оказа прав,проблема не е амортисьора а счупено рамо на вратичката на жабката(100% идентичен случай с твоя) На снимката качена от теб виждам,че си го пристегнал с тел или нещо такова,но аз мисля да заложа на двукомпонентно лепило тип течен метал.Ако и това не свърши работа ще играе телта и при мен
  8. Утре май ще взема да я отворя за да видя какво точно се е счупило
  9. Благодаря за инфото и се извинявам,че забравих за търсачката.След като явно при мен вече само нов амортисьор ще реши проблема, колко струва нов някой има ли идея?
  10. Здравейте колеги,днес до като си затварях жабката нещо изчатка и след това капака започна да си пада свободно(а не плавно) Някъде четох за счупен амортисьор на жабката,но не се сещам какво беше точно.Може ли някой да ми даде повече инфо за този проблем? Благодаря предварително!
  11. rumen86

    Дискове за RNS-E

    Уха,доста скъпичко....За сега ще караме с телефончето благодаря за информацията колега
  12. rumen86

    Дискове за RNS-E

    Да и аз в момента използвам навигацията на телефона,но малко е тъпо да имаш кола с нави и да ползваш телефона за тази цел.А колко струват и трите диска,ей така за информация само?
  13. rumen86

    Дискове за RNS-E

    Здравейте момчета! Преди няколко дни започна Европейското ми пътешествие(да обиколя и да се видя с приятели,понеже в Бг вече не останаха за жалост) но се появи един проблем...Проблема е,че преди да тръгна помолих мой приятел да ми направи диск за навито,и уж трябваше да има всички държави от Европа а се оказа,че не е точно така.Всичко беше ок,до Австрия но след като се опитах да задам град в Германия установих,че изобщо не фигурира в списъка с страните.След обстоен преглед видях,че доста държави ги няма,като например...Франция,Белгия,Англия,Италия и тн.абе все страни през,които ще преминавам Звъннах на този,който ми прави диска и ми заяви,че нямало как на един диск да има всички страни в Европа,трябвало да се направи един за Източна и един за Западна....Може ли някой запознат да ме светне как стоят нещата с тия дискове и тн?
  14. Здравейте колеги,обмислям варианта да премина от най-ниския клас на любимата марка,към най-високия(от а3 2005-та към s8 2007-2008-ма). Искам да попитам запознатите с тези красиви коли....1-какво да гледам при покупката(слаби места)?..2-кои са най-честите проблеми,които дават тези коли (механични,електронни)? Единственото,което знам за тези коли е че горят доста(което си е оправдано за кола 5,2 литра с 450кс)...другото,което съм чувал е че подръжката е доста по-скъпа от нормалното А8. Ще бъда благодарен на колегите,които могат да споделят полезна информация относно цени на части и консумативи. Благодаря предварително!!!
×
×
  • Create New...