Jump to content

VBI

Член на Ауди Клуб България
  • Мнения

    15262
  • Присъединил/а се

Всичко публикувано от VBI

  1. Виж да не са ти запушени дренажните отвори (направо махни гумените дренажи) между стъклото и коша на двигателя. Другото е черната кутия от която излиза инсталацията към двигателя - там има уплътнение на самия капак (може да е прищипано ако е отварян) и уплътнение на самата основа. Другото е ако си сменял челното стъкло да не са го залепили както трябва.
  2. Почисти дебитомера или ако намериш някой със същия двигател го размени за проба. Може да го видиш на живи данни ( 01 Engine -> 08 Measuring blocks -> 2 -> "go" ) какви стойности показва на 3-та при натиснат до долу педал на газта - при 5500+ оборота на двигателя трябва да стига 130 г/с ако е изправен. На ниски обороти трябва да е около 2.58г/с. Тези замервания се правят САМО на бензин и напълно загрял двигател. Имах 10г. А4/В7 BFB quattro - вървеше перфектно на газ и бензин.
  3. Провери кабела между задния капак и купето - вероятно е прекъснал.
  4. Добре са стойностите, ако замериш на акумулатора ще са 14В. При такова напрежение не би трябвало да има проблем с комутатора и бобината. Хубаво е, че са сменени комплект комутатор и бобина. Огледай нощно време на тъмно докато работи двигателя да не "светкат" кабелите или лулите на свещите - просто за всеки случай.
  5. Ако не презарежда алтернатора, просто ще му е дошло времето.
  6. Трябва да видиш какви грешки дава с новото ЕКУ и евентуално да се обучи имобилайзера. Другото е провери отново релето на бензиновата помпа - електронно е и създава проблеми.
  7. Би трябвало да е 1 литър.
  8. VBI

    Наводнявано

    Трудна работа ще е оправянето защото в момента на наводняване и в последствие докато изсъхва се получава "електролиза" от напрежението на акумулатора към всички модули, които са били захранени, което води до "изяждане" на писти и повреда на ел. компоненти по платките, дори в течение на месеци след наводняването. Отделно клеясват куплунзи, клемореди и всичко до което има подадено напрежение в момента и след наводняването. Така че повреди и странности по колата могат да се получат по всяко време (дори година) след като колата изсъхне, въпреки че са сменени някои модули. За да се оправи евентуално трябва да се подмени цялата ел. инсталация и всички модули, които са имали допир до вода и пак не е гаранция, че всичко ще е наред.
  9. Виж си бушона на ЕКУ-то, намира се в черната кутия под мокета в краката на пасажера горе. Мокета си има подготовка за "изрязване" от страна на барчето по спомен за да може да се отмести и да се стигне до черната кутия в която е ЕКУ-то.
  10. VBI

    80 Б4 АБК не пали

    @nedelcho_iliev Няма да можеш и на газ ако е "умряло" ЕКУ-то на двигателя.
  11. Първо виж какви грешки дава в модула на ABS и на двигателя.
  12. VBI

    Моторче на парното

    @coresnet Благодаря за линка, цените са доста добри.
  13. VBI

    Моторче на парното

    При мен започна да спира вентилатора на парното. Темата е стара, но откъде може да се купи нов вентилатор и евентуално да се смени, че по технически причини няма да мога да го сменя сам .
  14. Мисля, че няма на А4 В6, на моето А4 В7 също нямаше. Просто сменяш акумулатора. Ако колата ти е в гараж се продават в алито устройства, които са за поддържане на акумулатори по време на дълъг престой - 40-50лв са и вършат работа. Оставаш го включено към акумулатора и го поддържа жив без да го презарежда. "Accumulator maintainer" мисля му беше името, аз лично съм много доволен как работи и не го мисля акумулатора ако се налага дълго да не се кара някоя от колите.
  15. Обикновено лазера заминава и не чете дисковете - лазера се продава отделно, виж във форума има тема със снимки. Самите дискове с картите се записват по специален начин на много ниска скорост - има доста информация във форума по този въпрос. Също така последните карти за тези навигации са от 2019г. и не знам дали въобще си струва да се поправя навигацията.
  16. @Diido0 Светят перфектно, не дават грешки, никакви проблеми нямам с тях от както са монтирани. Ако си взел "читава" марка - няма да имаш проблеми .
  17. Питай в сервиз 6 плюс, до Практикер в Люлин е.
  18. При смяна на помпа задължително се сменя и горивния филтър защото ако е запушен може да изгори новата бензинова помпа. Дори първо се сменя горивния филтър и ако след това налягането от помпата е ниско се сменя и горивната помпа.
  19. VBI

    80 Б4 АБК не пали

    Щом изчезва искрата при въртене, това е най-вероятния проблем.
  20. VBI

    Вибрации на място

    @mitakaaa19 Все пак първо провери за грешки в двигателя и скоростите за да не сменяш залудо здрави части, огледай и меките връзки на генерацията.
  21. VBI

    Вибрации на място

    Може да не е от скоростите, а от тампон на двигателя примерно , закарай я първо в сервиз да на оглед. Виж дали има грешки в контролера на двигателя и на скоростите.
  22. Виж първо какви грешки има записани в контролера на скоростите за да те насочи какво има за ремонт. Само със смяна на масло и филтър едва ли ще се оправи.
  23. Провери да не презарежда алтернатора и от това да гори бобината.
  24. Просто като сложиш новите крушки, ги завърташ докато на къси светлини не стане идеална линията.
  25. Закарай я в сервиз да измерят за газове в охладителната система - веднага ше се разбере дали надува от това.
×
×
  • Create New...