Jump to content

nestle_2o1o

Members
  • Мнения

    191
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от nestle_2o1o

  1. Много е възможно антената отговорна за купето да е проблем! Възможно е и батерията на ключа да е слаба и да трябва да си много близко до бравата, за да засече ключа! П.С. След месец се прибирам в България, та гледам си от Варна, ако желаеш можеш да дойдеш до Ген. Тошево да я погледна, ще ти струва само горивото да дойдеш!
  2. Малко да изтупам прахта от темата, че може и да е полезно за някой.. След 5 години палене с ключа реших обстойно да намеря проблема с нефункциониращия кейлесс и да го реша! С помощта на няколко руски форума и един британски разбрах къде се крие проблема! 2 MOSFETs & 6 резистора отговорни за Keyless Entry/Start: След подмяната им колата запали от START бутона(задължително изчиствате грешките в кейлесс модула с диагностика, иначе няма да заработи)! Кейлесс отключване и заключване все още не работи, защото имам повредена антена (00183 - Interior Access/Start Authorization Antenna 1 (R138) 011- Open Circuit) и проблем с шофьорската брава, но предполагам след подмяната им вече всичко ще си дойде на мястото! Прикачам информация за транзисторите и резисторите и от къде съм ги купил: Резистори: https://allegro.pl/oferta/rezystor-smd-1206-220mohm-0-5w-x10szt-14319536783 Транзистори: https://allegro.pl/oferta/irfz44s-fz44ns-to-263-13360364975 Надявам се това да бъде в помощ на някой!
  3. За съжаление не, но можеш да му пишеш на лично или да го изчакаш да се включи по темата.
  4. За Пловдив само колегата Наско с единствената d3 4.2 суперчарджер в България! На този модел и двигател му знае и кътните зъби вече! Можеш да го намериш под псевдонима @tvard!
  5. Намери си букси за тези фарове и отиди при някой добър ел. майстор , той ще ти ги пригоди, за да тръгнат. А вече някой с диагностика трябва да ги кодира, за да не се освятка таблото.
  6. След демонтаж/монтаж на механизма на чистачките имах същото пукане под стъклото, като най-големия идиот разглобих всичко около волана(само дето не свалих таблото) и продължи да пука. Огледах и алуминиевата рамка, всичко както трябва, та отворих капака и един приятел се наложи да се качи да кара, а аз подтичвах до колата и гледах. При неравности алуминиевата рамка направо си подскачаше и създаваше пукащия звук. Та пробвай да понатегнеш болтовете или да потичаш до колата😁
  7. nestle_2o1o

    мнение фарове

    На моята Д3-ка , точно това момче ми рециклира фаровете! Адски съм доволен вече втора година. Преди намесата му , като ги замерихме, в най-силната светлина от фара беше 1200лум след намесата му беше почти 17к лумена(16 900 и нещо). Рязко прогледнах през тъмната част от денонощието. Удоволствието ми струваше към 700 и нещо лв(всички крушки бяха сменени), а фаровете изглеждаха, като купени от магазина, нямаше и драскотинка по тях! Препоръчвам го!
  8. nestle_2o1o

    Акумулатор?

    Случайно някой да знае парт номера на плюсовата клема , понеже намирам само втора употреба? П.С. Намерих го! ( 4E0971225F )
  9. nestle_2o1o

    Акумулатор?

    Аз също благодаря, ще пробвам с нов кабел!
  10. nestle_2o1o

    Акумулатор?

    За мен също ще е полезно ако споделите темата. Имам утечка от 0,5А(да, точно така, половин ампер) , след шофиране плюсовата клема , не е точно вряла , но е осезаемо топла.
  11. Не съм го тествал , но направо си купих нов. Само че с новия дебитомер, след 30км ми набиваше грешка в ръчната спирачка и esp-то и скоростната кутия при спиране така риташе , че колата искаше да угасне , иначе през тези 30км имаше по-добро ускорение в ниските! Върнах си стария дебитомер и спря да набива грешките. Дебитомера беше на бош същия парт номер.
  12. nestle_2o1o

    Слаби спирачки

    След последната смяна на дисковете(нови) пак тресеше, та като сложих зимния "сетъп" спря да тресе, след зимата сложих пак 20ките и пак започна да тресе (оказа се изпадал баланс), един баланс и всичко заспа.
  13. Като собственик на 4.2 ,само че в а8 д3 и аз се сблъсквам със същите проблеми , сутрин не се стои зад колата от миризма на бензин , играят оборотите 10-15 секунди , изфорсирва се , след това се нормализират и през пет секунди все едно някой цилиндър се губи за части от секундата. Като потегля обаче веднага след запалването , колата започва да тресе и първите 3-4 минути няма никакъв вървеж до 3к оборота , веднъж загрее ли до 90° се оправя. При загрял двигател ми играят 20 оборота. Сменени са следните неща: 8 свещи, 2 бубини, ремъци ролки , обтегачи , вериги и пцв клапан (за картерните газове), но проблемът си остава , грешките за бедна горивна смес също! Колата няма газ , кара се само на бензин!! Ако някой намери решението на проблема да не се срамува , ще съм адски благодарен!
  14. nestle_2o1o

    Слаби спирачки

    Аз в началото имах много проблеми със спирачките , чисто нови АТЕ дискове и накладки и колата не иска да спира и това е. След половин година кривнаха и ги смених с зимерман(дупчени) и накладки бош. В началото бяха добре, но след като ми се наложи да набия рязко спирачките няколко пъти (120-50км/ч) и усетих липсата на спиране. След 1 година "кривнаха" дисковете (така си мислех, оказа се крива джанта, та ми остават резерва в гаража😁) и купих още едни дискове(същите), но този път с накладки АТЕ , та от тогава до сега драми със спирачки вече нямам. П.С. спирачките ми са 360мм.
  15. nestle_2o1o

    Губи антифриз

    И при мен губеше 1л -1.5л, оказа се, че радиатора има малка дупчица и при загрял двигател започва да капе... Смяна на радиатор и всичко е перфе.
  16. nestle_2o1o

    Ignition lock defective

    На мен ми бие да дефектирал модул под шофьорската седалка.. та, провери и него.
  17. Щом за веднъж ти е светнала жълтата количка, явно някой датчик височина е фирясал. Ако не спада , аз лично, бих карал така до София, но ако пада, мога да ти дам номер на сервиз във Варна, който ще ти свърши работа(поне една диагностика ще ти направи и ще ти каже къде ти се крие проблема, а вече при желание , ще го отстрани).
  18. nestle_2o1o

    Bluetooth модул

    Едно мнение (от фейсбук или от форума, не помня вече): "Тъч скрийна ще е адски неудобен, освен ако нямаш 1.20м ръка". За да се убедя пробвах да докосвам дисплея, докато карам.. трябваше да си надигна гърба около 20см от седалката, че да го стигна ,а аз не карам легнал като повечето шофьори, така че поне за мен е неудобно.
  19. nestle_2o1o

    Ремонт диоден стоп

    А за фейслифтовите стопове ,някой знае ли дали диодите са същите?
  20. Всъщност страницата я разглеждах ден преди да отворя тази тема, понеже ми трябваше вентила, който свързва маркучето и възглавницата (за един оуроуд) и забелязах, че цените им са доста добри. За сведение вентила, който при тях беше 250kč в Ауди ми обявиха цена 760kč (х3).
  21. Оригинален рециклиран детайл - цялостно рециклиране включително и амортесьора. Процедурата за замяна и прекупуване - капаро за стария детайл 2000kč *около 150лв*(не важи при лично предаване/замяна на момента) ,цената на капарото ще бъде приспадната при доставката и ще бъде възтановена на клиента (по банков превод), след като изпрати проблемния детайл. Преведaх линка на колегата royce , а първият линк ,който ти прикачи беше начално меню с всички продукти, които предлагат. Този линк ,който прикачи сега е за нов амортесьор с възглавница , но и цената е двойна на рециклираните ,ако не забеляза.
  22. Цената е за рециклиране, но е по-скоро ориентировачна , за това пише задължително първо да се установи контакт(да се звънне на посочения телефон или имейл), да се договорите кое ще се прави(амортесьор/възглавница) и чак тогава ще получите оферта.
  23. Цената на чешките не е за амортисьор/възглавница, а за ремонта му/рециклиране. Пише също "поръчката се прави само чрез телефонния номер или имейл"
  24. Колега , трябва да си на контакт ,когато извършваш по-горе описана процедура!
  25. Колега , копчетата за прозорците имат две нива на натискане ,погледни като ги натискаш на второ ниво (без да задържаш, само натискаш еднократно) ,дали се свалят и вдигат автоматично или спират, след като спреш да натискаш бутона. Ако някой от четирите прозореца не се сваля/вдига сам, значи него не си адаптирал и тогава правиш по-горе описаната процедура отново!
×
×
  • Create New...