Jump to content

Naidden

Members
  • Мнения

    51
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Naidden

  1. Здравейте. Наскоро взех една б4ка 2.8 v6. Състоянието и не е блестящо. Нуждае се от нови маркучи на охладителната система защото повечето са преправяни, наснаждани и т.н. На места се държат на магия и често избиват. Миналата седмица изби един от маркучите на парното. Като го свалих видях че има 3 наснаждания и всяка част е парче от различен маркуч. Също така има един тройник който седи до долната част на радиатора, пред алтернатора. Той буквално е преправян с части от железарията, даже да не кажа и от някое казанче. Днес се разходих по магазините за авточасти да купя тези неща и ме изненадват по следния начин: Маркуча на парното - 230 лева само оригинален. А за тройника дори не разбраха какъв е, къде седи и за какво е. Звънях в няколко морги и като чуят 2,8 разговора приключва. Не съм и подозирал, че нещо толкова елементарно ще се превърне в такъв проблем. За това се обръщам към Вас с молба за идеи. Не ме бива в преправяниата, така че ако решението е само в импровизацията (още наснаждания и части от железариите)да ме насочите към правлиния човек поне да ги направи като хората.
  2. Ами докарахме мотора в гмт и го сложихме, но мисля че трябва да се пробва с друго делко.
  3. Има ли възможност самото делко да е прецакано? Вакуума на него се оказа че е отчупен от вътре. Вчера го сваляхме(цялото делко), но преди това не беше въртяно със сигурност, беше си на фабричното положение. Като го свалихме, от него почна да се ръси нещо като сол. След като го сложихме, при опит за запалване започна да пука от колектора и да пуши. Каква всъщност му е ролята? Не разпределя ли то последователността на цилиндрите?
  4. Но все пак от Вашите мнения да разбирам ли, че проблема не е в двигателя, защото не ми се ще да загубим доста време да го слагаме на другата кола и да се окаже че просто мотора си е умрял в този гараж. Каква е вероятността да е е станало това? Ами вакуума е свързан със сервото. На другата кола има вакуумно резервуарче и там този вакуум освен със сервото е свързан и към това резервуарче, но тя е с кейхин 1, а тук е кейхин 2 и това резервуарче липсва.
  5. За делкото съм сигурен, че не е развивано изобщо. Дори бих казал, че е още на фабрична центровка. Развиван е вакума който е на него, но едва ли този вакум може да обърка аванса. Възможно ли е дистрибутарната капачка да е обърната наопки, че днес не се сетих да пробвам да я завърта докат го мъчихме. Да, но като пробвахме с пресен бензин сипахме малко директно в колектора и пак беше същото.
  6. Хрумна ми като идея, но дали е възможно? Не съм чул на някой да му се е случвало подобно нещо.
  7. Здравейте колеги. Днес се опитахме да запалим едно ауди 80 б3 1.8 карбуратор с RU мотор. Седяло е около 4 години в гараж без да мърда, като последно е припалвано преди около 2 години. До последно е работело без никакъв проблем и даже е на малко километри (реални) и никога не е имало газ. Мотора е бил като часовник. Днес се опитахме да го запалим тъй като сме решили да ползваме мотора на друга кола(в случай че още работи). Последния път когато го палихме вече беше седяло доста, но врътна малко и си тръгна без проблем. След това за една проба сваляхме горния датчик на маслото и бяхме разбутали вакума на делкото, за да свалим датчика. Мисля че от тогава спря да пали. Друго не е пипано. Днес като му сложихме акумулатор започна да си върти обаче без да пали. Извадихме свещите и видяхме че дават искра. Такаче варянта да сме прецакали делкото при разместването на този вакум мисля отпада. После се оказа че бензина е доста изфирясъл и взехме 2литра 96ехтра форсе като източихме карбуратора от стария бензин и откачихме подаващия маркуч преди помпата да смуче директно от шишето с пресния бензин. Тогава започна да припуква и с 300 зора най накрая запали, но тук идва проблема. Двигателя изобщо не иска да се исфорсира. С пълна газ държи около 1200 оборота нз и толко дали има защото е без оборотомер и звука от мотора е някак си като заглушен по тих(все едно паля на скорост без да съм дал на контакт). Няма нищо общо със звука на един нормално работещ двигател на ауди 80. И другото което забелязах че генерацията там където тръгва под колектора стана червена, щеше да се разтопи буквално. Подкачва си бензин, карбуратора си се пълни, тампона под него е скъсан, но това не и пречеше особено преди като я палихме, работеше си добре и със скъсан тампон такаче едва ли е от него проблема. Все пак както казах двигателя изобщо не се форсира, звука е като заглушен и генерацията почервеня направо светеше. Какво мислите, от къде е проблема?
  8. Благодарско колеги . Точно тези неща ме интересуваха. Само още нещо се сетих, двигателя си бачка равномерно обаче ми се сториха нисички оборотите на празен ход. Някъде около 700-750 съдейки по оборотомера, нормално ли е за този мотор или трябва леко да се вдигнат? Иначе в момента карам б3 1.8 карбуратор сф мотора. Предполагам разликата е доста голяма от към вървеж и не чак толко от към разход. б3ката сега зимата си удря 11-12 бензин, а тази доколкото разбрах е малко повече (около 13 макс 14) при нормално каране. На бензин става дума. За колегата който ме попита дали е куатро - не е.
  9. Здравейте колеги. Харесал съм си едно ауди 80 б4 2.8 v6 174hp и искам да разбера повечко за тази кола, но най–вече за този мотор. Знам че е доста рядък или поне до сега не бях срещал такъв. Искам да знам дали много трудно се намират части за мотора, трудна ли е поддръжката и дали има някакви разлики в окачването или си е като на всяка друга б4ка. Всичко по колата е заводско. Също ако някой е карал такова ще ми е от полза да сподели лични впечатления.
  10. Naidden

    Мирише на бензин

    Ами аз си сложих помпата от старото ауди, тя е заводска и си работи добре. След смяната открих теч от второ място. Щуцера който захранва карбуратора. Беше се извадил и изпускаше. Наблъсках го доста навътре и сега е ок. Няма течове няма миризми. Относно газта, вече няма да я карам на газ. 1во защото бутилката е от 2001г. измислена марка и кой както я види се плаши. 2ро изпарителя ми капе. 3то на газ ми надува охладителната зверски, а на бензин не. И 4то защото на газ ми харчи масло, а на бензин не. Градско ми харчи между 9 и 10 на 100 Бензин което е поносимо и за сф мотора мисля е нормално.
  11. Naidden

    Мирише на бензин

    На суров е миризмата, но вече е ясно че е от помпата.
  12. Naidden

    Мирише на бензин

    Съгкасен съм колега, просто нещо ми се въртеше из главата, че докато още беше здрав този маркуч, пак миришеше, но както и да е. Ще взема маслоустойчив огнеопорен със тази дължина и диаметър и това е голямата работа общо взето, а за миризмата на бензин се оказа помпата. В ауто плюс имат само на пиерург за 40 кинта, но не искам такава. Имам едно ударено ауди което обаче е с Ru мотора а това е Sf, мисля че нямат разлика в помпите или се бъркам.
  13. Naidden

    Мирише на бензин

    Значи да разбирам, че картерната вентилация представлява маркуча влизащ в кутията на въздушния филтър? Що се отнася до помпата сега я поогледах и се навлажнява леко от горната част, ще пробвам да сменя скобата на маркуча който влиза в нея. Като го сменях преди време напънах яко помпата такаче може и в нея да е да е проблема, гледам че на самата помпа отгоре има винт може да иска да се натегне. Помпата я сменях преди около 5 години. Поне май намерихме от къде смърди на бензин
  14. Naidden

    Мирише на бензин

    Мисля че нямам такова чудо все пак това е ауди 80 б3 1.8 карбуратор от 87г. а дори да има си нямам и понятие къде са и маркучите на тази картерна вентилация. Единственото за което се сещам е маркуча за картерни газове, който от мотора влиза в кутията на въздушния филтър и междодругото мисля че е цепнат. Преди време търсих такъв, но ми казаха че не се произвежда и че на практика той само бил сложен за да бил по екологичен автомобила.
  15. Здравейте, от скоро се появи една миризма на бензин когато колата работи на едно место. Не мога да установя от къде е. Всички маркучи прегледах, а и съм ги сменял наскоро. Миризмата се появява когато карам и на газ и на бензин, само когато колата е в спряло положение и работи. В момента в който потегля миризмата изчезва. Не е много остра миризмата, понякога едва се усеща, но все пак си мирише! Проверих под колата дали не изпуска от някъде, но не е от там. Идва от коша на мотора. Понякога замирисва и на масло, но съм на 100% сигурен че едното няма нищо общо с другото, защото миризмата на бензин се появи скоро, а на масло от както карам колата. Обаче вече ми писна и съм убеден че не е някакъв сериозен проблем, та ако някой има идеи ще съм благодарен. Става въпрос за 80ка б3 1.8 карбуратор.
  16. Тампона под карбуратора. Размърдай кутията на въздушния филтър докато работи колата без да е отворена кутията и виж дали мени оборотите, ако ги мени значи е от тампона.
  17. Реглаж на предницата направих след смяната на рейката, тампони на носачите, тампони на макферсоните и кормилни накрайници съм сменил миналия месец. Шарнирите ми казаха на две места, че са добре
  18. Днес извърших тази процедура. Ето сега как стои пръстена. Иначе след като го направих волана стана много мек в движение и много чувствителен, особено при висока скорост. Със сигурност е по-добре и се връща както трябва Обаче, като го пусна бега леко надясно и колата тегли надясно, само като го държа върви направо, но така беше и със старата рейка. Така е от както сложих летните гуми, дали е от тях? Или има още някакъв проблем.
  19. Ясно, много мерси колега. А това, че въртях как ли не този болт на рейката за луфта да не окаже някакво влияние, възможно ли е да се прецака нещо?
  20. Опира се, то и от снимката се вижда, че няма разстояние.
  21. Сега проверих и пръта. Ето една снимка. За този пръстен ли става дума? Сега забелязах че като бутна волана напред и го размърдам няма стържене.
  22. Не съм я хвърлил в мен си е. След смяната на тамп на макферсоните си беше наред по късно смених рейката. Болта го пробвах беше жестоко натегнат със сичка сила оспях да го мръдна малко но няма ефект, ще пробвам като е студена да го развия още. Значи лагера го изклюваме?
  23. Рейката изглеждаше добре като я взимах, възможно е да не са знаели за какво е болта и да са го пренатегнали ще пробвам да го отхлабя с около половин оборот.
  24. Мерси колеги ще погледна, само че незнам къде се намира този среден болт за обиране на луфта?
  25. Здравейте, наскоро реших да постегна предницата, колата е ауди 80 б3 1.8 карбуратор с механична рейка. Започнах със смяна на тампони на макферсоните, втулки на носачите и кормилни накрайници. Човека който я прави каза, че ми е разбита рейката и трябва да я сменя. И ме посъветва вместо да рециклирам моята да взема от някоя морга. Така и направих. Обаче след като ми я смени веднага забелязах едно стържене комбинирано с леко прискърцване при въртене на волана, което го нямаше преди смяната. И също така по-трудно се връща волана, като направя лека чупка наляво или надясно почти не се връща, някак не се върти свободно, даже не изключваше мигачите и трябваше да свалям панела с ключетата, издърпах го малко към мен и чак тогава започна да си изключва мигачите. Човека каза, че е заминал някакъв лагер и за това така било, обаче защо със старата рейка не беше така като бил заминал лагера и какъв е тоя лагер? Намира ли се? Лесно ли се сменя? Ако е в него наистина проблема де.... Днеска правих реглаж ама си е все същото. И друго да попитам, понеже ми взеха 70лв за тоя реглаж, а знам че принципно е 30, казаха че трябвало да се раздвижват някакви муфи и това струвало 40лв. Какви са тия муфи, какво представляват?
×
×
  • Create New...