Jump to content

zoo

Members
  • Мнения

    236
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от zoo

  1. Здравейте въпрос за количествен тест на дюзи 1.9 ТДИ Каква е причината тестерите със колби да се означават само за комън рейл дюзи, след като се отчита количеството обратно гориво, което и при двигателите с роторните помпи и дюзи може да се отчита по същият начин? При тях не е ли същият теста?
  2. Керосин не знам от къде ще си намериш легално за да разреждаш постоянно освен ако не работиш на някой ГСМ Има специално изследване на един сайт според който ефекта е никакъв за смазване повишаване на вървенето и т.н. Аз лично мисля, че при всяко такова положително мнение, на един дистрибутор и продавач на добавки за гориво му се дръпва акото Всеки сам преценява. https://magazine.unsealed4x4.com.au/unsealed-4x4-issue-070/ultimate-guide-to-2-stroke-oil-in-diesel-part-2 https://www.fuelexpert.co.za/2strokeoilindiesel.php https://www.fuelexpert.co.za/2-stroke-oil-in-diesel-technical-study.php audi-sport.net/xf/threads/two-stroke-oil-in-diesel-fuel "С други думи, при изгаряне двутактовото масло има много по-ниско съдържание на пепел от чистия дизел. Още една информация: в Германия трябва да представяме автомобилите си на всеки 2 години пред TUV -Техническия надзорен орган - който проверява, наред с други, замърсяването на бензиновите и дизеловите двигатели.Измереният коефициент на дим на дизелов двигател без използване на двутактово масло е 0,95.Същият фактор при използването на двутактово масло е 0,47 - намаляване на почти половината от частиците сажди."
  3. zoo

    Номер двигател Ауди А3

    Не се сверява двигател.
  4. Преди десетина години. Никакви забележки и ядове. Още имам пастата и шибъра за водачите :) Съвсем отделен въпрос е защо. Майсторите в княжевската работилница нямаха точно тоя шибър. Наложи се аз да си купя водачите и да ги сменя, и да ги престъргвам . Майстори... Ти вместо да се надуваш като хлебарка помисли, в работилницата със какво ги търкат според тебе, само дето е на специална машина като фреза и е с автоматично подаване на смазка Ако ти е покривена главата е съвсем друго, тука човека прави дежурния шлайф при смяна на гарнитура
  5. zoo

    Номер двигател Ауди А3

    Само един съвет леко изпод масата Ако не прехвърляш собственоста на автомобила в друг град и съответно смяна на номера и талони, няма да ти сверяват номера на двигателя. Така че слагай и си карай, щом имаш документ за новия двигател и знаеш че не е от крадена кола, не го мисли. Иначе, си длъжен да ти е измит двигателя и четлив номера, а те си знаят как да го видят, когато отиваш на преглед и за регистрация. Едно време в кат масово връщаха за това.
  6. Ето какво правят руснаците, предполагам че това върши работа за дежурния шлайф който се прави при смяна на гарнитура в случай че няма съмнения за кривини и пукнатини.
  7. Потвърждавам, това че е немско не е 100% гаранция на повторяемост. Нищо човешко не им е чуждо.
  8. Заради сгрешена чек сума нама да пали, а не да работи зле, така мисля. Така че ако пали не е от чек сумата проблема.
  9. Да, така е, това е смазка за инструмента и СДС патронника не точно по темата. Но чак обикновена грес не мисля че става. Най малко защото "обикновените" греси са няколко поне.
  10. Ето на какво се натъкнах Смазка за бормашини,къртачи и перфоратори sds+/sds max/hex 30 8.00 лв. https://ruski-masla.com/product/смазка-за-бормашини-и-перфоратори/ Руснаците са направил уж нещо такова. Иначе пишман демокрачетатта тука нека си лаят, боли ги
  11. zoo

    Затапване на EGR 1.9TDi

    после на ГТП трябва да приготвиш кутия с бомбони
  12. zoo

    Ангренажен ремък

    Какво гадаете, безмислено начините отдавна са измислени. Казва си номер на рама в магазина и му дават това което му трябва. Повечето магазини имат опция да върнеш ако има разминаване. Има и няколко онлай магазина със онлайн търсачки за ориентир.
  13. Интересно има няколко карти за начало на впръскване за различни температури. Както и 2 версии start IQ различени само със (1) и (2) в едната не е коригиран топлия старт как разбира коя версия да чете ЕКу-то
  14. zoo

    VAG-COM

    Taка е, не се случва честно търговец да поема рисковете от китайското пропизводство. Като бонус - консултация и съдействие, аз лично се наложи да върна преди доста време програматор който се оказа че не ми върши работа, нещо което в сайта за обяви или Али едвали ще стане. Иначе, да, всички са Китайски и няма какви да бъдат. Въпросът е,че иначе си носиш всички рискове сам, което не е малко за това обаче и цените са им леко по високи.
  15. Това е единственото място където може да се сложи този туул на коляновия вал, но няма отвор в блока А зад кооолото на разпределителния вал има пластмасов капак. Най чуствителен е този именно белег- 1 мм мръдване на маховика за няколко зъба, ако и там си белязал се вижда, за това мислех че се фиксира. Иначе разпр. вал е лесен, ако не сваляш кооолото особенно.
  16. Пещерска и като цяло ракия може и да не пиеш, нищо няма да ти стане. Но масло не може да не купуваш. Разбирам, че това ви нарушава изконните права на диванни хайдути и револусионери и най вече на баш бараби пред телевизора, ама е възможно Има един универсален метод да елеиминираш кофти маслата - като сам си слагаш добавките. Купуваш произволно масло и сипваш. Ама не е модерно и може да те помислят за лузър, в най бедната държава в Европа...
  17. Някой знае ли точно тези простотийки как точно се ползват ?!. Никъде не намерих пример, а и немога да вдена как точно ще блокират каквото и да е колело надеждно?! Говоря за зъбните, за щифта ясно Иначе camshаft clamp излизат доста по адевактни но разбира се тука ние сме по умни от най умните, или по спокоро ни мислят за потъпи от най тъпите та никой не внася ... ето картинките с обяснение които са направо ... не знам горните джаджи нито се въртят, нито затягат , въобще нямат никакъв механизъм. Да не говорим, че изобщо не съвпадат със радиуса на ни едно зъбно колело на 1.9ТДИ примерно
  18. Да, видях че се продава само ролката, цената и е 1/3 от цялия механизъм.
  19. Чудесно! Предложете вие други достъпни тестове или спецификации, по които да направи човек разлика. Само да не стане да погледна тази тема след 2 седмици и да е 10 страници " като сложих ****** и утихна колата даже пали по добре сутрин" че не е смешно дори... А на рашките може само вода да им носиме, и като форуми и като възможности и като отзивчивост. Почти всичко за явтомобилите е напоително обяснено със видео и мнения и информация за разлика от нашего брата великия българин дето е по велик и от най великите и като застане на светофара първи или намери някаква информация и вече не го интересува нищо и никой. Има и изключения но много рядко. Спирам че почва да ми се гади... Между другото този същия герой от клипа има такива тестове със отработено масло но само 3 марки бяха и да, точно така си мисля, маслото на триене, на висока температура и на пробег е интересно какви качества запазва и има.
  20. Доколкото виждам повечто мнения са на слух Един тест на триене на longlife III и много други 5W40 масла. Разбира се това са масла в Русия, тука нещата вероятно са по други не задължително в добра посока и още една класация на същата установка
  21. А каква е причината да не изберете маслото на Volkswagen LongLife ? Скъпичко е, към 20лв литъра, но и вие на карате Запорожец, нали? това към шаманските ритуали ще го прилагам май и приказките от шипковия храст. по същата логика просто си сменете колата и " ...си купете Форд" иначе по темата, няма как да изберете по обективни прични едно от двете. цена и производител всичко е относително. по скоро бих се доверил на немците. а рекламата на разни фотогенични и симпатични автоджамбази по скоро е в кръга на забавните предавания и шоу програми
  22. 10 хил не са кой знае какво в предвид пробега на колата изобщо. ще се омазни не се радвай предварително Ако искаш да се намали омазняването, слагаш канистър за маслени пари.
  23. Дали са заменяеми механизмите за оптягане (и дали е възможна замяната им) който са слагани на мотор AGR изглеждат с еднакво захващане ?
  24. според мен с промяна на момента на впръскване (трябва да) се търси по дълго време през което се впръсква и като резултат повече гориво. иначе това си познатото "изпреварване" или "предварение" което може и ръчно от помпата, а би трябвало да има такъв ефект, без да пипаш картата, както и във вагком като увеличиш стойноста. иначе за смятане не знам дали някой, знае освен тези които са писали софтуера за двигателя т.н. "мапери" повечето са папагали, качват готови карти. единици си играят с параметрите, защото всичко е проба - грешка. за това и искат майка си и баща си.
×
×
  • Create New...