Jump to content

Vasil_

Members
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Vasil_

  1. Vasil_

    Смяна масло

    0W30 ми казаха на мен, че вече е маслото на VAG за този мотор и с такова го смених последно.
  2. Аз до колкото четох 220 и 225 версиите уж го нямат проблема с маслото, но най-добре виж кода на двигателя по рамата и провери в гугъл, двигателите с кои кодове се водят проблемни.
  3. И на мен ми изглежда козментичен, сякаш е влезнала под нещо високо и се е сгънал капака, но се чудя дали пък не е челен удар, което да е оставило трайни щети. Може би ако я карам в сервиз трябва да кажа и реглаж на предницата да направят. Доста са парите наистина, но пък другите за под 30к масово са с дървените седалки и без s-line или пък са комбита 😕 51к пише на таблото на снимката, тези са се объркали 😁 Но пък пише 2018, а карфакса ми го изкара 2019 удара.
  4. Здравейте колеги, Може ли дадете мнение за следната обява - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11639409560866647 Гледах колата на живо преди няколко дни и всичко изглеждаше ок, но след като проверих по рамата в гугъл, намерих снимки от търгове, на които се вижда че колата е имала удар в предната част, докато е била още в Канада. Това са снимките от търга: Видях също, че има навъртяни около 20к км след удара, поне 13-14к от които би трябвало да са в България. Ако тръгна да я купувам със сигурност първо бих я проверил в сервиз, но се чудя дали след такъв удар има вероятност за бъдещи проблеми, дори и в момента всичко да е ок?
  5. А6 е по-висок клас от Q5 и не би трябвало да има нищо общо между двете, нито като комфорт, нито като поддръжка. Реално Q5-цата не е ли просто по-висока А4-ка или бъркам? Аз бих обмислил и A6 Allroad на твое място.
  6. Точно такова тракане е един от шумовете, които се чуват. Закарах колата при човек, който разбира от скоростни кутии и ми каза че според него няма проблем с кутията. Реших да закарам колата във втори сервиз. Казаха ми че единствения проблем, който откриват е, че тампомна на скоростната кутия е за смяна ( гледали са и каретата ). Смениха го, ефект никакъв... Как се разбира, че са за смяна тези карета? Възможно ли е, да имам каре за смяна, но да не се вижда при преглед на окачването
  7. Здравейте колеги, От 2-3 месеца имам следните проблеми. Ще ги изброя в реда в който започнаха да се появяват. - При завой и подаване на газ с над 40км се чува странен шум ( нещо като тропане или стържене ), при връщане на газта или изправяне на волана, шумът спира. - При скорости под 60-70 км се чува силно виене когато съм на скорост. Ако навия волана, виенете се засилва. - При рязко тръгване с навит волан, понякога ( веднъж на 3-4 пъти) се чува силно дрънчене ( все едно две железа се удрят едно в друго). - Когато отпускам рязко съединителя се чува лек шум ( не знам как да го опиша ). - При рязко натискане на газта, когато съм в двиение и на скорост, се чува някакво чукане в момента на натискане на педала. Също така от преди около 2 години, след смяна на съединител и маховик, се появи някакво леко притрисане, което се появява от време на време на серии от по 1-2 секунди ( което понамаля с времето), както и някакво чукане (тропане), което се усеща сутрин, когато колата е студена и спира при натиснат съединител. Карах колата 2 пъти в сервиз, като и двата пъти ми прегледаха детайлно, окачването и кормилната уредба, но така и не можа да се установи от къде идва проблема. Подозирам, че всичките проблеми са свързани един с друг и имам някакъв проблем със скоростите. Понеже във сервиза не правят скорости, следващата стъпка е да ми свалят скоростната кутия и да я пратят на друго място за ремонт, като пак не съм сигурен дали това ще реши проблемите. За това реших да се допитам до вас за мнение. Ако някой е имал подобен проблем или има идея как да се реши, нека сподели. Благодаря предварително! Колата е А3 8L 1.9 TDI ASZ 131 к.с. ( 6 скорости )
  8. Ок, благодаря за информацията.
  9. Ако го сменям, сигурно няма да рискувам и ще си сложа демпферен. А дали да го чакам да замине тотално или да го сменя възможно най-бързо? Какво става с колата, когато замине тотално маховика? Притеснението ми е да не ме остави някъде на пътя колата и да се налага да викам пътна помощ.
  10. Здравейте, колеги. От известно време имам следния проблем: При гасене на двигателя, когато колата е на свободна и съединителя не е натиснат, се чува леко изтракване. Мисля, че се чува от лявата част на предницата, но не съм сигурен. Когато я гася с натиснат съединител не се чува нищо. Дали това не е признак за заминал маховик? Колата е Ауди а3 1.9 TDI 131 к.с. (ASZ).
×
×
  • Create New...