Jump to content

Chanchev

Members
  • Мнения

    290
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Chanchev

  1. Сменяй го , имам наличен втора ръка.
  2. ShadowM не съм питал във Фейсбук
  3. Здравейте , колата е S4 b8 2012 внесена е от Щатите , реших вместо да се занимавам да оправям навигацията и радиото да ъпгрейдна. Автомобила е фабрично с MMI 3G high без B&O, въпросът ми е, какво още ще ми трябва освен хеад юнита и централната конзола. Благодаря предварително на отзовалите се.
  4. Помпа , 100%. Наскоро имах клиент с този проблем , беше ходил в друг сервиз , смъквали са помпата , пращали са я с дюзите на проверка , проблем не са открили , сменил е регулатора за налягането , сменил е датчик за налягането и т.н. Смених помпата с нова и проблема изчезна. Проблема се проявяваше , докато кара например с постоянна скорост 100км и реши да подаде рязко газ, и колата влизаше в авариен режим, гасиш палиш и е ОК.
  5. Здравейте колеги , наскоро се сдобих с S4 от САЩ , имаше лек удар в единия фар , реших да ги сменя с Европейски и двата. Купих два фара , които са със завиване , американските разбира се нямат., премахнах кодинга за Side marker , да не си ги търси и остана грешката за ауто левъл, записва грешка , че ноторчетата не работят. Най вероятно ще трябва да се разместят пинове. Фаровете са биксенон , ако някой го е правил , моля за съдействие.
  6. Бутнах малко актуатора към купето и живна колата.
  7. Това ще е последното, което ще направя утре по този автомобил, до сега: турбо рециклирано, дюзи рециклирано, мотор сменен ( в првдишният сервиз са му монтирали 2.7тди вместо 3.0тди), вихровите клапи вече работят. На живи данни автомобила в топ, абсолютно всичко е в норми, само до 2.500 оборота в труп.
  8. Днес измерих компресията , между 18-20бар
  9. Днес му флашнах нов софт , и веднага дойдоха грешките, за вихрови клапи и p0235.
  10. Премахнат е, от предишният собственик.
  11. Затапих , го и нищо. Актуатора в нов , обучвн е в Авточойс. Вече съм изчерпан пт всякъде, опитал съм всичко. Нов Мап, нова дросел клапа ….
  12. Не , рециклирано е в Реал Турбо Няма проблеми с дебитомер, гледан е на живи данни
  13. Здравейте колеги , вече две седмици си блъскам главата с едно 3.0тди, беше нагълтало клапата на егр, турбото е рециклирано , моторчето е ново, обучено. Колата до 2700 оборота не откъсва , все едно няма турбо, след това върви , както трябва. Колата не записва грешки, на живи данни всичко е 6. Бих бил благодарен , ако някой се е сблъсквал с този проблем и изкаже мнението си.
  14. Какъв и е проблема на таЗи барака ?
  15. Колеги , някой да му се занимава да ми помогне малко с един душегуб. Колата пали и работи добре, но като престои 1 час и пали с голяма мъка. Като грешки има само 1 за умна дюза. Като влязох в TDI-Timing в графиката Жултата линия не се показваше изобщо, започнах да въртя помпата на предварвние, след като стигнах до края, най накрая се появи жълтата линия , която е плътно горе до зелената, показва 1.6BTDC.
  16. Смених притискателният диск и феродовия с друг и проблема се реши, Беше не правилно пакетиран явно , притискатвлния имаше лека разлика. Иначе първичния вал си имаше голям аксиален луфт 3-4мм, корпуса е разбит , ще трябва лагер.
  17. И това го преговорихме с колега, който се занимава само с ремонти на кутии, като свалях кутията не ми направи впечатление първичният вал да има голям луфт. Но преди да дойде колата за смяна на съединител , само боксуваше на 4та и 5та.
  18. Става въпрос точно за Алхамбра
  19. Здравейте колеги, натъкнах се на много странен проблем, след смяна на съединител( Притискателвн, феродов диск и лагер помпа) , обезвъздуших , както трябва , паля колата давам на задна и след 5 секунди не мога да изключа от скорост и колата тръгва сама. Помпите не губят налягане, пробвах да я задържа на скорост без да потеглям , държа 1 мин и не изтърват. Съмнявам се в дефектен или различен притискателен диск. Феродовият диск дойде същият , но притискателният диск имашв разлика в дупките , които се слага към демпфера. Моля , ако някой е имал същият проблем да сподели, поръчал съм нов съединител.
  20. За съжаление, сега прочетох поста щях да те насоча веднага към проблема. Писал съм по темата във форума, но в А5 раЗдела 3 помпи съм сменил. И два пъти дюзи. Интересното е за датчика за високото на рейла, който си сменил , как е повлиял на обратната нафта А проблема може да не ти е бил в помпата , а в дозатора.
  21. Лагера сменихте ли ? След дълъг път ли се получава тракането ? Гаранция няма да уважат , ако механика няма сертификат за завършен курс за смяна на съединители на закс илк Luk.Отговорът ще бъде неправилен монтаж.
  22. Не знам какви са тези разходи на масло , на мен за 10000км , не ми се е налагало да доливам , след пълен ремонт - бутала със сегменти и пълна ревизия на главата.
  23. Колеги, приятели са се опитали да активират ливинг и коминг хоум на А3 8па фейслифт, също така са включили и американ стайл. След кодирането , колата започна да свети като коледна елха , копчетата за ел стъклата , управлението на климатроника, копчетата на навигацията и копчетата на волана пресветват постоянно. Също така амбиентното осветление изгаснало и копчето за фаровете не свети. Някой да знае , какво точно се е случило ?
  24. Chanchev

    Въпроси за А4 Allroad

    Има го , едни и същи са помпите и дюзите.
  25. Chanchev

    Въпроси за А4 Allroad

    Особенна разлика в цената на ремонтите на 2.0тфси и 2.0тди няма, Аз съм сменял за 6 месеца 3 помпи на 2.0тди и два комплекта дюзии то на кола на 150000км, Обслужване ремъци ролки водна помпа в Ауди за 2.0тди 1200лв , веригите за 2.0тфси в Ауди са около 900лв, буталата 1700 , аз вземах колбеншмит бутала със сегменти за 700лв. Помпата за високо налягане на 2.0тди е около 1200лв Бош рециклирана , или 4000лв за оригинална. За мен 2.0тфси е по-добрият мотор, доста е по-балансиран е. Ако ще караш само градксо , 2.0тди ще те побърка от регенерации. Общо взето , каквато и кола да вземеш , все ще я правиш.
×
×
  • Create New...