Jump to content

kaio04

Members
  • Мнения

    67
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    B4 avant 1.9 tdi

Персонална информация

  • Локация
    Свищов

Последни посетители

1012 профилни разглеждания

kaio04's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Под волана има релета и предпазители, демонтира се голямата кора. В зависимост от модификацията може да има предпазител и реле за вентилаторите. СХЕМА. Огледай за поражения и металната плочка зад левия фар.
  2. Кофти спойка и/или спукана писта на таблото са най честите причини. Трудно се открива проблема в дадена ситуация.
  3. Ангренаж-задължително, включва: ангренажен ремък, обтяжна ролка(два модела са) и паразитна ролка. В комплектите има и болтове за ролките, също се сменят. Пистов ремък и обтягащата го ролка- задължително. Трябва да се провери състоянието на пружиния обтегач, Г- рамото и втулките му. Водна помпа и трапецовиден ремък- задължително. Идва зима, сменяй и антифриза. За термостата, каквото решиш.
  4. kaio04

    1Z Проблеми

    Ако си с пластмасовия дебитомер, значи си с "новата" електроника и четенето май е по-лесно от автомобили с метален дебитомер. Купи си преходник от ТУК и направи диагностика при някой, който има кабел и софтуер. Без диагностика ще е много трудно да разбереш какъв е проблема.
  5. Вероятно турбото пренадува, но това трябва да се уточни. Замерването се прави с VAGCOM или с манометър, налягането в смукателния колектор не трябва да се задържа над 0,9 бара при ускорение.Ако пренадува, търси теми свързани с клапан N75, актуатора и маркучетата които ги свързват.
  6. kaio04

    Б3 1.8 масло

    Линка е за 5w40 !!!
  7. kaio04

    Б3 1.8 масло

    Маслото, коя спецификация покрива ACEA A1/B1;A5/B5 или ACEA A3/B4?
  8. Другите заподозрени са втулки (тампони) на носачите или кормилни накрайници.
  9. kaio04

    Ауди 80 б4 1.9 тди

    Откачи буксата на датчика за скорост, намира се над лявата полуоска, на скоростната кутия. Някои казват, че помагало. И просто от любопитство питам, с кой дебитомер си, алуминиев или пластмасов.
  10. RAVENOL VollSynth Turbo VST SAE 5W-40 май е "по-пълна" синтетика от изброените. Аз бих избрал VST или VDL.
  11. На Б4 ТДИ е с две ушенца и размера му е колкото уплътнението на масления филтър. Така, че потърси за Б4 1.9 ТДИ 90 коня, може и да пасне. Цената беше около 5 лв. преди две години. т
  12. Със схеми и цветове на кабели не мога да помогна, но ТУК е показан принципа на свързване на допълнителния модул. Разгледай схемите на Мерцедеса и на Аудито. При Ауди има два варианта, като при първия се реже кабел(към предните врати) и се правят връзки към модула. При втория вариант се ползват кабелите от ключалката на багажника. Преди няколко месеца си сложих нещо подобно в колата и го монтирах до вакуум помпата.
  13. kaio04

    Налягане на масло

    Според тази ТЕМА, налягането за дизелов мотор(90 к.с.) е добро. Цитат от същата: проверете налягането на мотора, така като описваш нещата, проблема е с датчика за високото налягане ,той е нормално отворен и при достигане на 0,9 бара при тди-то( 1,8 бара при бензиновите) затваря.Това се следи от миничека , при около 2000 обората трябва да е заторил. Вариантите са : откачили сте кабела на датчика докато вадите филтъра, прекъсната верига на датчика,прецакан датчик, монтиран бензинов такъв, или наистина няма нужното налягане.
  14. Тези колелца са за задвижването на броячите, нулирането е отделен механизъм. Почистване и смазване на колелцата с цифрите на дневния брояч и лостчетата вероятно ще реши проблема.
  15. kaio04

    Тампони Б3 на предно

    На ръка влизат тампоните,но металните втулки влизат с усилие и всичко се уплътнява. Имах притеснения относно превъртането на някои тампони в носачите, но докато му дойде времето да сложа моста с носачите на колата, тампоните си лагеруваха в металните втулки. До сега карах колата с тампони Лемфьордер и още при монтажа им, носачите не стояха стабилно, а след година си беше приключение да се развият болтовете на предните гуми, всичко се движеше в пространството. Така, че за сега съм много доволен от полиуретановите тампони и поведението на колата.
×
×
  • Create New...