Jump to content

petrishki

Members
  • Мнения

    3051
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от petrishki

  1. 190 и 252 коньовите мотори са съвсем различни. 190 коньовия е с новия цикъл на работа и не подлежи особено на тунинг, пред месец-два извадиха по-големите фирми ст.1 за него. 252 коньовия е еа888 и е супер като вървеж, става и за тунинговане, но турбото е малко и няма болт-он вариант за по-голямо. Опциите към момента са само хибриди на ис20.
  2. Аз за 3 години налях 6к-7к лв в тая кола. Взех я за 7.400 и накрая я продадох за 8.000, добре поне че има търсене.. Аа и оригинални 18-ки продадох за 700лв, че возията беше на талига. Някви маркучи за антифриз ми се пукнаха на магистралата, репатрирах се. Рейката ми протече. Съединител с маховик. Тампони на мотор. Отваряне на главата щото губеше антифриз. Радиаторче на парното. Сума ти неща. Явно съм направил лош избор при покупката, не знам. Или не ми е била по джоба. За кола на предно е ОК мотора, за седан с куатро и екстри малее. За комби с хора и багаж, съвсем. Пак казвам, в б7 може да е различно, но тука се търси две поколения по-стар, което според мен е безумна покупка.
  3. Тампони на мотора. Също окачването, конкретно носачите. Случи ми се да търся предна с-лайн броня за Б7 преди няколко месеца. Цените почват от 600-700лв, втора употреба де, не нови...
  4. Моята беше от по-тъпите - AVJ мотор, 150кс, 5ст кутия, която е и къса на всичкото отгоре. От там насетне, съединителя е най-неприятния, с който някога съм карал в автомобил. Тунинги не съм правил, дори чип. Газ имах - брц. Гореше ми 13л със 160км/ч на магистралата, в града пак толкова. Ако трябва да го караш тоя кенеф на бензин си е баш премиум усещане. Парите за ремонти са като на вРС-а, дори има и по-скъпи неща, така че това с евтиното.... не е баш евтино. Айде, за премиум е ОК, ама то няма нищо премиум в тая кола... BFB сигурно е една идея по-добре, ама човека с 3к евра е далече от запазен такъв. Б5 да си купиш през 2020 е безсмислено. В Б6 няма какво да се кара освен 4.2 бензин. Б7 е къде къде по-добре от към мотори. Варианта с ексеото е доста разумен, ако ше се извадят повече пари и се кара на предно.
  5. А4 с 1.8т може, евентуално, да се чувства пъргава само на предно 😂 С 800лв тунинг се правел. Я дайте линк да видим тая голяма турбина за 300лв ли, колко беше... Ако избора е между 2.8 и 1.8т, ясно е че тръца печели, но аз като бивш собственик на 1.8т не бих си го причинил повече.
  6. Щото е силен само по форумите. 5 години пише против тръца, сега си купил 🤣
  7. За 20к лв продължавай да гледаш б8, щото с 4г ще е греда
  8. Влизайки в Кентавър, ако ти кажат добър ден, трябва да погледнеш слънцето дали свети...
  9. Човека го е страх да си вземе автомат, ама се е зачудил на премиумче от 2017-та година паххахахха. Това ще е голям автогол, то единия фар струва колкото ремонта на кутията е.
  10. Там друга ли е кутията?
  11. За коя кутия има гаранция тогава?
  12. Поради каква причина да има разлика между дизела и бензина?
  13. Всеки модерен мотор с принудително пълнене, в който се вложат едни пари, почва да върви. При точно тоя вагов мАтор, пътя е утъпкан, а вложенията не са толкова много. Добавяш лекото купе на предно и доускоренията стават брутални. Колите с 4х4 - голф Р, С3, Леон, дават страшни времена 0-100.
  14. На кратко, ремап-а е като всяко друго добавяне на софтуер, към вече сглобен хардуер. След инсталацията трябва да се проследи дали всичко работи както би следвало. Това включва логове, каране, логове, пак каране. Проследяване как се държи колата при различни горива. Рево предлагат различни карти, спрямо предпочитанията на собственника за октаново число на бензина, с който ще се кара колата. При нас бензините са пълен леш и съответно това влия на поведението на колата. Цецо например кара с карта за 97, а сипва 100 октана... И така, не е толкова просто, колкото шпека мисли
  15. Цецо ще ти разкаже или прочети в шкода форума. Морския дилър на Рево загуби сума клиенти от незнание и неправене на елементарни неща. Налива софта, затваря капака и приключва работата на тунера ли?
  16. Не разбирам това какво общо има с моето мнение🤔 То не е само да се налее софтуер, има и други особености. Така че човека, който го прави, също е от значение.
  17. Кажи честно, че правиш по-добри мапове от Рево?
  18. Че едното се мисли от инженери, тества се на дино, тества се на пътя, правят се корекции за всеки компютър на конкретна моторизация и прочие неща. Много по-изпипано е, много по-финно настроено. Другото са на бай Пешо свободните интерпретации в час по трудово...
  19. Добре е да се каже, че матричните фарове освен че са супер, са и супер скъпи. Ако каското те прецака, може да ръснеш едни 6-7к (по спомен) за фар. Като цяло, скъп автомобил, но много убав.
  20. Колко да е бавен, ниски 8-ци дава в шкодичка на предно 100-200. Трактора, дето "бие всичко сток" за колко ги прави?
  21. За мен удоволствието не идва от ускорението. Свободен си да мислиш иначе. 3.0битди с типтроник е чудесна комбинация, само трябва да се намери хубава кола.
  22. Къде видя да препоръчвам бензин? Цитирай ме, моля.
  23. Доста по-бавна от 3.0тфси, да. Бъркаме ли ние никога невиждалите би турбо печка на живо?
×
×
  • Create New...