Jump to content

Marto7777

Members
  • Мнения

    773
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Marto7777

  1. Днес свалих ръчно стойностите от 66g на 40g, за да може автоматично като карам да си пусне регенерация. Слагам снимки, преди и след карането. По време на движения я гледах на живи данни и дигна около 700 градуса на ДПФ и започна веднага да сваля процентите, като в края както се вижда застана на 0% DPF Load Coeficient. Също така в началото Pressure difference беше 61 на празен ход и около 350 на пълна газ, след регенерацията стана 5 на празен ход, а на пълна газ мисля че беше под 100-150 не съм сигурен за тази стойност. Преди: След:
  2. Тия дни ще го направя, днес я закачвах да проверя стойностите и това излиза според вцдс, че уж е доста запушен и с регенерация няма да мине. Незнам дали да не пробвам и някой от спрейовете за почистване на ДПФ
  3. Сега гледах клипове и има 2 вида, едната е на място, другата в движение. Коя да пусна ?
  4. Преди няколко дни светна на таблото Diesel Particulate Filter а днес я закачих и на ВЦДС - Diesel Particulate Filter - Restricted/Clogged,. Грешката е прикачам на снимка. Колата се кара предимно градско, може ли с някаква програма за регенерирране пусната от ВЦДС или с каране извънградско да се оправи проблема ? Пробвах да изчистя грешката с ВЦДС, но се трие и веднага излиза пак, дори при изгасена кола. Свети и чека, а преди 2 дена мисля че не светеше, само на FIS дисплея излизаше грешката. Гледам има и добавки за чистене на DPF, но незнам и те колко работят. Благодаря
  5. Преди 2 дни пак ми даде misfire на първи цилиндър и реших да размена 1 и 4 бензинови инжектори и газовите на първи и втори цилиндър. След като ги свалих пробвах с уста и газовия на 1ви цилиндър пропуска леко, което значи че под налягане като е с газта пуска още повече и се надявам да е това проблема. Сега търся инжектор нов, да го сменя и ще видим какво ще се получи
  6. Немога да редактирам горното мнения затова права ново. Да добава че днес още преди да спра газта, колата работеше на място около 15мин и ми направи впечатление че по едно време започна да пуши бяло. Без да е давано газ, без нищо, седях зад колата и започна да пуши бяло за около 15 секунди, след което изчезна и повече не се появи. Досега не се е случвало, след това карах колата през деня, но нямаше и следа. Горе долу на 10тата минута след като я запалих и работеше на празен ход, почна да пуши и след 15 секунди изчезна.
  7. Днеска спрях газта от бутилката, оставих я да работи на газ, докато изразходи остатъчната газ и смени сама на бензин. На лаптопа продължава да седат корекции -15, -20 STFT, но ми се струва че по-добре работи. Нямах възможност да я карам извънградско, но мисля че работи по добре колата на място.
  8. Marto7777

    Гуми и quattro при Б7

    Точно от лош баланс се получава. Няма значение дали предните и задните са различни
  9. Миналата година имах проблеми, мисла че ми губеше антифриз и набедих изпарителя. Бях купил нова мембрана, но още преди да го сваля като го погледнах се бяха отхлабили болтовете му, тогава ги стегнах и се реши проблема, без да сменям каквото и да е, също притехнах и горния болт който натиска колената за антифриза. Доста се бяха отхлабили, но сега като погледна са си стегнати и не е от тях. Става въпрос за тези болтове на снимката, които държат двете половини една към друга.
  10. Газовата е EuropeGas най-високия клас, мисля че Superior беше. Изпарителя е KME Twin Extreme, мембраната незнам дали има вариянт да е пукната. Как мога да проверя ? Трябва ли да спра нещо, за да сваля изпаритела и да го разглоба, да вида дали е здрава ?
  11. Компресията съм я мерил, това е първото с което започнах, споменал съм го в първия пост.
  12. Вчера смених свещите, но проблема си остана. От време на време на празех ход тресе, като го има и на газ и на бензин. При свързване с ВЦДС не отчита да има Misfire на никой цилиндър, дори в реално време като го прави. Въртенето по 2-3 секунди за да запали си остава също.Понякога си пали и веднага, избирателно е. Направих 2 лога на трета, от около 2к оборота докрай, първия е на газ, втория на бензин. Гледам че boost actual и desired, си върват заедно, тоест няма да има пропуск на въздух отнякъде. Дебитомера отчита максимум 180гр/с, което също е нормалното и преди като беше в ред колата и съм правил логове, по спомен беше пак толкова. Колата е с K04-064 от S3 2.0tfsi. На място дебитомера отчита около 3гр/с, като според ВЦДС това е в нормата. AFR желаното и актуалното съвпада също. Качвам и двата лога, ако някой може да даде насоки как да процедирам Benzin.csv Gaz.csv
  13. Свещите съм ги поръчал, но ги чакам да пристигнат в карса, че ги нямат налични. Като дойдат и ги смена, ще направа един лог с Ме7 Логър. Там ще се видат нещата с бууста как са, дебитомера също.
  14. Тоест Bank 1 са цилиндри 1 и 2, а банк 2 са 3 и 4 цилиндър така ли ? Ако е така значи бобината отпада като вариянт, защото от цилиндър едно я размених с 3ти. Остават дюзите ? Само бензиновите дюзи ли може да са или и газовите ? Съвет как да процедирам ?
  15. Колата няма втора ламбда сонда, премахната е много одавна и изключена от компа. Колата е със спортен филтър, а не с кутия, така че клапана за бензиновите пари, няма пряка връзка с филтъра. Ще направя тест с Ме7 логър, там записва много данни на много канали
  16. Днес, докато карам ми светна чека. Закачих я на лаптопа и има само 1 грешка - System Too rich, пак е на Bank 1, незнам при тоя двигател има ли други вариянти, но този път чека свети, предния път с 3те грешки не светеше. РАзликата е че сега след System too rich пише MIL ON, а не като предния път Intermittent. по това Bank 1 може ли да се определи на кои цилиндри е или при тоя двигател няма друго освен Банк 1 ?
  17. Вчера размених 1 и 3 бобини, след като загря хубаво и направих един тест, изцедих я до 130-140 и закачих лаптопа, но нямаше никакви грешки, нито Misfire на нито един цилиндър. Явно си го прави избирателно. Ако и днеска не го направи, ще разменя дюзи 1 и 2 примерно, да вида като направи проблема дали ще даде на 3ти цилиндър (бобина) или на 2 (дюза). Отделно съм поръчал и свещи медни на Denso, чакам ги може би утре ще са при мен.
  18. Керамичната част нямаше черно по нея, само в най долната част имаше кафяво, но не съм пробвал да го чиста. Първо да смена бобините, след което ако остане на същия цилиндър, ще разменя дюзи. Иначе докато са на рейката няма ли как да ги тествам или само на стенд ? За тия бобини преди ми бяха казвали, че или работят или не, не са като по старите, но незнам колко е истина.
  19. Има ли как да ги тествам докато са на рейката на колата ? Пикаеща дюза ли мислиш че има ? Инжекторите са на около 3 години, купувани чисто нови от америка. Бош 550цц Да допълня, че когато мерих компресията върха на свещите на 2,3 и 4 цилиндър беше по като черно, а на цилиндър едно беше бяла свеща.
  20. В последно време колата от време на време почва да прекъсва при работа на място. Не го прави винаги, но като го прави е доста забележимо и е само на празен ход. Подам ли дори леко газ стабилизира. Проблема го има и на газ и на бензин, колата е 1.8т Б7. Досега като го е имало проблема, лаптопа никога не е бил в колата, да я закача на живи данни, но днес слезнах да я прочера за грешки и има 3, 2 от които за за пропуск в запалването на цилиндър 1, а другата е за System too Rich. Прикачвам снимка на грешките, както и още 2 снимки на живи данни. В момента на закачане на лаптопа, колата работеше добре и проблема го нямаше. Компресията е мерена и на всички цилиндри е еднаква и е наред, свещите са сменени преди 10х.км и не са медните дето се сменят на 10к. Прегледах ги и тях и изглеждаха наред. Другия проблем, който го има е че понякога държа на стартер 2 секунди за да запали, неиска от веднага и това го прави само като е топла. При първото палене за деня винаги пали лесно, след това вече на топъл мотор го прави това с трудното палене. Не е винаги, но когато го има е на топъл мотор. И двете неща са от около няколко месеца. Преди това колата нямаше никакви проблеми, нито грешки, нито проблеми в работата на мотора.
  21. Модула го слагам главно за друго, coming home е допълнителна екстра, но не ми е за нея. Фаровете ги държа на 1 винаги. Когато махна ключа от колата си гаснат сами и не пищи зумера. Обаче като се кача и дам на контакт веднага светват, а аз искам да го забавя това нещо. С модула ще се пускат чак като запала колата и минат 5 секунди. Ползвал съм и ледове и ксенони и крушките доста горят и ми казаха че най-вероятно се дължи на това. Нестабилното напрежение, когато стартера дръпне целия ток и почнат да примигват докато запали.
  22. Така както си го показал колега е абсолютно същото като да ги вържа директно на буксата на фаровете. Идеята ми беше да е преди J519, да няма никаква консумация и натоварване на модула. Лед крушките на фаровете са 50вата (измерено с мултицет, не на реклама). Колата е с лупи на късите и лед крушки. На дългите също е с лед крушки и няма как да се пускат на по-ниски проценти. Трябва ми да вида кои кабели подават командата към J519, за да пусне ток към фаровете.
  23. Става въпрос за B7 BFB 1.8T. Идеята ми е че попринцип съм оставил ключа на постоянно включени фарове. Искам обаче да вържа един модул, който пуска ток само при работещ двигател, както и след изгасяване оставя още 10 секунди пуснати като функция Follow me Home. Искам да го вържа на ключа за фаровете. Ясна ми е възможността да го вържа директно преди буксата за фара, но предпочитам да е при ключа. Ключа е без функция авто и има функция за регулиране на фаровете на височина ако е от значение
  24. Някой има ли диаграма на ключа за фаровете ? Интересува ме главно, кои са кабелите които дават команда за пускане на фаровете и габаритите.
  25. Аз си пуснах габаритите и халохените да светят като дневни светлини. От 09-Central Electronics, после Codding и в LongCodding се пускат първо габаритите, а с отделна отметка има - Use Halogens as Daytime running lights. По-натам имаше да се направи и на колко процента да светат халогените, аз избрах 20%
×
×
  • Create New...