Jump to content

Nasko92

Members
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi a3 1.9 Tdi ASZ

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Plovdiv

Nasko92's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Извинявам се предварително, че ползвам темата на колегата, ама аз имам подобен проблем, седалка ми мърда леко напред. При по-резки спирачки се премества леко напред има нещо като луфт... Някакви идеи как да се предотврати това, че е неприятно..
  2. Благодаря колега, много полезна информация..
  3. AlphaMale може ли цена на този датчик който си купил ? И къде се намира по-точно до пробката на картера или ? Благодаря предварително.
  4. Nasko92

    1.8Т прегрява

    Виж докато работи колата излизат ли мехури в разширителния съд за антифриза. При мен се оказа гарнитура... И също нямах парно защото се получаваше въздушен джоб.. а радиатора на парното е най-високата точка общо взето..
  5. Колега s7r3l0k , не седя по цял ден в нас и не си пипам пипето, явно не съм сметнал за добре да го правя или не ми е останало време ?! А към колегата bsdnikolov за изпитите и лекциите си има време, а колата лично аз не я приемам като обикновено превозно средство, което да ме закара от точка А до точка Б. За мен това е хоби както има хора, които се кефят на риболов, така аз обичам да си чопля колата.. И след като темата стана абсолютно безсмислена и вместо хората които са го правили да ми кажат + и - има хора които се опитват да се изтъкнат със знания към екологията и как им пука за другите и прочие, а всъщност си попръцкват с дъртите дизели вместо да си свиркат с газ на колата и да замърсяват по-малко. Ама ХАЙДЕ Модератора да затваря темата и да се приключва с глупостите..
  6. Колега взех да се дразня вече.. при положение, че постоянно се внасят издухани англичанки за по-малко пари от колкото ми струва телефона примерно.. едвали нашите замърсяват толкова.. + това моята не гори масло което е + от към екология освен, че не плащам по литър за по 1к километра.. Катализатора ми е махнат и грам не пуши отзад даже и като я смачкам едвам едвам излиза тъмен пушек.. НО не и черен плътен.. така, че от към екология за да я направя euro - имам още да се постарая .. А и още не съм затапил егр.. не съм стигнал до там.
  7. Най-добре си направете тест на климатроника както беше казал колегата.. аз разбрах какъв ми е проблема успех с намирането и при вас
  8. Файдата е, че няма да се натрупват гнусотии по смукателния колектор.. А за чип не мисля да слагам.. колата си върви прилично, а и нямам излишни пари за нов съединител после
  9. Като бъде премахната клапата за меко гасене има ли шанс да разбия тампон на мотора при претрисането ?
  10. "Малко" се отклонихме от темата ?
  11. Общо взето заради това мнение от VW форума отворих темата : Чрез VAG COM може софтуерно да се намали действието на ЕГР клапана но неможе да се изключи напълно. Тази софтуерна настройка се прави и след механично затапване за да не се записват грешки при поновите автомобили. Логвате се с код 12233 и след това се отива на адаптация на канал 3 (канал 3 са показанията на дебитомера) 1.Виждате заводската стойност която е зададена , например при 16 битовите ЕКУ-та тя е 32768 . -->> При мен беше 8192 сега го направих на максимума който ми позволява 26214. Нормално ли е ? 2.Променяте това число колкото се може повече (колко ви позволява програмата) Така повишавате исканата от ЕКУто стойност на дебитомера. Така колкото е по-висока исканата стойност на дебитомера , толкова по-малко отваря ЕГРклапана. Също така става и по-малка разликата между исканите и реалните стойности при вече механично затапен ЕГР и така ЕКУто не записва грешка. При този мотор на Vw golf 5 1.9TDI 105k.s. някой правил ли го е и по този начин ли е има ли ефект ?
  12. Еко-колегите ? Вие да не би да карате Prius, че да казвам на детето ми някой ден, че го тровя умишлено ? Плюс това караме 10-15 годишни бангии които си замърсяват. А относно за смяната на катализатор аз лично не познавам здраво мислещ човек в България който да иде и да купи катализатор за 10 годишната си кола, а точно обратното. И другото направих темата не за да се циганя и да спестя 100-150лв., а просто дали мога да мина и без да ги давам защото си имам и други разходи по колата не е само това.
  13. ЕГР-то ми се управлява с Вакум.. + това пиша в под раздела 8l не 8p ?! А и нямам само мерак, а разполагам с racepipe и с тапа за турбото . Просто не разполагам с излишни пари за смяна на софтуер която варира от 100 до 150лв. затова реших да попитам тук някой който го е правил. И вече имам нужния отговор. Благодаря на всички колеги които се включиха в темата. Ето моя комплект който най-вероятно ще монтирам утре :
  14. bsdnikolov Колега твоята кола е common rail.. на мен въпроса ми е за помпа дюза.. Утре ще пробвам да откача 2-та маркуча от егр и да ги затапя с болт и ще я изфорсирам и ако не даде грешка значи ще се действа по въпроса
  15. Да колега, благодаря за изчерпателния отговор.
×
×
  • Create New...