Jump to content

sears

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от sears

  1. Колектор, пайп, генерация, разпръсквачи, кулер, турбина, пътища приготви 5к лева стартово.
  2. Здравейте, малко инфо пак по-горния проблем. Колата февруари влезе за основен ремонт на мотора и колата не се караше 2 месеца. Тогава смених и радиаторчето над педалите, старото беше пълен леш - спукано и позапушено. Като цяло карах много малко на парно началото на април. Лятото си карах на климатик и нямаше никаква драма. От 2 седмици карам интензивно на парно и снощи пак същата драма. На 90 градуса духа студено и вече към 3-4к оборота леко започва да духа и пак спря. Сутринта духаше топло, ама не както си трябва. Като цяло съм забелязал, че измина ли на веднъж повече от 20-30 км на обороти 2-3к, започва да се оправя. Двете тръби, които влизат в купето са топли. Не вярвам да е от клапите, защото като ги разбутам си се чуват как обръщат потока на духане. Накви идеи, защото вече не знам какво друго може да е?
  3. Търся бутала за 1.8т 20 мм бутален болт?
  4. Малко ъпдейт: колата няма първа степен. Пробвах да я пусна през вагком hvac -> output test, но не тръгва изобщо. На 90С колата си тръгва директно на 2ра степен, плавно за около 10 секунди и вече е на 2ра. Като охлади изгасва. На вагком набива следните грешки, датчика е сменен. Навява ме на мисълта, че модула горе на перките е духнал.
  5. Здравейте, имам едно питане. След основен ремонт на мотора (бутала/биели) перките въртят като луди. На вън е -15 и перките въртят на 2ра степен заедно с тази на климатика, а той изобщо не е пуснат. На вагком изписваше сензор на radiator outlet G83, смених го и проблема остана. Перката тръгва първо на 1ва степен около 90c и после пуска 2ра степен. Изключихме буксата от датчика, който е отзад на главата, изобщо не спряха, махнах буксата от датчика долу на радиатора и пак не спряха. Някой може ли да ми каже как да проверя да не са изгорели нещо перките или някакви други идеи. Термостата е нов. До колкото разбрах компютъра работел в някакъв авариен режим и лъже перките. 1.8t avj.
  6. Да, успях да си отговоря на този въпрос след бърза справка с гоогле. Т.е. освен такава вид жица, бушон 30А някой има ли идея какво точно реле ми трябва?
  7. Здравейте отново, вече съм с walbro 450 влиза в кошницата без никаква драма. Сега се чудя дали да ползвам стоковите жици или да пусна по голяма жица от акумулатора. До колкото чета по американските форуми стоковата е жица е малка за тая помпа, там ползват някакъв 10 gauge wiring relay kit с 30А бушон и реле в комплекта. Някой знае ли по нашите ширини това нещо от къде може да се вземе?
  8. Днес сутринта започна да духа топло няколко км след като стигна 90С и притока на топло не се променяше. Преди започваше да духа топло от 40-50 градуса даже. Явно ще седна да кисна тези потенциометри на всяка една клапа в спирт и после ще кажа какво е положението. Антифриза е ок. А този радиатор на парното къде се намира и как се стига до него. Да нямате предвид на водния радиатор, щото същия филм съм го играл с една S класа, имаше въздух в охладителната с-ма и не духаше топло.
  9. Здравейте, вчера сутринта на 2-3 градуса външна Т, колата не духаше топло на парно и на климатроник. Запалих я на обяд и работеше, пробвах за около 30 сек. Днес сутринта до 90С изобщо не духаше топло, около 4-5 км след като загря започна да духа топло за около 30 сек и после започна да се усеща, че потока на топло започна да намалява и го изгасих. След няколко км пак пробвах и пак същото, духаше стабилно топло за около минута и потока на топло започна да намалява. Антифриз има до горе. Казаха ми, че някаква клапа се е запушила или радиатора на парното е заминал. Предполагам, че за да стигна въпросните неща трябва да махам таблото? Преди да тръгна да махам дайте мнения, дали правилно съм се насочил. Мерси!
  10. Конкретно в кошницата на б6 не влиза, питах и по дуги места явно няма да стане с монтаж в резервоара. Външния монтаж е яко филм. Ще се насочвам към дроп-ин вариант Walbro или AEM.
  11. В момента съм с една хибридна к04-ка, която според мен ще изкара с разни доработки по периферията около ~ 340 коня. По-напред във времето ще минавам на по-голяма турбина, ама щом казваш, че държи на дебит до 420 коня, тогава ще го мисля. Къде предлагаш да я сложа за външен монтаж? Някъде преди горивния филтър? Предполагам ще ми трябват и някакви преходници от ф6 към ф8 и ще трябва да оставя стоковата помпа в резервоара да я храни?
  12. Здравейте, в момента имам следния казус, преди няколко седмици ми изпадна 044 на оферта и я взех без много да му мисля. Вчера се опитвах да я фитна в резервоара, знам че тази помпа е за външен монтаж, ама да пробвам Оказа се, че този тип помпа влиза в резеровара на много 1.8т-та, ама не и в резеровара на б6. Явно ще прибегна до външния монтаж. Проблема е че бензиновите пътища са на ф6, а помпата е на ф8 и трябва всичко да е долу кардан, диференциал и резервоара, за да опъна ф8 маркуч от мотора до резервоара. 044 не мога да я сложа на ф6 маркучи, заради големия дебит и ще вземе да ги пръсне (поне така си мисля). С тая цялата хамалогия всичко долу нещо не ми се занимава, защото е работа за дни, а отделно имам да качвам и нов кован мотор и трябва буквално да откарам в гаража поне 10 дена, а като цяло нямам много свободно време. Въпроса ми е: има ли някой който е слагал 044 някъде отвън на ф6 и дали изобщо маркучите издържат на големия дебит? Друг вариант е да взема друга помпа, която ще влезе в резервоара (quantum или walbro)? Ако някой има друг вариант да казва?
  13. Откъде си купувате vag KKL 409.1 cable с чип ft232r, който да е съвместим със софтуера на НефМото? Купих един такъв, ама с чип ft232rq и не можах да му подкарам драйвърите.
  14. Здравей, може ли да попитам защо избра да сложиш стоманени изпускателни клапани, а не инконъл клапаните на supertech. Аз съм пред въпросната дилема и се чудя кои от двата типа да слагам. Инконъл-а държи на голям брой топлинни цикли, но са по тежки, а стоманените са по-леки, до колкото знам. Също гледам си слагал кита на supertech с титаниевите ритейнъри, пружини и т.н. с цел да пускаш повече обороти. В момента до колко рпм развърташ? Също какви вложки си сложил тройни (стоковия вариант) или единични, ако правилно се изразявам на български (на английски Supertech Single / Triple Groove Valve Locks Keepers sising). До колкото знам за повече рпм е най-добре единични? Също гледам си без електроника а с МЕ7.5, може ли да попитам кой е мапера? Може и на ЛС, ако желаеш. Мерси!
  15. Здравейте, https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11505463840543668&slink=4ojg4f Мисля да ходя да гледам тая тия дни, гледам е на малко километри не ми се вярва да прави мизерии, ама като видях тука какво пишете ми стана лошо. Толкова ли е зле тоя 2.0ТФСИ. Я кажете за какво да гледам в историята на автомобила, какво точно трябва да е сменено, за да е отстранен фабричния проблем?
  16. sears

    A6 3.0 TFSI 4F

    Здравейте, търсих мнения във форума за въпросният автомобил с комбинация от въпросният мотор и няма подобна тема. Интересуват ме мнения за въпросният автомобил - евентуално слаби места етц. Някой може ли да ме упъти към някакъв сайт да се запозная изцяло технически с колата, интересува ме с каква скоростна кутия излиза от завода, колко литра събира автомата, какъв вид е окачването етц. Също ме интересува има ли човек във форума, който да може да провери дадена кола по ВИН номер, готов съм да си заплатя за услугата? Мерси предварително!
  17. sears

    Ауди 2.0 тди 140 кс

    Здравейте на всички, имам един въпрос относно този двигател на VW. Набелязал съм една А3 от 2003 с този двигател. Този мотор влиза в прозводство за първи път през 2003 и доколкото чувам произведените бройки през първата година били проблемни, защото като нов мотор още не му се знаят слабите места. От 2004 на горе вече всичко било изчистено от към проблеми по тези двигатели. Има ли нещо вярно в това?
×
×
  • Create New...