Jump to content

Selskiq

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Selskiq

  1. Точно и аз имам тази диаграма и бях много стресиран, като им казаха, че за смяна на филтрите се сваля скоростна кутия. Но от ауди ми дадоха лъч надежда. 

    BTW. Знаете ли колко литра е маслото, за да поръчам точно количество ?

  2. Привет банда. От лятото има Q5, 2.0Т, 2020 година. Вече му наближи интервала за смяна на маслто на скоростната кутия. И тука идва въпроса, някой има ли ръководство как се сменя на тази АСК ? Тя е 7 скоростна с два съединителя. Дават, че има три филтъра и два вида масло (явно и това на раздатката включват). Ще съм благодарен ако някой успее да ми даде малко стъпки къде се намират и сменят тези филтри.

     

    Поздрави Влади

  3. Колеги имам нужда от помощ. Става въпрос за панорамния таван на автомобила. Първо днес видях, че е скъсано уплътнението, което е между панорамата и металната част. Въпроса е как се сменя и от къде може да се закупи ? Второ, как се сменя дефлектора за вятър, че моя е счупен ? И трето, от известно време като се отваря стъклото на първите степени се движи добре, но след средата започва да се затормозява и е много бавна. Дали е от моторчето или трябва да се смаже пътя на стъклото ?

  4. Привет колеги,

    от скоро карам Q7, 2012, TFSI с 280 hp. Навъртях му около 1000 км, основно в града и ми прави впечетление, че разхода е доста различен от заводските данни от 14.4 л/100 км. Карам го в Стара Загора и там трафика е средно натоварен и разход от 20-21 л/100 ми се струва малко висок. Но не е това основното нещо. Преди 2 дни на магистралата ми направи впечетление, че със скорост от 140 на темпомат и равен път показва разхорд от 19-21 л/100 км. Според мен не е логично да гори колкото G-класа 63AMG, все пак е само 280 hp. Има ли някой, който има подобно преживяване или кара подобен автомобил и да сподели колко му е разхда. Ако пък имате идея да се потърси проблема в с някой сензонр, макар че на Vag-a не показва грешки. Просто всички съвети биха ми били добре дошли, тъй като аз основно ще карам автомобила по магистралата и разход подобен на този в града малко ме притеснява и дразни. 

  5. След като малко се поразрових из чуждите форумите и с помоща на колега от Стара Загора, се установи, че по някаква причина бе изключен Light package на 46 канал. След като го избрах през long coding helperа, всичко тръгна. За сега работи всичко нормално. Ако на някой му се случи подобна ситуация, да провери това също. Благодаря за съветите.

  6. Питах го, каза че не е и даже се опита да го включи, но без успех. А както знаете, Q7 няма long coding helper и всичко става много сложно. Но според мен по някакъв начин при кодинга на стоповете се е променило нещо в това интериорно осветление. 

  7. Привет колеги. Имам един странен проблем от седмица. Карам Q7 2012 и като пристигна имаше интериорно осветление на вратите и краката, което се контролираше колко силно да свети от MMI менюто. Но миналата седмица ми направи впечетление, че не свети докато пътувам вечер и в менюто за настройки на колата свети в сиво. Влизах в зеленото меню, включвах го, изключвах го и рестартирах мултимедията, но без резултата. Иначе като се отвори предната врата си светва, но само напред, а като се отвори задна врата светава само отзад. Някакви съвети ? Единственото нещо е правено по колата е програмиране на стоповете и миачите да светят отделно, тъй като е от Канада колата и имах дертове с регистрацията в КАТ.

    IMG-c9c1eda6cb931e22578fad4907168e94-V.jpg

    IMG-32a6089a6e44a62775403f1ce20b6f7f-V.jpg

  8. Преди две седмици ми рециклираха фаровете в известна Софийска фирма и след това ми направи впечетление, че не светят дългите (допълнителните H7 крушки). А от вчера ми изписва и съобщение на таблото, че са изгорели дясна и лява крушки на дългите светлини. Днес сложох нови крушки и продължават да не светят и да изписва съобщението на таблото. На какво може да се дължи ? Това е вида на фаровете.

    20201026_154650.jpg

  9. Привет колеги,

    ще регистрирам скоро q7-цата в кат и ме притеснява заедното светене на мигач и стоп. Имам човек, който ще смени диодите за да светнат жълто, но не можах да намеря информация как да прекодирам и разделя стопа и мигача. В чуждите има за ауди q5 информация, но уви при мен не се получава. Ако някой може да помогне с кодировка,ще съм много благодарен.

  10. @P_PETKOV  Да Ку-то е с чарджър и като цяло бях решил да е Ravenol, но след като изгледах клипчето на Бричката в сервиз Dbros и след толкова хвалебствия към това XADO, малко се позамислих. Но явно повече е рекламата на този продукт и ще си заложа на изпитаната марка. 

    Благодаря за отговорите.

  11. Привет колеги,

    доста теми разгледах относно масла и съм се спрял на едно от тези двете като марка. Автомобила е Q7 с TFSI мотор. До скоро бях се спрял на Ravenol VMP 5w30, тъй като в официалния сайт на марката това излиза като препоръка за мотор с CJWE код. Тъй като няма да си стой този мотор със стандартните 280 hp, а ще мине един ремап и се замислих Ravenol RUP 4w40. Но онзи ден изгледах предаването Бричка и Цецо участваше в него и доста голяма реклама направи на XADO. Поразрових се из сайта им и за този двигател е XADO Atomic Oil 5w30 504/507. И в един момент започна едно вътрешно питане в мен. Цената пък на двата продукта е с разлика около 2 пъти. И въпроса е кое би било най-подходящото масълце за този мотор преди и евентуално след ремапа (като него мисля да го правя REVO)

     

    Поздрави и успешна седмица.

  12. Колеги привет,

    имам въпрос дали някой се занимава с конвертирането на MMI 3 на ауди q7 2012 от Американски към Европейски стандарт (версия, карти и честоти на радиото) ? Доста потърсих в чужди форуми, но май е свързано със специална апаратура, която аз нямам. Бих бил много благодарен ако ме насочите към някого.

    Поздрави 

  13. Привет колеги,

    Един мой приятел иска да си взема ауди ку7 от щатите. Днес продавача му е изпратил клип на работат на мотора, ама звучи доста шумно. Ще прикача клипчето с линк към youtube. Колата по документи е на 202к. Ще съм много благодарен за коментари !

     

     

  14. 3.6 FSI също съм го заглеждал, но май на тези килограми, няма да е много добре. Говоря за след фейслифта има 3.0 TFSI 272 hp. Виждам във форума, че има хора каращи А6-тици с този мотор, но ми е интересно на Q7 колко ще гори "реално" в града и извън него.

×
×
  • Create New...