Jump to content

Ricardo Carvalho

Members
  • Мнения

    118
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ricardo Carvalho

  1. Ако си решил да присаждаш климатик на това Ауди, по-добре си купи такова с климатик. Ще си спестиш много главоболия. Наистина ако си решил да правиш тази трансплантация, трябва да имаш кола донор, и да прехвърлиш всичко в твоята кола. Като почнеш от инсталация, компресор, табло и т.н. Но трябва да го прави човек, който знае и до най-малката подробност за дадената трансплантация. Ако си купиш кола, с липсващи компоненти по климатика/троника после е филм докато намериш липсващата част.
  2. Колега, сигурен си, че нямаш теч? Защо не погледнеш по-обстойно мотора, както отзад - зад колекторните тръби, така и под-картера. Няма логика в това което казваш. Все някъде трябва да отива това масло.
  3. Ти му преведи 50% от сумата, и после го чакай да ти прати кола! Грънци! Не се хващай на тоя номер!
  4. Само на мен ли ми се виджда, че пасажерската седалка е прешивана? Тези шевове, дето минават напряко през борада, стандартно ли са така? За жалост от снимките, не може да се даде кой знае какво мнение. Само на живо трябва да се гледа.
  5. Нито познавам колата, нито човека. Ако ти харесва, ходи я гледай и тествай/карай! За тези пари, не знам какво и плащаш. Лично аз бих я загледал. Ако няма скрити дефекти, си струва от всякъде!
  6. Не гледай какво показва на климатроника, нито на таблото. И при двата датчика има разминаване, защото са на различни места. Гледай когато пуска перките, да работят и двете. Ако работят всичко е точно. Но ако едната работи на по-ниска степен, а другата на по-висока, явно някоя от степените е изгоряла на въпросната перка. Няма как да объркаш кога въртят на 1-ва и кога на 2-ра степен!
  7. Колата е много свежа. Салона свети за тези километи, и определено е карана повече извън града, което в определена степен намаля износването на мотора и скоростите. Ако ги е навъртил градско (което не мисля, че може да стане) ще е лом партал вътре, особено шоф. седалка, волан и копчета. Ще кажете, че се сменяват и се прави, но за тези пари едва ли някой ще си играе. Е ако я докарат в България, няма да я продадат под 15к евра мин. Аз бих я грабнал колата, ако имам възможност да отида да я видя, и да я покарам.
  8. Би ли споделил какво ти хареса в тази кола, за тези пари? Мен лично нищо не ме грабва, за теб не знам.
  9. Замери налягането на маслото. И отговора ще се появи!
  10. Моя съвет е да купиш кола според джоба ти. И утрешния ден, ако нещо покаже дефект, било то "Съединител" "Турбина" или някоя бубина, да не се притесняваш, и да стои колата 2 месеца пред блока докато намериш пари за 2-ра ръка. Това разбира се е мое виждане! После помисли, за какво ти трябва колата? Ако е за извън града, гледай задължително дизел, но ако искаш за града и понякога за извън града, може да погледнеш някоя бензинка. Но сподели какви възможности имаш и за какво ти трябва колата? Погледни 1.9 tdi 110 коня, приятен мотор и икономичен!
  11. Не вярвай на бордовия, дори и на бензин! Не показва точни разход, а само моментен! Даже и той не знам дали е верен! Най ми е интересно, когато някой се похвали с разход по бордовия. Направо не мога да се сдържа да се смея. Коли на над 13г. с верен бордови, почти няма.
  12. Сменяй термостата. И при мен го правише същто. После почна извън града да пада и до белите черти. А в града си държи 90 градуса. След смяната на термостата, заковава 90 градуса, и няма мърдане! Не е скъпо това упражнение, поне с евтин термостат излиза около 30 лева!
  13. Само на мен ли ми се струва, че километража е в мили, а трябва да е само в километри? Иначе, ми се вижда, голям "Измореняк"
  14. Колата беше коментирана преди доста време, до колкото си спомням, се продава повече от година. Тогава в темата, се коментираше, че е читава поне на снимки, но не знам някой да е ходил да я гледа. Но цената още и е, доста висока. Дано поне да има защо.
  15. Аз бих избрал 1.6 101 коня, с една газчица в града е пей сърце. Да не е бегачка и да те изтрелва по светофарите, но е икономична и най-важното с възможно най-евтината подръжка от всички останали. * Няма турбо * Няма скъп демферен съединител * Няма обтегач, на веригата и т.н. Само дето е тромав, и разхода му е над 10 литра в града при спокойно каране до 2к оборота. Аз на това бих се спрял за тези пари. Всичко останало е късмет, или ако ти я донесе човек, внос от чужбина.
  16. Разхода си е нормален за този мотор. * Скоростите са му прекалено къси за извън града, все пак на 100км/ч си на 3к оборота. * Няма турбина което също качва разхода, защото мотора се товари. * След 120км/ч разхода драстично се качва над 8 литра. Имам същия мотор затова казвам, да не се притеснява колегата, нормално е. Но за града е много приятен за каране, с тези къси скорости. Както си караш на 2-ра с 30км/ч на равно, слагаш 4-та и си поема като отче наш.
  17. Правилно мислиш колега, продавай я, и не я мисли. Все пак е стара кола, няма какво да очаква от нея бъдещия собственик, все пак си купува проблеми, и в единия и в другия случай. Ам, когато купуваш следващата, се моли да не я купиш от такъв като тебе.
  18. Как така едната работи постоянно? Когато пусне перките да охлажда, трябва да се пускат и двете. Ако едната не работи, трябва да се види, каква е повредата. Същото е когато пуснеш климатроника, трябва да се въртят и двете!
  19. Ако не се лъжа след 2005 година проблема е изчистен и не е душегуб.
  20. Нищо лично от към избора ти на автомобили колега, ама как точно ги избра и двете от Гниландия (Австрия)?? Аз бих пропуснал и двете, защото до 2 години, ще стане всичко решето. А мотора няма да го коментирам, пълен спреляк. Ако не вярваш, направи една съпоставка със някой джамбазин, да ти даде да покараш въпросната кола, и ще се убедиш сам.
  21. За още 60 лева над тези 150 си купуваш гуми с пресен дот 2015г. Сам прецени дали си струва. Според мен и да ги вземеш, тези гуми стават само за задни. Аз лично не бих ги купил. Сигурността е по-важна от спестяването на някакви 100 лева.
  22. Ricardo Carvalho

    1.8Т прегрява

    То се е видяло, че ще трябва да сменяш водната помпа, но така и така ще ти разглобяват колата. Желателно е да я обслужиш, за да не се стигне следващия път до скъсан ангренаж, че там филма е голям. Заделяш 500 лева и ходиш да обслужваш, даже си смени и термостата. Не я карай, ако не можеш да я обслужиш, за да не духне гарнитурата. А за да стигнеш до сервиза, пускаш климатроника да духа да въртят перките, на радиатора за да не прегрее колата. Късмет! Сподели после какво е станало.
  23. Ricardo Carvalho

    1.8Т прегрява

    Когато колата е студена, палиш и отваряш капачката на антифриза и виж дали циркулира антифриз през малкото маркучле. Ако НЕ, 100% водна помпа, сигурно е с пластмасовите перки и са станали салата. Ако циркулира антифриза търсиш другаде проблема. И за да не гасиш колата, докато загрее пусни климатроника да се развъртят перките ще я охладят. Сега е топло и ще тръгнат да въртят, ако и те не тръгнат, мазалото е голямо.
  24. Според моето НЕ компетентно мнение, защото не съм механик, проблем нямаш. Това е конденз и няма какво да те притеснява. А щом мирише на бензин е съвсем нормално, щом и времето е било студено. На мен ми се случи същото когато падна дъжд преди 1 седмица, и почна да излиза бял пушек като твоя, но в малко по-голямо количество. За да се увериш в това бръкни с пръст в цевите на ауспуха, и помириши на какво мирише. Според мен пръста ще ти е мокър, именно от конденза, и ще мирише на бензинови пари, или един вид като на дестилирана вода, с леко остра миризма (не знам как да го опиша). Но според мен колата няма проблем. Ако я изкараш извън града, няма да има такъв пушек като спреш, ауспуха ще си е чист докато работи колата. Със здраве, за мен проблем няма.
×
×
  • Create New...