Jump to content

ChevyGunn

Members
  • Мнения

    284
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно ChevyGunn

  • Рожден ден 22.07.1993

Друго

  • Kaра
    Subaru Impreza

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Sofia

Последни посетители

1534 профилни разглеждания

ChevyGunn's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. ChevyGunn

    Кабриолети (89)

    Бяхме го обсъждали това с Цецо (esox hunter) преди доста време, но накрая май стигнахме до извода, че има по-голям смисъл да се изработят планки от някой със CNC фреза. NS Custom Parts сигурно ще са полезни за това. Но нека първо Цецо се включи да разберем какво е направил с неговите.
  2. Мерси за инфото! Точно в багажника около резервната гума се оглеждах за стикер като я взимах, защото на същото място е и лепенката в Кабриото. Не я намерих, но ще погледна пак. Не знаех, че климатроника също записвал грешки. Ще го разуча. Така или иначе имам да доразучавам авточека
  3. Здравейте! Леко по случайност се сдобих с 1992г. стотак на предно с 2.3л. мотор... И за сега много му се радвам. Първоначално планирах да го карам малко, след което да го разглобя за части. Но в крайна сметка прецених, че е добър екземпляра и заслужава да бъде пазен и каран. За последната една седмица ѝ навъртях 2000км. Всичко по колата работи и е в оригинално състояние. Дори е с оригиналния касетофон и говорители. Че и секретни капачки с ключалки за болтовете на джантите си има. Никога не е имала газ и винаги пали от раз. Като цяло, единственото неоригинално нещо по колата е една алармена система, която някой е тръгнал да връзва в миналото, но не я е донавързал. Още в първия ден, когато я купих, смених свещи, дистрибуторна капачка и палец, кабели, спирачни маркучи, накладки, помпа за течност за чистачки и някои крушки. За пробег от 2000км в рамките на една седмица колата не е докоснала маслото - седи си на горната граница на щеката. Загуби на антифриз или хидравлична течност също няма. Отваря термостат, пуска си перките нормално, не втвърдява маркучите и няма и следа от прегряване. Като цяло колата е добре запазена за годините си, но си има външни забележки. През последните 6 години почти не е карана, а и все пак си е една почти 30-годишна кола - някои неща не работят напълно и съответно си имам въпроси за знаещите: 1) Как да разбера с какво окачване трябва да съм отзад? Единият от задните амортисьори потропва и като проверих за нови, ми излезнаха варианти за стандартни, спортни и самонивелиращи се амортисьори. Гледах ги и на пръв поглед ми приличат на най-обикновени амортисьори, ама знам ли. 2) Къде се намира температурният датчик за въздуха навън? Дори в най-големите следобедни пекове в края на Юли на таблото ми се изписваше, че е 15-20 градуса. 3) Е така за пробата една вечер реших да пусна парното на максимална температура да видя колко бързо ще стане сауна в салона. Настроих го така че на дисплея да пише "HI", а перката да духа възможно най-силно. Макар и да задуха топло, въобще не успя да направи жега. Да не би климатроника да има някаква защита да не се пуска парното силно когато температурата в колата не е ниска? 4) Като включа климатика, моторът за секунда пада на 200-250 оборота и след това оборотите му започват да играят между 250-700 и отказват да се покачат. Като изключа климатика, оборотите спират да играят и се стабилизират, но се покачват на около 1100. Някакви идеи? За сега толкова. Това ми е втората кола с 2.3 мотор - другата е Кабрио от същата моделна година, което няма климатик и странни задни окачвания. Уж едната кола трябва да ми е позната заради другата, но ето, че изникват и редица непознати неща.
  4. ChevyGunn

    Кабриолети (89)

    Сложих старите колкото да мина КАТ 😆😆
  5. ChevyGunn

    Кабриолети (89)

    Не знам - при мен няма никакъв проблем. Както и да е, ето повторен опит. Този път ги качих в imgur.
  6. ChevyGunn

    Кабриолети (89)

    Да, има го момента, че колата стърчи с фабричното си окачване. Замислил съм някой ден да мина на Билщайн амортисьори в комбинация с Eibach пружини, които биха я смъкнали с 20мм. 40мм вече ми се струват твърде много. В комбинация с джанти 16-ки би трябвало да застане доста приятно. Vectra-та беше писал някъде детайлно при него каква е комбинацията... EDIT Ето какво беше писал той:
  7. ChevyGunn

    Кабриолети (89)

    При наличието на 2.2Т в S2, смисъл от 1.8Т няма никакъв, според мен. Ако вместо платформата на Купето, бяха взели тази на 100-така и му бяха скъсили междуосието, махнали две врати и отрязали покрива пак щеше да е интересна кола. Макар и значително по-тежка. В смисъл, ако вземеш фабричен седан B4 80 и го паркираш до фабрично C4 100/A6, много ясно се вижда как по-голямата кола има по-правилни пропорции и по-готина стойка върху пътя. Да не забравяме и как имено 100-така преди около 40 години се е използвал за база на кабрио. Относно пичеловенето, мисля, че презентацията ви куца. Едно е да кажеш на някое девойче "карам 80-ка без покрив", друго е да кажеш "карам неокласически немски кабриолет", "принцеса Диана някога се е возила само в такива"
  8. ChevyGunn

    Кабриолети (89)

    Това го оставям тука. Хората, които не го знаят това клипче, да се заслушат какво се казва след 13:57. Големи планове са имали за колата.
  9. ChevyGunn

    Ауди б4, 2,0, 2,3 или 2,6

    Със 115 коня изпреварванията няма да станат много по-възможни. 2.3 също отпада. Като по-адекватен избор според мен остава само 2.6, ако толкова много искаш да е Б4.
  10. ChevyGunn

    Кабриолети (89)

    Интересни джантоци
  11. ChevyGunn

    Кабриолети (89)

    И ние се отчетохме
  12. ChevyGunn

    Кабриолети (89)

    Потвърждавам! За точно -15 по Целзий не знам, но паднат ли студовете и старите винили стават буквално чупливи.
  13. ChevyGunn

    Кабриолети (89)

    Оригиналният хардтоп обаче е способен да придаде такава готина линия на колата, каквато дори купето няма
  14. ChevyGunn

    Кабриолети (89)

    Евалата за свършената работа! Датчика на АБСа защо го смени и какви са алтернативите за нов? И всъщност датчика ли смени или гривната само?
  15. ChevyGunn

    Кабриолети (89)

    Днес си гледам wish list-а в ибей и какво да видя https://www.ebay.co.uk/itm/Bilstein-B4-Front-Rear-Gas-Suspension-Shock-Absorbers-Kit-21-030444-19-019307/301851649885?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649 Ето и снимка на обявата от момента, в който я отворих - https://prnt.sc/hha7ae Който е на пазара за хубаво окачване, сега му е момента да намаже.
×
×
  • Create New...