Jump to content

leo

Members
  • Мнения

    2528
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от leo

  1. От кола на части в ОЛХ. Това е спасението. Тук да намериш като гледам шанса е нищожен някой да пише.
  2. Търся тези емблеми които ги има на калниците на гореизброените модели. Условието е да са здрави и в прилично състояние.
  3. Здравейте колеги! Да повдигна малко темата с още един вариант за това, защо нама парно. При мен проблема беше следният - клапите облепени и се движат перфектно, въздух в сиситемата няма, топло има слабо при високи обоброти само. Промивка на радиаторчето не даде никакъв ефект. И двата маркуча на радиаторчето иначе бяха горещи и си мислех, че просто се е запушило много и няма да стане с промивка. Реших, че проблема е в самото радиаторче и така си и беше. На пръв поглед нищо му няма, но след аутопсията се видя къде е проблема. А именно, беше се счупила преградата между двете тръбички и потока вода преминава само отгоре през радиаторчето. На снимката се вижда как преградата липсва, иначе радиаторчето си беше чисто за годините си.
  4. Опитай следното нещо. След като я угасиш вечерта, извади маркуча от мап сензора (този който взема вакуум от смукателния колектор) и го остави така. На другия ден опитай да запалиш и виж как ще е паленето. Ако е ок то работата отива на нов изпарител. Другия тест е като свършиш газта напълно, покарай я на бензин и виж как ще запали на другия ден. Пиши след това има ли ефект.
  5. Мерси Нико, но прането беше достатъчно бърз, ефективен и лесен начин 😉
  6. Привет колеги! Повечето са се сблъсквали с проблема на "мързеливия" колан който не иска да се прибере. Почва се едно бутане и помагане на колана да се прибере, а понякога и това не помага. Гледайки разни клипове тук и там ми попадна идея която реших да споделя тук, за да е от полза и на други като мен. Работата е следната: издърпва се колана до край и се изважда извън вратата след което вратата се затваря върху него. След това следва пръскане на колана с препарат тип обезмаслител (аз ползвах меглио) и се оставя малко да подейства. Закача се закопчалката на колана за задната джанта с помоща на ластик за багаж (аз това имах под ръка, а може да се импровизира който с каквото разполага) и следва измиване с пароструйка (с гореща вода препоръчително). Така закачен колана може да се измие стабилно без да се гъне и обръща. След това който има възможност го оставя така да съхне, а който бърза може да отвори задната врата и да затвори закопчалката на колана с нея като колана остава отвън и колата може да се кара (като не е препоръчително да карате без колан 😉 ) Какво ще излезе от колана ще видите сами 😄. Ефекта сега е, че колана стана по-мек и трябва да го държиш при откопчаване за да не ти "избие зъбите" 🤣 ВНИМАНИЕ!!! ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОБЕЗМАСЛИТЕЛИ ПО ТОЗИ НАЧИН ДИРЕКТНО ВЪРХУ АВТОМОБИЛА МОЖЕ ДА УВРЕДИ ЛАКОВОТО ПОКРИТИЕ!!! Моят лак е чао и за това го направих директно без страх. Ето и една снимка на установката.
  7. По мои наблюдения този индикатор го имат само колите внесени от Италия.
  8. В корите няма разлика от седан и комби.
  9. Прегледай си вакуумните маркучи и заслушай около ключалките. Щом работи толкова дълго време има вариант да ти губи някъде вакуум/налягане в системата. Другия вариант е вече помпата на централното да ти се е износила и да е чао. Откачи от нея маркучите и ги запуши с пръсти и виж какво се случва при отключване и заключване. Ако пак така се държи значи е износена.
  10. Ето това е чипа който "помни" километрите.
  11. Снимката я имам само че на компа. Не знам кога ще се добера до него че да я пусна. Виждам, че си от Пазарджик. Там има човек който се занимава доста с табла на коли. Ако не намеря снимката чжвека мисля го имаше и тук във форума. Toshkov81 май му беше ника.
  12. Аз си сложих теглич от авант на седан. Стана без да се преправя нищо. Единствено дето излизаше куката трябваше да се изпили един полумесец за да минава свободно. То на алуминиевата греда на бронята си има обозначено мястото където трябва да се отнеме за да стане. Теглича е със сваляща се кука на марката Westfalia
  13. leo

    Клаксон

    Колега относно звука при контакт го отдавам на това, че напрежението е по ниско от колкото когато колата ти работи и за това свири по-тъпо. А другото е загуба на масата някъде по кормилния прът койтое често срещан проблем и който проблем имам и аз. Така и за 13 години не се наех да видя точно къде е проблема. Нека някой да сподели за тоя често срещан проблем.
  14. Здравей колега! Видях, че колата ти има газ. Имам следния въпрос - имаш ли маркуч от мап сензора който влиза някъде в смукателния колектор? Ако имаш такъв, опитай следното. Вечер като се прибереш и няма да караш повече колата, изкарай маркуча от колектора и го остави така изкаран. На сутринта опитай да видиш как ще е паленето. Можеш да опиташ и друго. Като си извадил вече маркуча, топни го в малко бурканче с вода и наблюдавай дали излизат балончета при угасен мотор - изчакай поне 5мин. в наблюдение. Ако видиш балонче или повече през това време вероятно имаш проблем с изпарителя на газовата. Ако е така се случва следното - при угасен мотор и по дълъг престой от изпарителя по маркуча на мап сензора който е заустен в всмукателния колектор натича известно количество газ, която остава в колектора. Така при първото палене имаш пребогата смес и докато не я изсмука мотора тази газ за постъпи само кислород колата не може да запали. Опитай и пиши после има ли ефект.
  15. Казанче става и от голф 2. Много по дебела, еластична и нечуплива е пластмасата при тях. Само има да си извадиш датчика за нивото и да го сложиш на голфовия. Аз съм с какъв от 7 години.
  16. След близо година дойде ред и на уреда от колегата Sklepi за който му благодаря! Сега уреда радва мой приятел в едно А6 С4. Нещо в снимките избяга реда.
  17. Здравей колега! Гледам, че си от София. Ходил ли си по сбирки до сега? Май вече не влизаш често тук във форума?

  18. Здравейте колеги! Почивните дни сменях каре отпред от ляво и откачих горните два носача. Бяха в много добро състояние. Трудно се движеха и нямаха луфтове. Кормилният накрайник също. Вече имам над 50 хил км с тях. Единствено ми се видя големия тампон на долният заден носач като да е почнал да заминава. Видя ми се поомекнал. Равносметката е 4 години и 50+ хил км. за 330 лв което мисля е доволно според мен. Колата се кара всеки ден. Лошото е, че ние си пишем тук, годините си вървят и партидите и материалите се сменяват и не се знае дали имат още това качество като от преди 4 години. Като ми дойде време за смяна бих си купил пак същите.
  19. Първият пост накрая на темата има уордовски документ в които има снимките. Този файл е копие на темата и съм го прикачил точно поради тази причина, че снимките понякога изчезват.
  20. Моите водачи са вече на 10 години и не са мръднали. Момчетата от Микрон Доцев са си свършили работата много добре. Сега водачи се намират по магазините за авто части, но за мен са шир потреба.
  21. Аз да кажа при мен трудното палене сутрин се оказа заради изпарителя на газовата. Не затваря или пропуска през мембраната си и през мап сензора пълни смукателния колектор с газ и сутрин докато изкара тази газ заради богатата смес не може да запали и върти повече докато прекара тази натрупана газ и засмука чист въздух. Изкарвам маркуча на вакуума на мап сензора вечер и сутрин пали от четвърт. За смяна на изпарител съм, този вече е на 80К км.
  22. Колега с това вадене на стрелката те чака голям филм. Аз съм го играл това и проблема се решава със друг киломертаж. Стрелките са много нежни и един път извадени и насилени после при слагането се явяват проблемите за които говориш ти. При таблата с другия тип стъпкови моторчета няма проблем, но тоя тип са си капризни.
×
×
  • Create New...