Jump to content

head_up

Members
  • Мнения

    266
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от head_up

  1. @jiko58, мобеш ли да обясниш къде се закача въженцето? Без да свалям ключалката направих тоя номер, като вързах въженцето към големия палец в центъра, ама така се отваря и на заключена врата, логично. А да се закача към лостпето, да надвия пружината - това изисква мнооого сериозно усилие, не ми се получава.
  2. Както виждам по теми във форума - не съм единствен с тоя проблем. Вчера хващам дръжката да отворя багажника и... ми остана в ръката. Счупено е дясното рамо на дръжката. Отчепих кората от вътре, набарах палеца и воала - багажника се отвори, респективно изпада един валяк и парчето. Зор, мога да се вра в багажника и да го отварям при нужда, ама не е функционално! Вариант с въженце за палеца не е удачен, то все едно да поканя всеки минувач да си избере нещо от колата. До колкото виждам материала е някакъв ЦАМ, силно ме съмнява да намеря човек да го завари. И тъй като е счупено в най-тънката си част - не знам колко би се получило с описаните в други теми методи - разпробиване и лепене. То само лепене не вярвам и да издържи без щифт вътре. Оставям го за последна надежда. За момента търся да закупя и втора ръка такова нещо, но уви за сега не попадам на здрава дръжка, защо ли... След като проблема е толкова обичаен за тия коли - някой да има идея за афтърмаркет такъв детайл? Или предложения как да заходя?
  3. @VBI, мерси, значи средната точка от статистиката, не съм бил далече от истината.
  4. @veselin velchev, ясно че си ползваш колата да подпира гаража, ама другите, които все пак се придвижват? Никой ли не го сменя тоя филтър..
  5. Колеги, на колко километра сменяте горивния филтър на бензиновите Б4-ки? Чувам мнения от "при смяна на маслото" до "при смяна на ангренажа". Обикновенно го сменям на две-три смени на маслото, но се замислих, че или се прекалявам или го държа прекалено дълго. Какво казва правилото по темата? едит: да уточня, че карам с румънския бензин, да не правя реклама на бензиностанциите. Уж дано е по-читав.
  6. След ровене да изкарам жичките на намотката - 85 ома е, пасивен. Дано да е полезна информация на някой. Остава справката за стабилизатора, моля?
  7. Първи въпрос: Този зумер при километража/оборотомера на Б4 от снимките се е предал от стратост. Някой може ли да каже пасивен или активен е? На мен ми изглежда чисто пасивен. Ако е така - какво съпротивление и каква мощност има? Ще обикалям утре да търся, но без тази информация рискувам да опукам електрониката. Втори въпрос: стабилизатора на напрежение по спомен беше 9 волтов, с огледални крака на 7809, ако не ме лъже паметта?
  8. head_up

    Осветление в купето

    @caro, като казваш "в ключалката" имаш предвид, че е достъпно само ако сваля кората на 5-та врата? Сменя ли се само то отделно или си идва комплект с ключалката?
  9. head_up

    Теч от радиатора

    За да допълня темата - смених само най-горния маркуч с трета марка. За сега не се е разкапало, по кората изглежда сухо, течността в казанчето май не е мръднала, поне не мога да кажа видимо. Та боклуци на нашия пазар явно има доста..
  10. head_up

    Теч от радиатора

    @janoar уви, и него смених, че щуцера замина 😁
  11. head_up

    Теч от радиатора

    @6matkar и от щуцерите.. и от тях 😁 Термошалтера, който бях взел беше с алуминиев дифтунг, речеше - смених го с такъв с меден и се беше спряло. Сега ми е трудно вече да кажа, като олива и отгоре.
  12. head_up

    Теч от радиатора

    @paci_4444 дано не си прав.. По какъв признак мога да разбера, че проблемът е този? Освен сваляне на главата, до което предпочитам да не се стига. От ауспуха плюе вода, но то ми изглежда като конденз (карам основно на къси разстояния), не е мазно, не пуши бяло.
  13. head_up

    Теч от радиатора

    @paci_4444 оригиналното парно правеше сауна вътре - т.е. горещо и.. влажно. Протече и бе сменено с NRF - голяма грешка.. сега парното идва на загрял двигател и то като подавам газ. Иначе е рехаво на свободни обороти. Но в движение, в обороти се опитва да пари на въздуховодите. Течовете си бяха от преди това, не вярвам да има общо. Смяташ, че е надува в системата и избива при охладителния радиатор ли?
  14. head_up

    Теч от радиатора

    Добре, да допълня: маркуча между щуцера на разширителния съд и радиатора (най-горе) е нов, два пъти го сменях заради съмнения в него. Тройния между блока, радиатора и масления филтър е сменян преди година, изглежда добре. И там е влажно, не мога да кажа дали не олива от горния. Другите са стари, да. И въпреки, че най-горния е нов неговото чело от към радиатора също сълзи, а точно тази скоба я смених - оригиналната беше за стискане с клещи, тази е червячна. Не съм сигурен дали и някоя друга скоба не подмених тогава, не помня, но ще е от същия вид. Видимо напукано по старите маркучи няма. Сълзене имаше и от термошалтера, пак нов - може и още да има, трудно е да преценя, ако отгоре тече. Пробката на радиатора беше с някакво смотано уплътнение, което се сплеска при стягане, сменено е уплътнението, уж и там беше спряло. @NIKO не знам в цикъл ли си, какво е, ама не обръщай дискусията на "български форум", аман от такива. @caro "заосенаци" е.. ? Гърловините има лека контра, това си е там, но да е имало някакво остатъчни производствени израстъци пластмаса - не забелязах такива. @nikrga мога да пробвам и така, може да съм уцелил някакви фалшиви тенекии. Поне горната я виждам, че макар и нова изпуска.
  15. head_up

    Осветление в купето

    @caro Ще погледна къде се е дянал тоя ключ при мен, може перото да е изкъртено или ключа да се е скапал, благодаря за насоката. А той, като е отворен багажника - само плафона в багажника ли управлява или включва всички в купето?
  16. head_up

    Теч от радиатора

    Именно, @nikrga, маркучите са здрави. Може да са придобили форма от щуцерите на стария радиатор, толкова. Скобите не са ръждясали, от обикновените с червячен механизъм са.
  17. От както смених охладителния радиатора колата все губеше антифриз от някъде. Течеше от пробката, от дифтунга на термошалтера, та и двете ги сменях. Уж се беше кротнал тоя теч, обаче сега като застудя и всяка сутрин под колата има малко антифриз. Челата на всичките маркучи към радиатора - от най-горния на преливника до пробката са мокри. Не мога да хвана дали един или повече маркучи сълзят във връзката със щуцерите, просто е олято от до. На кората има мокро точно отдолу на щуцерите. Стягане на скобите не помага. Сякаш проблема е термично разширение и последващо свиване като изстине през ноща и тогава да започва да тече? Радиатора е nissens, ако има значение. Маркучите са си старите, не са раздути. Не надува в разширителния съд. И нямам идея какво да направя, за да се спре тоя теч. Да мажа щуцерите с нещо? Четох за боров вазелин, червен силикон.. ама ми се струва доста крайно решение да лепя със силикон. Може би по-читави скоби? Дайте някаква идея.
  18. Отварянето на багажника задейства ли осветлението в купето при авант-а? Защото моето светка само ако отворя врата, не и багажника. Реално не виждам и къде би бил ключа на багажника, та може би е нормално, ама някой ако може да каже..
  19. Минах през (реномирана) автомивка, казаха ми че почистването, което могат да направят е чисто повърхностно, реално нямало начин да се изпере от антифриза.@petar_1v@abv.bg на там духа вятъра. Остава като е топло да смъквам седалките и да си отворя още работа.
  20. За съжаление моргата е най-бързия вариант да я вкараш в пътя. Вероятно 50-60 лв ще свършат работа и да, има риск дебитомера който купиш да не изкара много.. а може и години живот да има в него. На късмет е, не е като да имаш голям избор. И аз си спомням, че някой във форума беше правил плочки за дебитомера, но мисля някъде беше писал, че е приключил темата с продаването на колата. Може би някой колега, възползвал се от услугите му може да каже дали е останала бройка?
  21. @plamen 73 то водата ще се изпари, ама мазнотията иска някакво пране. Никога не съм ходил на мивка да ми перат салона, та не съм на ясно дали реално могат да "извадят" антифриза от мокета или само ще се замаже. Ако някой може да сподели къде в Пловдив могат да я свършат тая работа нека да сподели.
  22. @veselin velchev От това, което видях ваденето става само със сваляне на седалките, поправи ме ако греша? Има ли вариант да де свали на парче примерно само от към шофьора?
  23. След като протече радиаторчето на парното и съм планувал смяната му за идната сряда.. как да премахна следите от антифриз? Мокета е черен, не си личи много, но като я паркирах под наклон от някъде се изля поне половин литър в краката на шофьора, ще ми се да го изпера някак си. Бих го свалил, но това без махане на седалките не виждам как ще стане, подозирам че ще си отворя беля. Не знам дали ватата отдолу не е поела и тя антифриз. Дайте акъл - какво правите в такава ситуация?
  24. И аз да се включа със същия проблем. След дъждовете тия дни под стелката на пасажера беше блато. Лошото е, че забелязвам мазно по предното стъкло и сякаш леееко е текло нещо с ръждив цвят, като антифриз, а и стъклата се запотяват сериозно. Колата губи упорито антифриз, но със сигурност има сълзене отпред на радиатора от маркучите, след като смених проклетия радиатор. Сега се чудя - тече от дъжда от някъде или/и капе радиаторчето на парното.. иди разбери..
  25. @Shnureaga от магазин за авточасти. Не знам какво очакваш да ти се каже? Втора ръка няма да сложиш, нормално, значи нов от магазина. Марка според джоба, за пример - beru са си супер.
×
×
  • Create New...