Jump to content

Tipp

Members
  • Мнения

    478
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B9.5

Персонална информация

  • Локация
    London

Последни посетители

1437 профилни разглеждания

Tipp's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Ще го мисля другата година когато изтече 3 годишния безплатен абонамент на колата 🙂 Но най-вероятно ще го платя за година защото ползвам предимно стоковата навигация, а не Google maps или други 🙂
  2. Не е толкова зле във Великобритания има едногодишен период на цена от £150. Ако искаш 🙂 месечни абонаменти няма.
  3. Tipp

    Гуми 19' Мнения и опит

    Аз лично като чуя за Pirelli и бягам като дявол от тамян. На старата ми кола А6 сложих 4 чисто нови Pirelli P Zero Nero и единственото нещо което беше позитивно , че возеше по меко градско заради меките бордове. Но тези меки бордове са голям проблем извън градско особено ако настъпиш газта колата ставаше адски нестабилна и както се казва шареше яко да не говоря , че когато спирах по-рязко при по високи скорости имах чувството, че има криви дискове, а реално гумата прави това усещане. Накрая след 9 месеца каране едната предна се сцепи взех две Bridgestone Potenza на промоция и така я продадох. По между другото Bridgestone Potenza на мокро хич ги нямаше.
  4. Tipp

    Гуми 19' Мнения и опит

    Извинявам се за закъснението ето моята табелка
  5. Tipp

    Гуми 19' Мнения и опит

    Утре ще ти снимам моята но до колкото си спомням и там е май 2.7 ако не и 3.0 което е абсолютно ненормална работа. Първия път когато ги проверявах мисля , че ги направих 2.8 отпред и имах чувството , че ще излязат амортисьорите през коша. Абсолютна лагерница както се казва. След това когато ходих в сервиза питах и там ми казаха , че трябва да са 2.6 на 2.4 при нормално натоварване.
  6. Tipp

    Гуми 19' Мнения и опит

    Мога да ти кажа на колко трябва да са напомпани 19-ки гуми при нормално натоварване. Предните трябва да са на 2.6 бара , а задните на 2.4. Болтовете на джантите се затягат на 120 N-m. Така го дават по каталог и така ги държа.
  7. Tipp

    Гуми 19' Мнения и опит

    Надявам се да не се налага да разбира може ли или не може да се лепят 🙂 . След като ги сложиш и покараш ще се радвам да споделиш мнение и опит с тях
  8. Tipp

    Гуми 19' Мнения и опит

    Гледах и Ventus S1 evo3 но се оказаха с много малък Rim Protector или просто тука в Англия не предлагат от тях с обозначение RO1 което означава Rim Protector и затова взех по стария модел с който колата е излязла от завода. По между другото бях се загледал и много се чудех дали да не купя Michelin CrossClimate 2 все сезонни гуми . Мой приятел кара с такива и каза , че е доволен от тях.
  9. Отиваш до представителство на Порше , Ауди или VW и казваш , че ти трябва за лявата страна 8W0947133 или за дясната 8W0947134 . Предполагам ще ти дадат.
  10. Реших да отворя тема за гуми и предимно за 19 цолови за да можем за бъдеще когато дойде време за смяна да имаме някаква насока за предимствата и недостатъците на маркираните. Моето Аиди А4 е 2021 на 19-ки джанти с гуми Hankook Ventus S1 evo2 245/35 19Y (93) Audi RO1. Тъй като колата ми е само с предно задвижване за 2 годи и 25000 км смених предни гуми със абсолютно същите . Но преди няколко дни забелязах , че задните който още са от покупката на колата са започнал от външната страна да се напукват. Нищо фрапантно но все пак. Иначе гумите се усещат много добре адски тихи са може би най тихите гуми който съм ползвал през годините. На мокро се справят добре при умерени скорости , а градско нямам забележки освен при по рязко тръгване при изнасяне от кръстовище тогава както се казва си превъртат. На сухо никакви ядове с тях. Другото което много харесвам е големият борд ( Rim Protector) който имат и пазят джантите от драскане когато се паркира до бордюри.
  11. Tipp

    Светлини

    Свали си капачките на дръжките и ако има инсталация и крушки най вероятно са изгорели . Трябва да си вземеш две за лявата и две за дясната врата парт номерата са 8W0947133 и 8W0947134 . Ето ти и клип да видиш за какво става дума. https://youtu.be/PsOysG0cOQ0?si=J1aK-nx_0telAh_T
  12. Като цяло се сменя лесно. Просто трябва да се внимава при свалянето на пластмасовия панел на дръжката който има пин в задната част заключваш самия панел да не се пързаля. Иначе самата крушка се сменя за секунди. Цялата работа отнема не повече от 2 минути ако си свалял панела и знаеш къде е пина.
  13. Опитай със смяна на маслото във диференциала по възможност със оригинално и дано нещата се оправят 🤞🙏 но аз лично си мисля , че проблема може и да се окаже от кутията
  14. Здравейте. Искам да попитам някой сблъсквал ли се е със смяна на LED крушка на външните дръжки на вратите. Забелязах преди седмица , че на задната лява врата крушката не работи или ако работи премигва. Ходих до местния дилър и ме засилиха , че най вероятно ще трябва да се смени цялата дръжка . Колата е гаранционна и си мисля , че пресилват нещата за да могат да изкарат повече пари от гаранцията. Лошото е , че ще разглобят вратата и най вероятно ще направят повече щети като ги знам какви са майстори тука в Англия. Та порових се в интернет и открих , че се продава само LED крушката със сериен номер 8W0947133. Ще се радвам ако някой я сменял и ми даде насока как се случват нещата.
  15. На колко километра е колата.?
×
×
  • Create New...