Jump to content

hristo__

Members
  • Мнения

    48
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A4B8 3.2Q

Персонална информация

  • Локация
    София

Последни посетители

1031 профилни разглеждания

hristo__'s Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Странно че не съм получавал имейли за отговори в темата ми. Уж съм абониран за нея. Та по темата - купих вече 205/60/16 гуми. Цената е по-ниска с 40лв на парче. Единствена забележка е че бордът на джантата е по-изложен на евентуално надиране. Все още не съм карал по път покрит с лед или дебел сняг, но забелязах че може би поднася една идея повече върху сух път без сняг, отколкото по-широките ми гуми, но това пак не е критерий тъй като трябва да се сравняват едни и същи гуми. Ако сега купувам зимни гуми може би бих заложил на 225 размера, за да не се притеснявам от бордюрите всеки път като паркирам.
  2. Здравейте, колебая се между 225/55/16, каквато е лятната ми гума, и 205/60/16 като размер за зимата. Колата е а4 б8 3.2 бензин 4х4. От гумаджийниците казват, че зимата било по-добре с по-тесни гуми. Също и в цената има сигурно 40лв разлика на гума. Какво бихте препоръчали?
  3. Ремък, водна помпа, свещи, паразитна, обтяжна, ролка на алтернатор - излязоха грубо 300 и малко лв. Термостат имаше само оригинален за 230лв. За труд пари не съм давал. Ако взема нов автомобил само смяната на масло ще ми е тази сума... А ако искам най-бързия двигател, както е в този модел, цената за А4 отива на над 80к. Каското не ми се мисли колко ще е.
  4. Както вече казах обслужването е направено отдавна. В историята на колата нямаше записи за частите, които подмених.
  5. Вече ми се е чупила паразитна ролка в Гърция и сменям всичко като купя кола. Излиза доста по-евтино от пътна помощ.
  6. Да не си бил забравил ръчната дръпната 😂 На магистралата точно е доста пъргава. До 200 ги вдига за нула време, но моята е ръчка.
  7. Отдавна я обслужих и ще си я покарам докато ми омръзне. Доста приятна кола се оказа откъм вървеж и комфорт. За момента не изглежда да има някакви проблеми.
  8. hristo__

    Обща тема: Audi A4 B8

    Здравейте, Скоро писах за проблем с придърпване на двигателя. Проявява се ако съм на предавка и колата се движи с 800-1200 оборота и настъпя рязко газта. Колата е ръчка с 3.2 ФСИ двигателя. Сменил съм свещите и бобините с Беру. Гледах налягането на горивото на компютър, но не би трябвало да е от него. За 30мин каране имаше 5 misfire евента на произволни цилиндри. Предстои да проверя MAP сензора, тъй като този двигател май нямал MAF. Kакво друго може да погледна?
  9. hristo__

    Обща тема: Audi A4 B8

    Гледах с комютър в движение за misfire, но се появиха общо 5 броя на различни цилиндри и то за 30мин каране, т.е. не може да се прецени така. Най-вероятно като стане студено ще се разбере по-лесно. Отново имам въпроси: 1. Днес си ъпдейтнах MMI до 5570, но като свържа телефона с блутута все още ми се показват само телефонните номера без да излизат имената на контактите. Така ако трябва да набера някой не мога да се ориентирам кой номер е... Телефонът е с Android 9 и съм позволил достъп до контактите от опциите на блутута. 2. Записах на Verbatim DVD-R с минималната поддържана скорост 3х последните карти за навигацията, изтеглени от тук (връзка), но като заредя диска в устройството в багажника ми казва че няма вкаран диск за навигацията. От диска ли е проблемът или от картите?
  10. hristo__

    Обща тема: Audi A4 B8

    Ти каква марка купи? Гледам по сайтовете че са по около 50лв парчето на NGK, което ми се струва доста малко и се чудя дали не са ментаци.
  11. hristo__

    Обща тема: Audi A4 B8

    Някаква идея как да ги тествам или замеря?
  12. hristo__

    Обща тема: Audi A4 B8

    Здравейте, отскоро карам а4 с 3.2 фси мотора от 2008г. Ръчка и куатро. Забелязвам че ако оборотите паднат под 1000 докато съм на скорост и настъпя газта се получава придърпване (прекъсване). След 1000 оборота всичко се оправя. Свещите ги смених, не е от тях. На старото ми ауди (2.4 мотора) имаше подобен проблем до около 1500 оборота и след смяна на запалителни кабели се оправи. На този мотор доколкото съм видял кабелите и бобините са в едно и се сменят наведнъж. Друго което си мисля е да не би помпата за високо налягане на горивото да прави мизерии при ниски обороти?
  13. Благодаря за информацията. За тампоните наистина може да има някой за смяна, тъй като скоростния лост се поклаща при каране. Колата е ръчка.
  14. Здравейте, Закупих a4 b8 3.2 FSI quattro 2008г с CALA двигателя на 151к км с пълна сервизна история до януари тази година. Няма записи за смяна на ремъци, ролки и т.н. затова реших че е хубаво да се подменят. Смених масло и филтри (без горивен, който бил в резервоара). Сега искам да сменя пистовия ремък, ролките, термостат, водна помпа, свещи. Някой има ли списък с ролките около ремъка, които трябва да се сменят? Също нещо друго бихте ли препоръчали да се смени предвид че предницата ще бъде свалена?
  15. Здравейте, От 4 години карам A4 98г 2.4 quattro и съм доволен от мотора и колата. Насочил съм се към А4 от 2008 и нагоре с 3.2 мотора. Ръчка или автомат за мен няма значение. Мисля тези дни да отида да видя тази кола https://m.mobile.bg/details/11560434180613683 Има пълна сервизна история в ауди до януари тази година (била е на 149к последното обслужване), проверих я. Какво мислите за нея и автокъщата?
×
×
  • Create New...