Jump to content

alexxk

Members
  • Мнения

    372
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от alexxk

  1. Фейслифта винаги е по-добър вариант и обикновенно разликите са доста. Всички изявени големи, малки проблеми се изчистват. Подобренията, които потребителя вижда са доста по-малко от реалните такива.
  2. @МИТАКА1654 Съгласен съм, но всичко това вече се водят нормални консумативи. Разликата между премиум марките и останалите. След 2011 3.0 тди е все известен с проблемните си тракащи вериги, С-троника също. Типтроника на ЗФ живее в пъти повече.
  3. Карат си колите и то доста над, но извънградско. И за Ф10 и А6 от тези години има доста обяви на коли на по 400+ за смешни пари, точно тези после говорят как след 200 хиляди се чупят много, ама кое подред е не се знае точно. Български митове и легенди са тези 200 хиляди, ако са за нов автомобил, който се е карал само градско в България съм съгласен, но реално просто колите са на много повече. От много време историята в официалнкя сервиз пак не е гаранция. За БМВ-то не знам какво си прочел толкова, двигателя и кутията им са добри, х-драйва е по-скъп безспорно. Търсиш запазената кола, която ти харесва, 200 хиляди не са нищо при правилна поддръжка и експлоатация
  4. Разликата идва от задното предаване, 4х4 забавя доста нещата. Иначе не знам какво е правено по софтуера при мен, но нямам никакво губене на мощност до 4800 оборота. Какъв разход ти дава колата? Интересно ми е дали са толкова икономични, колкото ги изкарват, разбира се икономични за това, което предлагат Ето една, която ми направи впечатление https://www.mobile.bg/11561833299780454 , доста красиви коли са, специално тази е рядък цвят и е доста запазена.
  5. Със сигурност стокови 335д и 3.0 тфси ще вървят аналогично, може би БМВ-то ще е малко по-бързо между 100-200, но разликата в усещането ще е огромна. Аз съм със същия дизелов мотор и ми минават разни мисли за 4Г 3.0 тфси, но за сега все още гледам да не се впускам. Следя темата с интерес, моля не я съсипвайте и нека се изкажат малко повече компетентни мнения свързани с въпросния мотор и модел. Бих предпочел със сигурност Американка, заради ЗФ-а, който за мен бих казал, че е брутален. ПП Не знам имаш ли премахване и пипани неща по колата, защото както 3.0 тфси, така и 3.5д се засилва брутално много срещу дори по-малко инвестиция. 700/800нм, са сериозен гъзомер, както се бяха изразили горе, но бензина със сигурност ще е по-приятен за каране + хубава генерация. От 4.2 бензин в 4Ф, отидох на 3.5, като купих колата заради ускорението, което усетих между 70 и 200, буквално А6цата ми се струваше спряла, а колата беше в добро състояние и изкарваше много малко над заводското си време до 100.
  6. Да сложиш газ на тоя мотор си заслужава само ако ще караш колата поне по 30к годишно, иначе не си струва инвестицията и евентуалните главоболия след това. Сумарно да ти излезе сметката ти трябват поне едни мавъртяни 70-80к с колата Слагат на доста ФСИ-та вече, и а газаджии, които разбират и могат. Търсиш си гаранцията и готово. Газта е недостатък, ако колата спи в подземен гараж,,по закон нямаш право и някои комшия има право да те изгони. В чужбина не на всякъде се продава, заема ти място, но на джоба се усеща осезаемо.
  7. Купуваш си кола, която те кефи, защото в последстие като започват да се набиват големи суми трябва да знаеш за какво го правиш. Фейс седана е много по-красив от комбито, лично мнение
  8. Куатрото има безспорни доказани предимства, карах 335 коня с тази система, определено зимата и в дъждовно е много удобно и не притесняващо, минах на задно с още малко коне отгоре, еми повече ми харесва. Зимата едно наум, хубави гуми и всичко е точно. Ако човек не живее в планина, не кара агресивно с много бързи тръгвания от старт, куатрото е една екстра, която може да не използва никога, ще я усети само в разхода и по-бавното ускорение след 100. Крайните изказвания с качил се на куатро и т/н са излишни. Известно е кое е предаването и автомобила с най-добро управление в завой, аз лично се убедих.
  9. Подкрепям горното мнение, но има един малък процент, който заради вериги в чужбина се продава на подаръчна цена, тъй като там ремонта струва колкото цялата кола. Демек може колата да е взета за малко пари, тук са сменени веригите и цената е достатъчна за печалба, газта по-скоро да си е от преди. Според мен си заслужава да се види, ако има история както е написано, фактури за веригите и т/н, може да излезе ок
  10. Силно препоръчвам, момчето е много съвестен и земен. Няма го надуването и цъкането с език на повечето "големи" майстори. Седях около час преди да ме вземе, защото нямаше как да му кажа кога ще отида, малко преди мен е влязла кола с изцяло спрял климатик, разглоби какво ли не търсейки причина и всичко беше ок, накрая момчето каза, че са му разглабяли таблото, ъпдейтвали навигация и най-вероятно проблема ще се окаже софтуерен. Аз толкова да се занимава някой с автомобил и да търси проблем не бях виждал, а сумата която му взе беше смешна. Отидох за профилактика, защото имах някакви съмнения, провери всичко, обясни ми как работят нещата и каза, че всико е ок, без да се опитва да ми взима излишни пари, виждайки, че съм неразбиращ шаран, който иска всичко да е перфектно.
  11. Взимай колата на @Lo_Ridah, няма да намериш друга на такава цена.
  12. Може и да не забравяш за 2.5, ако е ремонтиран (валове, кобилици, повдигачи, ГНП). ПП. Не разбирам защо е останала толкова лоша слава на този мотор, да трябва да се дадат едни 3-4 хиляди след което става песен, може би това е първия от серията мотори на Ауди, които започват със скъпи ремонти и хората са оревали света на времето. Към днешно време за едно 3.0 ТДИ ваденето е в пъти по-голямо.
  13. Истината е, че много голяма част от колите са на по над половин милион по пътищата, ама малко хора си го признават. Друго си е като пише на километража под 200. Живота не им свършва на 200 или 300. Имат още толкова, ако се кара нормално и поддържа адекватно. Говореше се колко са калпави 4Ф и Е60 примерно, колко електроники, да ама масово се вкарват коли на 500-600-700, връщат ги на 200 и тук си ги караме, е с едни постоянни проблеми, ама... Ф10тките например на БМВ, вече много рядко има под 300, а тук те първа започва да навлизат по сериозно на пазара и ние ги взимаме като за чисто нови. Не им свършва живота на 200, просто нашите 200 са 6-700.
  14. Екстрите са до вкус, дали нещо си заслужава е строго индивидуално. Няма как да ти кажем, обикновенно се оплакват от какви ли не неработещи екстри хората, които са взели автомобила на доста ниска цена, което е логично. Не смятам, че сме ти броили пари, казахме колко струва да имаш такава кола, един може да взима 2к и да спестява 1.5 и да може да си я позволи, друг може да взима 5, но да изплаща апартамент с 4 и да не може. Ако имаш едни хиляда на месец за колата, скачай
  15. Разминаването в стопа отзад със сигурност е индикация за удар.
  16. Ето заради това обяви от частни лица на обслужени перфектни коли, колкото искаш.
  17. 2-3 годишно са ти само разходите за да имаш колата и тя да се движи. 2-3 хиляди са ти веригите, 2-3 хиляди ти е автомата, 2-3 хиляди са ти всички масла + накладки и дискове, 2-3 са ти два комлекта гуми, 2-3 са дюзи и турбина. За покупна цена от 16 хиляди 2-3 може да даваш първата половин година - всеки месец за да стане нещо от тази кола. Гледам, че си възпитан и културен човек, ако не можеш да отделяш по около едни 700-800 (грубо с горивото) на месец само за колата, не си я взимай, защото ще правиш много компромиси.
  18. Кола карана по лоши пътища повече от 100к (в Италия не са от най-хубавите), при изгасена музика, ако се ослушваш ще чуеш много интересни звуци, които няма как да чуеш при включена. Материалите и на двете коли са добри със сигурност, просто зависи предишната им експлоатация. Аз също се оглеждах между двата модела, докато съвсем случайно не ми излезе една 535д и реших, че ми е още рано да се мятам на най-луксозния клас. Разликата е, че А8цата е малко по-нова като модел и са по скъпи с около 10к. Колко са здрави зависи според предишните собственици. Лексуса е много добър избор също, но в него всичко е само бизнес и комфорт.
  19. Възможно е Д4, да е по-зле от Д3, но скоро се возих в една от внос от Германия и нямаше скърцания вътре.
  20. Ебаси.. от много години следя как вървят колите из Европа, ама така и не виждам къде паднаха цените? Хора от Германия, казват, че разлика няма и че цялото това нещо е един прах в очите на хората, ама.. В сайта, който прати Иво 90% от колите са си доста скъпи, чудят се как да ги разкарат и да имат не малка печалба, за тва дай да разправят, че били много евтини и да взиамаме, че ще ги хвърлят скоро. Гледах репортаж в който казаха следното "чудят се дали да ги бракуват, но са прекалено нови, иначе губят по 20 евро на ден от тях"
  21. При ФСИ газта е г/д двойно по-скъпа от нормалната. Харчи и малко бензин по-време на работа на газ
  22. За градско мултитроник е по-добра кутия от С-троник, която е масовата в А5.
  23. Забравих към сметката и масло скорости, раздатка и дифове. Тва вече е лукс, ама за който иска още 1-1.5 според това какво масло се сложи и колко точно се смени (за скоростите). Аз за 1 година и 15 хиляди километра дадох около 2 за следното: една смяна на масла и филтри, масла диф, раздатка, спирачна течност, ремонт на хидравличен маркуч, задни накладки, гарнитури капак клапани, казанче антифриз, свещи, амортисьор преден капак. Колата като я взех беше с пълна история и цената й беше от горните. Не съм имал оплакване освен тракането за 1 сек на вериги, което уж било нормално за 4.2 според всички, че даже и бюлетени от Ауди, веригите бяха сменяни, ама файда. На перфектна кола в движение за година хвърлих около 4 хиляди (без гориво, там не ми се смята). ПП. Всички части са ми на дилърски цени, ако не бяха, сметката щеше да отиде към 2.5-2.7.
×
×
  • Create New...