Jump to content

userpmmpmm

Members
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от userpmmpmm

  1. Смених карето, всичко се оправи
  2. Мисля, че се чува добре. Това е хлопането, като размърдам полуоската. И се усеща луфт. 20230313_224455.mp4
  3. Здравейте колеги, Колата е A4 B6 1.9tdi AWX ръчка. Появи се един проблем. Усеща се тресене, най-вече при подаване на газ. На 1-ва, 2-ра се усеща от време на време при подаване на газ, най-вече след десен завой, трета вече се сеща осезаемо, а на 4-та и 5-та имам чувстовото, че ще се разпадне. Няма значение дали леко съм сложил крака на газта или е до долу. Когато пусна газта, не изчезва напълно тресенето, усеща се леко, все едно има крива гума или джанта, като изключа от скорост, всичко изчезва. Също така на свободна, когато пусна колата леко да пълзи, се усеща едно пристъргване. Имам съмнения за ляво вътрешно каре. По маншона имаше грес и ми се стори скъсан. На изправен волан се наведох под колата и почнах да мърдам полуоската, от време на време се чува да хлопа и има луфт, при навит пълен десен се появява винаги. Луфтът се усеща откъм скоростната кутия. Пробвах на дясната полуоска същото, но там не помръдва даже. В петък ще ходя в сервиз, но все пак ми се иска да чуя и други мнения. Има ли възможност да е маховик или някой тампон?
  4. Здравейте, Насочил съм се към покупка на А4 В7 3.0тди, днес закарах на сервиз една кола, 233к.с. с код ASB. Единственото, което майсторът ми каза, че има, е омасляване от капаците на главите откъм ангренажа, всичко друго е наред. По негови думи било нормално, тъй като е V-образен, но все пак ме притеснява. Ако може, някой да сподели мнение дали е нещо сериозно и да подминавам колата, или наистина е нещо нормално.
  5. Здравейте, Възникна проблем в десните врати. На предната не работи тон колоната и не индикира за отворена врата. Като я отворя, не светва плафона, както и червената светлина на самата врата. На задната врата индикира, когато е отворена, но също не светва, като се отвори. Отделно като я отключвам или дам на контакт , от десните врати се чуват ключетата как цъкват два пъти. След първото цъкване, вратите светват, но след второто пак изгасват. След като обаче заключа колата, си светват, както обикновено. Вероятно ли е да се дължи на микроключетата. Благодаря предварително!
  6. Здравейте, някой може ли да ми каже дали има разлика в съединител и маховик на предно и куатро. Колата е а4 б6 1.9тди. Благодаря предварително.
  7. Благодаря много на всички за отговорите
  8. Имаш ли идея колко ще струва да си го ремонтирам или да се подкове, по-здрави бутала и биели? Искам да си направя сметката дали си струва да се занимавам с въпросната кола.
  9. Здравейте, на доста добра цена ми излезе 2.0tfsi с проблем в двигателя. По думите на собственика е превъртял биелен лагер (каквото и да значи това). В тази ситуация предполагам трябва основен ремонт, като идеята ми е да си я оправя аз. Искам да проуча колко би излязло просто да си я ремонтирам и също така колко би струвала по-сериозна интервенция, целейки над 300к.с.?
  10. Минах през сервиз, оказа се хидравлична помпа.
  11. Малко ъпдейт, нещата май отиват към хидравлична помпа, като я запалих, се чу как вие. Освен това като вдигна повече от 20км/ч, започва да го отпуска и след това си става нормален. Спра ли, пак затяга. Днес следобяд ще ходя до сервиз и вече ще се каже категорично.
  12. А и не обяснява защо ми е твърд волана 🤔
  13. До края на седмицата ще я закарам в сервиз и ще пиша какво е било. Другото странно е, че течност има, пробвах и да долея, но волана си седеше все така твърд. А ако е рейка, все пак би трябвало да поотпусне малко, дори след това да изтече.
  14. Има, да, после като се наведох, беше капало. Предполагам е за рециклиране?
  15. Здравейте, имам проблем с рейката, воланът е тежък, на място се чува едно хлопане, а като я прибирах в гаража, след няколко маневри миришеше на изгоряло. Рейката ли е заминала или има друг проблем?
  16. Евентуално да има все пак някакъв шанс да съм попаднал на някое турско менте, понеже при нас оригинален кастрол трудно се намира, и в комбинация с по-бързото ми и агресивно каране да го е изгълтала? 🤔 много рязко скочи разхода, точно след смяната, преди това доливах 1л на поне 5000км.
  17. И аз мисля, че няма как да направи такъв разход без значение от маслото. Благодаря много на всички, колата ще влиза в сервиз и ще разбера.
  18. Здравейте, колата има много висок разход на масло, от последната смяна е минала 2600км, а се наложи да долея 1л. Кара се с Castrol Edge 5W40, няма никакъв пушек, колата е 1.8Т BEX.
  19. userpmmpmm

    Вдлъбнат таван

    Попринцип колата седи под терасите на блока, даже и на снимката е спряна там.Когато се топи снега, е падал върху нея, но мина толкова време оттогава, че все щях да го забележа, я на автомивка, я някъде другаде.
  20. userpmmpmm

    Вдлъбнат таван

    Ами ако можеш да препоръчаш някой за София, ще съм благодарен.Иначе от Булстрад ми казаха за един човек(не им е доверен сервиз), ще отида при него да видим какво ще каже.А как е станало, нямам представа, един познат има съмнения, че някой я е ударил с юмрук, защото на снимката се вижда как на ограденото се е образувало нещо като кратерче и от удара се е разнесло навътре.Но пък чак такива щети от такова нещо? 🤔
  21. Здравейте, днес видях, че таванът на колата е вдлъбнат, как и къде е станало нямам представа.Не ме притеснява вдлъбнатото, а това, че се е образувал лек ръб от пасажерската врата някъде до към огледалото за обратно виждане.Та въпросът ми е има ли оправия това или да я карам така?Благодаря предварително!
  22. Ламбда сондата се оказа за смяна
  23. Здравейте, за много години, днес ми светна чека на колата, а4 В6 1.8Т BEX.Симптомите за висок разход, загуба на мощност.Не прекъсва, не пуши.Ще гледам възможно най-бързо да се закачи на диагностика, но все пак ако някой може да даде предположение, ще съм благодарен.
  24. Здравейте, търся топката за скоростен лост за А4 Б6/Б7 за 6ск като от снимката
×
×
  • Create New...