Jump to content

iv4o0oy

Members
  • Мнения

    64
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно iv4o0oy

  • Рожден ден 23 Януари

Друго

  • Kaра
    Умната

Персонална информация

  • Локация
    Няма

Последни посетители

1069 профилни разглеждания

iv4o0oy's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте колеги, насочил съм се към покупка на а6 ц5 4.2, но има един проблем, за който чувам много различни мнения. Моля, ако някой се е сблъсквал с това да каже къде да се търси проблема и ориентировъчно колко ще струва отстраняването му. При потегляне давам от P на D и при изчакване 1-2 секунди и плавно подаване на газ колата тръгва добре, но при по-рязко подаване се усеща и дори се чува удар, като че ли някъде отзад. Също го прави и от D на R и обратно. Мненията до сега са луфт в раздатката, някакъв клапан в кутията, който включвал със закъснение, кякто и, че цялата кутия е за ремонт.
  2. iv4o0oy

    Заключен багажник

    има ламарина зад седалките.Ако колата ти е със ски сак,това е единствената дупка,през която можеш да бръкнеш,но нищо няма да можеш да направиш.Копчето за отваряне не ти ли работи вътре от ляво на шофьорската седалка или на дистанционното?
  3. iv4o0oy

    D2 2.8 към 4.2

    Колеги,написал съм в поста ,че колата ми е с ръчни скорости и питането ми е дали моята кутия ще пасне на 4.2 и от къде мога да намеря евентуално маховик,ако моят не става.
  4. iv4o0oy

    D2 2.8 към 4.2

    Помоих да няма такива мнения.Въпроса ми не е кое е по-добре според вас,а как да го направя.
  5. iv4o0oy

    D2 2.8 към 4.2

    Здравейте колеги,карам Д2-ка 2,8 ръчка на предно фейслифт от доста време,но вече ми поомръзна,а нищо друго освен моята кола не ми харесва и ми е влязла една муха в главата.Идеята ми е да направя колата си,така,че да ми харесва още повече,като сложа мотор 4.2.Моля запознатите да кажат как стои въпроса със скоростната кутия,дали моята ще пасне на 4.2 или трябва да сменя и нея и ,ако се наложи смяна от какво ще пасне и какво друго ще се наложи освен мотор,скорости и компютър на мотора.Моля без мнения от сорта:По-добре я продай и си вземи 4,.2.
  6. Не съм се спрял на нищо определено,просто от 3г я карам и искам да разнообразя с нещо друго.Ако имаш предложение пиши на лс.
  7. 2.8 193 коня 2000г фейслифт Обслужена е напълно преди 7-8к километра нови дискове и накладки,нови ламбда сонди,помпа на хидравликата,масло,филтри преди месец,тампони на мотора и на скоростите,ксенон,филтри на газовата,всично по ходовата част....общо взето всичко което е трябвало се е сменяло навреме,китвани или пребоядисвани детайли няма.4 нови зимни гуми,+ летните с които е,автопилот,тракшън контрол,двойни стъкла,ел.огледала с подгрев и ел.прибиране,двузонов климатроник,парктроник (оригинален) отпред и отзад,спотрно окачване със сертификат ,но вози много меко и комфортно и в същото време е като залепена за пътя,сервизна книжка.... без светещи лампи по таблото.Възможен бартер.Възможен коментар на цената след оглед. Цена: 6300
  8. Търся за закупя здрави тампони за двигател и скоростна кутия от а8 д2
  9. Да те разбирам ли,че освен подгрева и паметта,всичко останало е Plug and play,имам в предвид,че седалката се движи навсякъде без прекарване на допълнителни кабели? p.s. ако ти или някой друг колега има датчика за присъствие на седалката(работещ) да ми пише.
  10. iv4o0oy

    Кантар Airbag

    Здравейте колеги! Доста теми изчетох за проблема в пасажерската седалка,заради който свети еърбега на таблото,но никъде не успях да намеря подробна информация какво точно трябва да направя.Взех някъкво съпротивление (не си спомням точно параметрите му) и като го закачих за буксата,която е за кантара видях във ваг-ком,че ми дава,че седалката е заета,но лампата продължи да свети и грешките не могат да се изчистят. 01218 - Side Airbag Igniter; Front Passenger Side (N200): Resistance too High 65535 - Internal Control Module Memory Error това са грешките
  11. Много време съм се борил с този проблем,общо взето съм правил същото,което описва колегата puntamare.Смених няколко помпи,няколко кошници,както и няколко ежектори с тръбите(общо взето всичко,което го има в резервоара),всичко работило в други коли,но при мен не.Първоначално като извадих всичко и го топнах в кофите с бензин забелязах,че помпата не прави достатъчно дебит към ежекторите,които покрай струята завличат още бензин и го изпращат в кошницата и понеже е ниско налягането само изливат бензин ,а не връщат към кошницата и помпата остава на сухо.След като смених всичко налягането се оправи и пълнеше постоянно кошницата,но е появи друг проблем-след като постои половин-един час без да работи помпата бензина слизаше на самотек по тръбичките и помпата пак оставаше на сухо,смених всички О-пръстени,но проблема остана.Накрая се откзах и монтирах цял резервоар с всичко вътре в него и изобщо не съм го отварял и сега нямм проблеми.Решението за мен е или това,което съм направил аз или компромисен вариант да монтирате допълнителна помпа на дъното на резервоара,която да захранва само ежекторите.
  12. iv4o0oy

    Странно виене s8

    Ако е от ролка шумът ще се увеличава с покачването на оборотите(включително и на място),а в случаят при теб щом се увеличава със скоростта проблема е или в кутия или в диференциал или по въртящите части.(гуми,главини,кардани......)
  13. iv4o0oy

    Разход 2.8 30V

    Не съм правил нищо,просто мерих волтаж на ламбдата да видя какво ще покаже , при това колата беше загряла и с работещ двигател,но показват и двете сонди 00
  14. iv4o0oy

    Разход 2.8 30V

    Не свети чек,само набива грешки на 2те ламбда сонди,ако не се лъжа Б1 с1 и б2 с1 са тези откъм двигателя преди катализаторите.мерих волтаж на запален двигател и и двете сонди показват 00. Сега съм откачил сондите и не свети чек,както и няма разлика в поведението на колата.
×
×
  • Create New...