Jump to content

skyclad

Members
  • Мнения

    95
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    А6 4.2, E55 AMG

Последни посетители

1073 профилни разглеждания

skyclad's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. skyclad

    Обслужване и Гаража

    Карам C5 4.2, колата имаше разни проблеми като леки течове на антифриз, на масло + кофти миризма като изгори (е тва не можаха да ми го оправят никъде). Беше време за ангренаж. Аз съм впечатлен от начина на работа на Martin88, с колата не са се занимавали толкова в никой сервиз до сега. Разглобява се внимателно, почиства се всеки един детайл, гледа се за всеки един проблем и се отстранява. Тука се работи защото на човека му е кеф да го направи както трябва. Ремъци, ролки, водна помпа, термостат, семеринг колянов вал, гарнитура капаци клапани и други дето ги забравям вече. И накрая не ме е натоварил нито в цени на части, нито в цени на труд. Наскоро смених ангренажа, водна помпа, термостат, разни водни съединения на пежото на баща ми (407, 2.2 бензин). Ми то за пежото излезе малко по-евтино, баси.
  2. На 4.2-ката (ARS) съм изключително доволен от VST 5w40 - еми просто не го гори. Преди това постоянно наливах, кой знае какви ментаци са били. Сега за 55-цата (М113К) поръчах SSL 0w-40, че и там го погорва, да видим дали ще има ефект. С Motul 5w-50 Sport беше досега. Поръчах от Ц Е Ц О между другото, палец нагоре за отношението и цената.
  3. Сложете по-висок стейдж с 1500NM, тогава ще се оправи. Правил съм кутия в МиД Авто Варна (3400лв), 35 хил. км. по-късно няма проблеми.
  4. Сумата е напълно реална, но колкото и да ги наточват си остават с доста вехт и остарял дизайн. В пъти бих предпочел RS2.
  5. Последния път точно от тези Карио поръчах, после проверих кодовете на сайта на Равенол. Окей си бяха.
  6. За мен е абсурдно 16-годишен нисък клас дизел за тия пари. Какво предлага тая кола - това че ще караш гориво с 50ст по-скъпо на литър, че ще ти се счупят всички неща, които могат да се счупят свързани с дизелова кола, че ще караш с километри зимата преди да имаш парно или нещо друго? 7-8к лева макс.
  7. Тоя горкия пич с 15,000 за ремонт вече я дава за 14,000, щото колата е станала на дроб. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11607712209448953&slink=k182mb Бахти келемарския сервиз, неам думи.
  8. Каква се очаква да е разликата? За протокoла карам 4.2 ARS с VST 5w40 и съм доволен
  9. С 12-годишен дизел е голям шанса да се обадят половината части първите година-две. И в крайна сметка каква ще е ползата от цялата работа по продаване на старата, търсене на нова и рисковете да купуваш непозната кола? Ще караш малко по-нова кола, но с по-слаб мотор и на предно вместо awd. Безсмислен "ъпгрейд". В цяла Варна не вярвам да няма поне един добър газаджия. И последно за чипа, по едно време карах Seat Leon 2008 1.9tdi 105кс. Сложих му чип, уж 140 стана. Никва файда не усетих, само ми се вдигна разхода.
  10. Това е кола поддържана с перфекционизъм, но по принцип си трябва солиден доход за поддръжка.
  11. Имам C5 4.2, колата е хубава и приятна за каране, не очаквай чудеса от вървеж, модел на 20г е с бавна скоростна кутия, около 7 секунди 0 - 100. Има разни готини дреболийки като двоен стъклопакет, соларния шибидах, който включва вентилацията при изгасен мотор, отопляеми седалки, ел. щора на задното стъкло и ръчни на задните врати. Както казаха поддръжката е скъпа и има реален шанс да влезеш в една постоянна реставрация. Все пак получаваш доста кола за смешните пари, които струва. Мисля обаче че 2.7т ръчка е по-удачния вариант, динамиката е сходна въпреки, че е 50кс по-малко + че нямаш евентуалния ремонт на автомата, който е доста вероятен вариант. След малко засилка ще е по-бърза от 4.2.
  12. skyclad

    a6/s6 2000 g 4.2

    Ниските показания на дебитомера могат ли да са причинени от нещо друго? Тоест ако проблема е в дебитомера, колата би трябвало да получава достатъчно въздух, но поради по-ниското отчитане да вкарва по-малко гориво и сместа да е бедна. При мен са малко над 180 гр/сек (при очаквани около 250 за 4.2 300кс) и други симптоми освен, че колата субективно ми изглежда леко мудна няма. Така или иначе мисля скоро да я вкарам в сервиз за това, но четох и за случаи, в които хората сменят дебитомери и проблема не се оправя.
  13. Не мога да кажа за градусите. Мяркал съм из форумите някъде, ама къде беше...
  14. Ти разлика между колянов вал и разпределителен вал правиш ли? A тук е процедурата: http://www.cpp.edu/~bvnorum/ebahn/c5_4.2_r&i_cam_adjusters.pdf
  15. Обтегачите и веригите са на разпределителните валове и са два. Това не се ли изясни вече... EDIT: Относно колата, възможно е в бъдеще да ти се наложи смяна на веригите и обтегачите и/или рециклиране на автомата. Сложи хубаво и подходящ вискозитет масло за да изкарат повече. Смени си маслото на диференциала. Това със спирането при ниска скорост... аз откакто взех моята съм така. Имаше тема. По чуждите форуми само един го беше решил и твърдеше, че е Gear selector actuator. Може да е диференциал, може да е кутия.
×
×
  • Create New...